Vela

Cicle de Conferències d’Es Nàutic per el Centenari

El Club Nàutic Ciutadella es troba de ple amb els actes de celebració del seu Centenari, dins tot aquest any 2023. En l’àmbit social, hem organitzat un cicle de conferències que estaran dirigides per experts en diversos temes relacionats amb la mar. Les xerrades estaran obertes i aniran adreçades a tot tipus de públic, l’entrada serà gratuïta i no serà necessària la reserva de plaça. El cicle de conferències tindrà lloc al Club Nàutic Ciutadella, amb horari de 20h00 a 21h00.  Sigue leyendo

David Ponsetí (CN Ciutadella), campió de Balears Ilca6

No hi ha qui l’aturi. Aquest diumenge finalitzava i amb molt bona nota per el Club Nàutic Ciutadella el Campionat de Balears Ilca 6 d’enguany, en el què el regatista CNC i membre del Centre de Tecnificació de les Illes Balears, David Ponsetí, es proclamava campió balear absolut i ho feia amb autoritat. Per la seva banda, la seva companya del CN Ciutadella i també enguany a Palma de Mallorca, Maria Gornès, després de tres dies de lluita ferotge, aconseguia pujar fins a la novena posició i acabant per tant en el Top10 autonòmic.

D’aquesta manera està clar que David Ponsetí està classificat amb la Selecció Balear per els pròxims Campionats d’Espanya Ilca 6 però la que encara ho desconeix és Maria Gornès. Tot dependrà de si seran les vuit millors del rànquing o les deu. En aquest cas també entraria però de moment el CN Ciutadella no ho té confirmat.

Aquest diumenge darrer dia de competicions va ser molt dur i la bona forma física de Gornès la va afavorir molt. En el rànquing balear estava la 12 i ha pujat a la 9 per mèrits propis de la regatista CNC. I David Ponsetí es va col·locar primer del campionat ja del primer dia i diumenge va saber mantenir als competidors a retxa, amb una clara estratègia de controlar la flota i es va mantenir en llocs de davant. Al final, va controlar i per regularitat es proclamaria campió de Balears absolut.

La nota negativa seria el tercer dels regatistes del CN Ciutadella present en aquest Campionat de Balears, Borja Torres, que no ha tingut gens de sort i es va veure obligat a abandonar per malaltia.

Tripleta del CN Ciutadella entre els millors de les Illes Balears

L’equip de regates Ilca 6 del Club Nàutic Ciutadella ja és troba en el CMSAP, seu de la classificatòria de la classe per seleccionar els millors de les Illes Balears que pròximament competiran als campionats nacionals d’Espanya.  Maria Gornès, Borja Torres i David Ponseti (actual n1 del rànquing) participaran a les proves que es desenvoluparan durant tres dies a siguis de Palma, del dia 27 al 29 de gener.
Els tres amb moltes opcions en principi de poder estar entre els millors del país.

El CN Ciutadella, entre els millors de les Illes Balears

Els regatistes del Club Nàutic Ciutadella, Neus Soler, Toni Mesquida, David Ponsetí i Maria Gornès han estat convocats per la Federació Balear de Vela a la Concentració del PGT (Pla General de Tecnificació)  amb els millors regatistes de les Illes Balears i que s’ha desenvolupat a Palma aquests passats dies
Forma part del programa de Tecnificació de la Federació Balear de Vela per preparar els seleccionats de Balears per participar als pròxims Campionats d’Espanya.

crònica i fotos campionat de pesca de calamars d’Es Nàutic

Dissabte passat, 14 de gener, es va fer el C P R , del Club Nàutic Ciutadella. En el C P C que obria la temporada en Es Nàutic hi va haver un total de participants.
Es va donar la :, amb la meteorologia una mica justa, ja que al migdia havia augmentat el vent de mestral (tot i que sobre les 16h havia de baixar d’intensitat). La era :, i just arribar es feia la ⚖️  a la terrassa del bar del Club Nàutic Ciutadella, i tot seguit, l’entrega de trofeus.
Els del campionat de pesca de calamars van ser:
1r – Toni Moll i Jaume Clar – embarcació Big Bang – 4,365kg (20 peces)
2n – Hilario Martínez – embarcació Morsa – 4,077kg (17 peces)
3r – José Torrico Mesa – 3,180kg (17 peces)
Peça major – Joan Marquès – embarcació Aventura – 65gr.
En acabar l’entrega de trofeus, tots els participants van compartir una .

Concurs de Fotografia del Centenari d’Es Nàutic

Presentació del projecte

El Club Nàutic Ciutadella és un club esportiu i social que té com a finalitat fonamental fomentar l’esport i cultura nàutiques entre la nostra societat. Amb motiu de la celebració del seu centenari, aquest club, juntament amb la col·laboració del Foto Club Cercle Artístic de Ciutadella, s’ha proposat donar-se a conèixer i fomentar els seus valors.

Creiem que mitjançant un concurs fotogràfic obert a la participació de tota la comunitat menorquina podem aconseguir part d’aquest objectiu, ja que a més d’animar a la societat a participar en la nàutica, ajudarà també a comptar amb un banc d’imatges de qualitat poguent aconseguir una visió del conjunt de les activitats del club, a més de gaudir de les captures i la bellesa dels diferents indrets on hi tenen lloc.

Finalment, es realitzarà una exposició de les millors obres seleccionades.

Objectius:

 • L’objectiu principal és fomentar la cultura nàutica a Menorca mitjançant el món de la fotografia.
 • Donar a conèixer les activitats a les quals el Club Nàutic Ciutadella participa.
 • Utilitzar l’art fotogràfic com a via de reflexió i comunicació per representar la visió particular de qualsevol fotògraf/a, tant professional com aficionat/da.
 • Poder posar aquest material fotogràfic a disposició dels centres d’ensenyament, entitats culturals, associacions i arxius, per a promoure un millor coneixement de la importància de preservar un mar net de contaminació i poder gaudir de l’entorn de la nostra l’illa.

Execució del projecte:

 • El Club Nàutic Ciutadella, amb la col·laboració del Foto Club Cercle Artístic, proposa la convocatòria i organització d’un concurs fotogràfic a l’illa de Menorca, amb l’objectiu d’obtenir un conjunt d’imatges d’alta qualitat que permetin reflectir alguns dels paratges marins que hi trobem a l’illa i dels esports nàutics que s’hi practiquen.
 • El concurs s’anomenarà:

“Concurs de fotografia del Centenari del Club Nàutic Ciutadella”.

 • Podran participar en el concurs del centenari totes aquelles persones interessades, ja siguin aficionades o professionals.
 • De totes les obres rebudes, el jurat farà una selecció de les 40 millors fotografies presentades, amb les que organitzarà una exposició a la sala que l’organització designi.
 • S’adjunten les bases que regiran per a la participació en el mateix a l’ANNEX I.

ANNEX I – Bases i objecte de la convocatòria

1-Ajudar a difondre les activitats esportives i culturals que realitza el Club Nàutic Ciutadella:

-Sols seran admeses fotografies realitzades a l’illa de Menorca i relacionades amb les activitats de l’esport nàutic, la mar i el seu entorn, i les diferents feines que tenguin una relació directa amb la mar. Aquestes imatges podran ser comprovades.

-El Club Nàutic Ciutadella queda autoritzat a servir-se de les imatges presentades pels participants per a la reproducció, difusió, distribució, publicació, acció publicitària, etc., en el marc del seu objectiu i finalitat institucional per la promoció dels projectes dirigits a promoure el Club Nàutic, comprometent-se en tot moment a citar l’autor i l’origen de les obres, quedant autoritzat per al seu ús en qualsevol mitjà audiovisual (televisió, cinema, Internet) o suport físic (cartells, web, fullets, etc.)

2- Modalitat:

-Les imatges han de ser presentades exclusivament en format digital, i s’han d’enviar a la següent adreça electrònica: concurs@cnciutadella.com

-Les imatges han d’estar en format .JPG, una qualitat mínima de: 2400px de costat llarg amb una resolució 240/300ppp, perfil de color AdobeRGB1998, i amb unes mides de 60 x 40 cm.

-A la cara de la imatge NO es podrà afegir cap símbol que pugui identificar l’autor/a, com signatures, nom, títol, marca d’aigua, etc.

-Els arxius digitals de les fotografies han d’incloure el títol de la imatge, la seva ubicació, i el nom i cognoms de l’autor.

3- Participants:

● Obert a totes les persones fotògrafes, ja siguin aficionades o professionals.
● Cada participant haurà d’identificar les seves obres amb caràcters perfectament llegibles on constarà:
– Nom i adreça de l’autor
– Telèfon
– Adreça de correu electrònic
– Títol de l’obra
– Modalitat a la que participa

4- Temàtica i tècnica:

-La temàtica ha de tenir relació directa amb la mar i les activitats que es practiquen en ella.

-Les imatges presentades han d’haver estat realitzades per l’autor/a. En cas contrari, les fotografies seran desqualificades.

-El nombre màxim d’obres a presentar serà de tres en cada secció.

-S’acceptaran les modalitats de:
1- Embarcacions i activitats nàutiques (relacionat amb Club Nàutic).
2- Natura, Fauna i Fons Marí.
3- Paisatge de sa costa menorquina (pot incloure edificacions i elements que tenen a veure amb el mar o la marineria, exemple; fars, balisses, etc.)
4- Secció de blanc i negre (pot guardar relació amb els tres apartats anteriors)

5- Dates de presentació:

 • La data d’inici per remetre les imatges s’estableix a partir de 17/01/2023
 • Data límit d’admissions d’obres serà fins: 30/03/2023
 • Data per la deliberació del jurat: 15/04/2023
 • Lliurament de premis el 22 d’abril del 2023.
 • Exposició pública a confirmar segons la disponibilitat de les sales d’exposició disponibles (primer semestre del 2023).

– Per a qualsevol informació addicional pot contactar amb el Foto Club Cercle Artístic per email: concurs@cnciutadella.com

6- Responsabilitats, drets i ús de les imatges:

“Els autors de les obres concursants, pel fet de participar, afirmen ser els propietaris dels drets de les imatges i fer-se responsables de possibles reclamacions per part de tercers”.

-Els autors cedeixen els drets de reproducció única i exclusivament per a la publicació i difusió de les imatges premiades i finalistes, així com per a l’ús promocional. El guanyador i finalistes accepten la reproducció gratuïta de les seves imatges en mitjans de comunicació massius i sectorials, així com l’edició d’un catàleg ja sigui amb suport digital o imprès, web, cd, etc, amb l’únic objectiu de fer difusió del resultat del concurs. En tots els casos sempre apareixerà publicat el nom de l’autor i es respectaran els drets d’imatge que són propietat única i exclusivament de la persona.

-No es pot repetir la mateixa fotografia en diferents seccions. Totes les parts de la imatge han d’haver estat fotografiades per l’autor/a.

-No s’admetran ni s’acceptaran obres amb continguts contraris al dret a l’honor, a la intimitat personal i familiar i/o la pròpia imatge de les persones, especialment de menors. Una obra pot ser rebutjada si els organitzadors consideren que no s’ajusta a les bases.

-La participació en aquest concurs suposa l’acceptació d’aquestes bases. Així mateix, l’organització es reserva el dret de resoldre com cregui oportú qualsevol situació no prevista en les bases.

7- Jurat:
El tribunal estarà compost per tres jurats que efectuarà la selecció i qualificació de les obres presentades, sent el seu veredicte inapel·lable. El jurat seleccionarà un màxim de 3 obres de cada secció amb dret a premi, el resultat del qual es farà públic amb antelació a la data de l’atorgament dels premis.

8- Drets de participació:
La participació serà totalment gratuïta.

9- Exposició:

La impressió i muntatge de les fotografies seleccionades serà a càrrec del Foto Club Cercle Artístic, que s’encarregarà de la preparació de l’exposició, i seran exposades a les dates i localitzacions a confirmar.

10- Premis:

TEMA: Embarcacions i activitats nàutiques
1º: Premi: 300€
2º: Premi: 150€
3º: Premi: Accèssit pels socis del Club Nàutic Ciutadella

TEMA: Natura, Fauna i Fons Marí.
1º: Premi: 300€
2º: Premi: 150€
3º: Premi: Accèssit pels socis del Club Nàutic Ciutadella

TEMA: Paisatge de sa costa menorquina
1º: Premi: 300€
2º: Premi: 150€
3º: Premi: Accèssit pels socis del Club Nàutic Ciutadella

TEMA: Secció de Blanc i Negre
1º: Premi: 300€
2º: Premi: 150€
3º: Premi: Accèssit pels socis del Club Nàutic Ciutadella

Cada concursant/a només podrà optar a un sol premi per secció.
Qualsevol categoria podrà quedar deserta de tenir premi, si així ho considera oportú la decisió del jurat.

 

Intercanvi marítim Ciutadella-Catalunya, amb Es Nàutic

Aquests passats dies els navegants de la secció de Creuers del Club Nàutic Ciutadella han col·laborat a un programa esportiu organitzat entre l’Institut Josep Maria Quadrado de Ciutadella i l’institut del Pont de Suert, de Catalunya. L’objectiu és que alumnes de terres catalanes venguin a fer activitats nàutiques i que a mode d’intercanvi alumnes de Ciutadella vagin a fer activitats esportives de muntanya organitzades per l’institut català.

En aquesta ocasió han participat un total de set velers del Club Nàutic Ciutadella que han duit els alumnes a fer una sortida per la badia de Ciutadella i Pont d’en Gil, on han pogut disfrutar d’un gran dia i han après algunes nocions bàsiques de navegació.

Maria Gornès, 3ª femenina a la internacional Christmas Race

La Christmas Race, organitzada per el Club Nàutic Costa Brava i el Club de Vela Palamós, arriba a la seva 46ª edició amb una participació aproximada de 300 tripulacions i 400 regatistes, tant de vela lleugera com de vela olímpica (ILCA 4, ILCA 6 i Europe femení i masculí; i 420 femení i mixte). En aquesta regata internacional tan emblemàtica, i amb 40 anys d’història, hi havia representants de 13 països.
Na Maria Gornès, regatista del Club Nàutic Ciutadella, ha aconseguit una molt meritòria 3ª posició en ILCA 4 femení, competint entre més de 60 regatistes de la seva categoria.
La prestigiosa regata va començar el passat dilluns 19 de desembre, i ha acabat avui, 22 de desembre. Va començar amb una jornada molt dura, amb molt de vent, però el vent va anar disminuint a partir del tercer dia (una jornada fantàstica), i ha acabat amb una jornada de vent molt lleuger i un sol brillant.
El Club Nàutic Ciutadella torna a casa amb una sensació molt satisfactòria  després d’aquests intensos dies a la Christmas Race.

Liga Anual de Cruceros patrocinada por Siroco

Ayer Domingo se celebró la última prueba de la Liga Anual de Cruceros patrocinada por Siroco.
Después de la noche del Sábado en la que el viento sopló poniente con bastante intensidad, la bahía amaneció con una brisa de levante y muy mala mar, la previsión no era nada buena lo que hizo que varios barcos decidieron no salir.
A las 11,00 y con solo cuatro barcos en la línea de salida el Comité procedió a dar inicio a la prueba, justo en este momento la poca brisa que había desapareció, los cuatro barcos estuvieron intentando navegar hasta la primera baliza, reto que solo pudo conseguir el WANDERLUST de Josep Pons.
Después de una hora de navegación y viendo la imposibilidad de finalizar, el Comité dió por Anulada esta prueba.
Durante todo el año, se han conseguido realizar un total de seis pruebas y el podio final ha dado como vencedor al barco CHICORY de Xavi Cardell, seguido de SAVIMIKI de Miguel Pons y en tercera posición el ATRIA de Joan Josep Vilafranca.
Una vez en puerto se procedió a la entrega de premios, acabando con una comida familiar en el Club.
La Liga Siroco continuará durante 2023 iniciándose como cada año en Enero

LLUÍS MASCARÓ, REGATISTA DEL CLUB NÀUTIC CIUTADELLA, EL MÉS DESTACAT DE L’ILLA I DEL CLUB EN LA COPA FEDERACIÓ-TROFEU GABINET LLADÓ 2022 DEL CN SA RÀPITA

Els millors regatistes d’Optimist de Balears s’han congregat aquest cap de setmana en el Club Nàutic Sa Ràpita (CNR) per a competir en la Copa Federació–Trofeu Gabinet Lladó. La trobada revestia una especial importància en ser la primera prova classificatòria de cara al Campionat d’Espanya d’Optimist de 2023. Han participat 80 regatistas en representació de tretze clubs de tot l’arxipèlag, entre ells, el Club Nàutic Ciutadella.
Finalment i després que aquest diumenge no s’hagi pogut competir per falta de vent, el millor regatista de Menorca i per tant d’Es Nàutic ha estat Lluís Mascaró, que ha acabat aquesta Copa Federacio en la posició 49 absoluta i en ple domini mallorquí a les primeres places. Mascaró (CN Ciutadella) va millorar una posició dissabte per posar-se el 49 i tots els altres regatistes CNC van quedar més enrere, mantenint les seves posicions.

Calendario de Noticias

febrero 2023
L M X J V S D
« Ene    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728