Vela

Domini mallorquí i bon paper local en un ventós Farragut 2019 d’Es Nàutic

Aquest migdia s’ha donat per acabada l’edició d’aquest 2019 del Trofeu Almirall Farragut 2019 d’Optimist i Làser Radial, un esdeveniment que ha tingut fins a 150 regatistes de totes les Illes Balears i que aquest diumenge no ha pogut celebrar la seva darrera jornada, a causa del fort vent de Ponent que bufa a la badia de Ciutadella. Un final sense competir que ha deixat finalment els resultats, tal com van quedar dissabte.
I a migdia d’ha viscut el lliurament de trofeus del Farragut 2019, tant de les dues classes de vela lleugera, com dels creuers, que van competir la setmana passada. I un lliurement de trofeus amb tres noms propis dels guanyadors absoluts: Álvaro Poulet (/RCN Palma) en Optimist, Cristina Vilariño (CN s’Arenal) en Làser 4.7 i Toni Pons Faner i el ‘Cgica Txeca’ (CN Ciutadella) en Creuers.
En Optimist, victòria absoluta i sub16 de Poulet, amb la regatista d’Es Nàutic, Maria Gornès, quarta classificada de manera meritòria; en sub13, triomf de Neus Fernández (CN s’Arenal) i Toni Mesquida (CN
Ciutadella) que era digne segon; en sub 11 triomf de Carlos Martínez (CN s’Arenal) i finalment, en Optimist D, domini de l’amfitrió, CN Ciutadella, amb Marc Matito, Sasha Pons i Sofia Calafat, del CNC, primer, segon i tercer, respectivament.
Quant a la classe Làser 4.7, victòria femenina, sub16 femenina i total de Cristina Vilariño (CN s’Arenal), com també de Dani Cardona (CN s’Arenal) en masculí i sub 16. David Ponsetí (CN Ciutadella) acabava tercer masculí sub 16.
De nou, brillant Almirall Farragut, amb molta qualitat a les regates, malgrat el diumenge viscut, sense poder fer el que més els agrada, que és navegar.
Fins l’any que ve, si Déu vol !!!

Maratoniana segona jornada del Farragut 2019 d’Es Nàutic a Ciutadella

De maratoniana. Així es pot descriure la segona jornada del LXIII Trofeu Almirall Farragut i Trofeu Illes Balears Làser 4.7 que s’ha celebrat dissabte en aigües de la badia de Ciutadella. S’han celebrat quatre proves en cadascuna de les classes Optimist i Làser. Des de primera hora del matí ha bufat un vent d’intensitat de 8 a 14 nusos, encara que amb alguna rotllana, la qual cosa ha suposat un repte afegit per a les joves promeses regatistas de dins i fora de Menorca.En la flota Optimist, el comitè ha decidit realitzar el màxim de proves per dia per a aprofitar al màxim la jornada i compensar la falta de proves del dia anterior. Álvaro Poulet, del Real Club Nàutic Palma, ha tingut l’actuació més destacada per la seva regularitat amb un primer i dos segons. Així mateix, cal destacar el paper de Neus Darder, del Club Nàutic s’Arenal, que ha quedat segona classificada, primera dona i favorita en la modalitat sub 13.Molt resaltable i digna ha estat l’actuació de l’equip de regates del Club Nàutic Ciutadella, tant en la classe Optimist com en Làser. Toni Mesquida ha quedat en una destacable segona posició en sub13 de optimist i quart en la general. Com també ha brillat amb protagonisme Maria Gornès, classificada en 13ena posició en la general, quarta dona i quarta sub 16.
En la classe Làser, destacada ha estat l’actuació de David Ponsetí amb una quarta posició en sub16 i Pepe de Sintas ha quedat el 19 classificat de la general, seguit de Jack Vinnie amb una 21 posició i Toni Juan en la 26 posició.

FOTOS: Rodolfo Litvin.

El Farragut 2019 comença amb moltes ganes, alta participació i poc vent

El LXIII Trofeu Almirall Farragut d’optimist i laser i el Trofeu Illes Balears Laser 4.7 han arrencat avui a la badia de Ciutadella amb alta participació d’arreu de les Balears i amb moltes ganes de navegar. El nombre de participants entre optimist i làser ha estat de  146, que s’han fet a la mar aquest matí en un ambient de companyerisme i competició esportiva.
Les condicions metereològiques feien preveure que es podien celebrar les tres proves previstes, però el vent ha anat baixant d’intensitat i ha fet que només la classe laser pogués acabar una prova. La prova
d’optimist s’ha hagut d’anul·lar, un cop començada, per manca de vent, tot i les ganes de navegar dels joves participants.
Podem destacar l’alt nivell esportiu dels participants de la classe laser donat que aquesta regata és classificatòria pel proper campionat d’Espanya que s’ha de celebrar a principis de desembre a Melilla.
Un cop més, el Trofeu Farragut posiciona Ciutadella com epicentre de la vela balear i punt de referència en la competició de vela lleugera a nivell mediterrani. A la vegada, aquest cap de setmana es roben Ciutadella els millors regatistes i joves promeses de la vela balear, que han de donar molts èxits esportius en el futur. Com no podia ser d’altra manera, el Club Nàutic Ciutadella es manté com el millor amfitrió d’un esdeveniment nàutic i esportiu de primera categoria.

Fotos: Rodolfo Litvin

El Chica Txeca es fa amb un emocionant Almirall Farragut 2019 de creuers

El Chica Txeca no va deixar marge per a les sorpreses aquest diumenge i es va assegurar en aigües de Ciutadella l’edició del 2019 del Trofeu Almirall Farragut, en la seva versió de Creuers. Diumenge es vivia la
tercera prova del Farragut, amb un recorregut costaner que començava amb un tram de mitja milla a virar una balisa, encapçalant la flota S’AviMiki, seguit del mateix Chica Txeca i Alba. Els creuers pasaven
rumb de cenyida cap a Far Nati per a virar balisa i retornar a la badia de Ciutadella. I en aquest tram s’intercanvien posicions els dos primers, virant primer el Chica Txeca, seguit de S’AviMiki i Alba.
Després, una popa fins a la badia a virar boia davant la Cala Blanca i arribada.
Una vegada compensat el temps invertit el resultat de la prova deixava guanyador al Chica Txeca, seguit d’Alba i S’AviMiki, resultat també després de les tres proves. En la prova del diumenge també hi van participar quatre creuers de la classe Ràting Social, sent el guanyador S’Embui, seguit del Carpe Diem.
Serà aquest pròxim diumenge dia 3 de novembres capvespre quan es lliuraran els trofeus als millors de l’Almirall Farragut, en totes les seves classes, ja què el plat fort arriba a partir de divendres i fins diumenge, amb la vela lleujera.

Pere Ponsetí estrena el Mundial de Croàcia amb ganes de Top10

El regatista de referència del Club Nàutic Ciutadella, Pere Ponsetí, es troba des de dijous a Split (Croàcia) per a disputar des de demà dissabte el Campionat del Món juvenil de Làser Radial (menors de 21 anys), que es disputarà entre el 26 d’octubre i el 2 de novembre. De camí cap a aquesta nova fita internacional, el regatista d’Es Nàutic ens comenta com es troba per aquest campionat mundial. «Físicament me veig en bona forma tot i estar un poc baix de pes per la meva modalitat. Mentalment me trob amb moltes ganes de competir ja a Croàcia, es pel que m’he preparat durant tota aquesta temporada. A més, hi arrib amb bones sensacions de l’Europeu de fa dos mesos i açò m’aporta un plus de confiança i coneixement de la qualitat que hi ha al camp de regates», reconeix. Pere Ponsetí ens diu en Es Nàutic que de les aigües d’allà «encara no en sé res. En arribar tindrem un parell de dies per estudiar la zona. El nivell de la flota sense cap dubte és alt, possiblement hi hagi el mateix nivell de regatistes europeus, sumant-li uns pocs de fora Europa que poden estar al top. El regatista du quasi dos mesos entrenant molt be tant físic com navegació, amb bones sensacions. «De manera que el ritme de regata no l’hauré perdut, ja que he fet entrenaments enfocats a aquesta competició». L’objectiu principal en aquest Mundial serà «aconseguir adoptar una mentalitat guanyadora durant tots els dies, és molt llarg, una carrera de fons que deim nosaltres. Si complesc aquest objectiu estic convençut de que arribaré al Top10, que sé que soc capaç de fer-ho».

Els creuers obren l’Almirall Farragut 2019 d’Es Nàutic a Ciutadella

Tot a punt ja perquè aquest cap de setmana el Club Nàutic Ciutadella comenci a viure els seus dies més grans i especials de l’any a casa amb l’inici del ‘LXII Trofeu Almirall Farragut 2019’, organitzat per l’entitat que presideix Rafel Torrent. I aquest trofeu, un dels millors que es munten a les Illes Balears, s’iniciarà aquests dies 26 i 27 d’octubre amb la disputa de l’onzè trofeu de Creuers RI.
Es Nàutic ha decidit avançar els creuers en aquest Almirall Farragut, per a una major coordinació en el club, ja que el cap de setmana següent es celebraran les proves de vela lleugera. Un 2019 en el què s’esperen aquests dos dies embarcacions procedents d’altres clubs de Menorca, malgrat que els mallorquins enguany no podran venir a Ciutadella, a causa del mal temps previst inicialment per aquests dies encara.
Arranca per tant una nova edició de l’Almirall Farragut en el CN Ciutadella i damunt les 12:25h del dissabte començarà la primera prova. Diumenge, damunt les 10:30h, es realitzarà la regata costanera i el trofeus es lliuraran el diumenge dia 3, junt amb la resta de classes que competiran aquell cap de setmana.

Es Nàutic treu 1.200 quilos de fems del port de Ciutadella

Un any més el Club Nàutic Ciutadella, amb col.laboració de Coca Cola i Es Diari Menorca ha duit a terme la neteja del port de Ciutadella, gaudint d’un bon matí quant al temps. Finalment els voluntaris de les
seccions d’escafandrisme, piragüisme i vela del CN Ciutadella, junt amb els Amics de la Mar i voluntariat, han estret del port uns 1.200 quilos de fems del port de Ponent. Entre la porqueria estreta, uns 40
pneumàtics, un parell de ‘carros’ de súper i sobre tot molt de plàstic i bòtils de vidre.
Les 60 persones que han donat vida avui de la mà d’Es Nàutic en aquesta neteja del port han tingut de nou molta feina, massa, evidentciant-se de nou la brutícia que hi ha al port.
Antonio Segovia, vocal dels escafandristes del CN Ciutadella, ens ha explicat que la neteja ha estat “tot un èxit i que haguem tret menys porqueria que l’any passat no vol dir ni molt manco que estigui més net. El que passa que enguany eren objectes més petits i menys pesants que el 2018 però per desgràcia està igual de brut”.

SIS MEDALLES PELS KARATEKES DE FÍSICS EN EL CAMPIONAT DE BALEARS

Els karatekes del Físics es penjen sis metalls al coll de ma de Judith García, Julen Triay, Adrià López, Cris Pons, Judith Álvarez i Adrià López, que aquest darrer feia doblete al participar en les dues modalitats de Kata i kúmite.

El primer or de Físics sortia de les guantilles de Judith García qui va superar a totes les seves contrincants i així pujava al més alt del podi. L’altre or queia en mans de Julen Triay qui tenia una difícil lliguilla havent de lluitar amb els seus companys de la selecció Balear i medallistes nacionals però que finalment s’imposà havent de demostrar el seu bon estat. El ferrerienc Adrià López va pujar al podi en les dues modalitats de kata i kúmite fent valer la seva important condició física i demostrant ser el karateka més complert de l’expedició menorquina penjant-se dos metalls. Per part de Cris Pons hagué de saltar al tatami per enfrontar-se a les dues eivissenques medallistes nacionals i de gran nivell, uns combats molt complicats i en els que va superar a la primera però no va poder amb la segona quedant-se així en el segon escaló. La sisena medalla per els de Físics venia dels guants de Judith Àlvarez qui va haver de lluitar amb oponents de molta més envergadura per lo que sortia en desavantatge, així hi tot va aconseguir un tercer lloc molt digne. I els debutants Adrià Barber i Llucia Coll, així com Miquel Barea i Neus Marquet van saltar al tatami amb molt bona actitud i afrontant un campionat de molt bon nivell per lo que era difícil aconseguir classificar-se per una medalla.

A l’espera que des de la Federació arribi el llistat  dels seleccionats per el nacional que es celebrarà a Talavera de la Reina els propers 23 i 24 de novembre, els entrenadors Pere Calfat, Guel Pons i Shuto Triay estan confiats en aconseguir alguna plaça per entrar en la selecció Balear però conscients de que és difícil degut al elevat nivell que té la nostra autonomia en aquestes categories.

Un estrany Campionat d’Espanya Sub deixa tretzè a Es Nàutic

Tretzena posició final per al Club Nàutic Ciutadella (David Esquivel, Carlos Pérez Vela i Joan Marquès) en el Campionat d’Espanya de Clubs d’Autonomies 2019 de pesca submarina que es va celebrar en aigües
mallorquines, a Alcúdia. La sortida es va donar de bon matí, amb sis hores de competició per davant per a fer valer les seves estratègies i obtenir la major puntuació possible amb les captures aconseguides en
una zona que ocupava pràcticament la meitat nord de la badia d’Alcúdia. Però la sort no va acompanyar a la tripleta del CN Ciutadella, que abans del campionat, havia vist un grup d’amfosos que a l’hora del Nacional n van trobar. “No hi vam ser”, deia Esquivel, en veure com només podien fer-se amb set captures.
Aquesta va ser la tònica del Campionat d’Espanya, tenint en compte que els campions, el Trafalgar canari, només van pescar 15 peixos, quan les previsions eren de 25. A part també, el fet que el pes mínim fos
de mig quilo, encara complicava més les coses a Esquivel-Pérez-Marquès.

Barcelona presenta la Sitges-Ciutadella amb la presència d’Es Nàutic

L’Espai de Mar del Saló Nàutic Internacional de Barcelona ha acollit dissabte la presentació de la regata a mar oberta Sitges-Ciutadella 2020, una prova que uneix el Port de Sitges Aiguadolç amb el de Ciutadella. Una travessia mediterrània de 110 milles nàutiques que aquest any es disputa en la seva novena edició, del 12 al 13 de juny.
Regatistes, el director de la regata, Enrique Curt, així com els representants dels dos ports, amb Toni Franco, del Port d’Aigudolç, port de sortida, i amb Armando Levis, adjunt a la presidència del Club Nàutic Ciutadella i Miquel Pons, delegat de creuers d’Es Nàutic, oferiren aquesta presentació, en la que Pons, en nom del CN Ciutadella, va manifestar que la Sitges-Ciutadella és una regata que la consideren del club i que ell mateix ha participat en diverses ocasions i que li agradaria poder cobrir-la més vegades. Pons va ressaltar que els navegants participants en la regata sempre són ben acollits ja que els consideren “amics i ompanys de mar”.
Les proves es realitzaran en ORC i és la segona del Circuit de Regates d’Altura, organitzada pel CN Skipper. També és puntuable per al Campionat de Catalunya de navegació d’Altura de Solitari i A2.En aquesta ocasió un dels premis –al vencedor absolut de la regata- és l’obra de l’artista Carles Allès, persona vinculada al club de Ciutadella.

Calendario de Noticias

noviembre 2019
L M X J V S D
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930