Vela

MÀXIMA REGULARITAT DE PERE PONSETÍ (ES NÀUTIC), QUE JA ÉS QUART I PRIMER JUVENIL EN EL CAMPIONAT D’ESPANYA

Màxima regularitat la mostrada en la segona jornada del Campionat d’Espanya 2020 Làser Estàndard per part de Pere Ponsetí (CN Ciutadella), qui ja es col·loca quart a la classificació general a Eivissa, després de fer tres quartes posicions i situar-se, a més, primer classificat ja Juvenil. Una bona actuació en aquest segon dia que permet al regatista CNC poder descartar la penalització del dia de l’estrena.
Tot açò en una segona i llarga jornada en la que el vent es va fer esperar i l’obstinació i bon fer del CN Eivissa van poder més que la manca del vent, que va obligar a retardar la primera sortida. Joaquín Blanco segueix al capdavant de la classificació general, augmentant el seu avantatge amb dos nous primers, als quals ha sumat un sisè.
CLASSIFICACIÓ PROVISIONAL:
1.Joaquin Blanco (RCN Gran Canària ) (6),1,1,1,1, 6=10 punts
2.Jesus Rogel (RCN Torrevieja) 1,2,(7),7,5,3=18 pts
3.Joel Rodiríuez (RCN Gran Canària) (8) .7.2.3.2.4=18 pts
4. Pere Ponsetí (CN Ciudadella). 4,(UFD),4,4,4,8=24 pts
5. Carlos Roselló (CN Eivissa).(11),3,10,9,3,1= 26 pts

ESTRENA AGREDOLÇA PER PERE PONSETÍ (ES NÀUTIC) EN LA PRIMERA JORNADA DEL CAMPIONAT D’ESPANYA

El canari Joaquín Blanco (RCN Gran Canària) lidera, després de sumar un sisè i dos primers llocs en les tres mànigues disputades dissabte, el Campionat d’Espanya de la classe olímpica Làser Standard que va començar aquest dissabte en aigües d’Eivissa. Una estrena en la que el regatista del Club Nàutic Ciutadella, Pere Ponsetí, no hi va tenir massa sort, malgrat que encara compta amb temps per a reaccionar. El ciutadellenc, amb dos quarts llocs, marxa 11 de la general i 4 sub 21, tot i rebre una penalització.
La primera manga de la jornada es va disputar amb un vent suau de 6 nusos (10 km/h) i la va guanyar l’alacantí Jesús Rogel (CN Torrevella), seguit dels andalusos Guillermo Flores i Arturo Martínez. Després el vent es va posar a component Sud-oest de 8-13 nusos (14 a 24 km/h) i açò va permetre que es disputessin dos mangues més. La segona va començar amb cinc embarcacions fora de línia, entre elles les de Guillermo Flores, Arturo Martínez i el propi Pere Ponsetí (CNC), qui va sortir abans de temps, el que li suposara una penalització. Blanco va saber mantenir la calma i va superar a Rogel en la meta, anotant la seva primera victòria del dia.
Avui diumenge Ponsetí afronta el segon dia de Nacional 2020 a Eivissa disposat a recuperar terreny i amb les condicions que permetran complir amb el programa i afegir tres noves proves als marcadors, per la qual cosa després de la cinquena manga entrarà en joc el primer descart.

JANO TORO, SELECCIONADOR PREOLÍMPIC ESPANYOL, POSA A PERE PONSETÍ (ES NÀUTIC) ENTRE ELS FAVORITS AL NACIONAL

El Club Nàutic Eivissa acull des d’avui i fins al dimarts 22 la primera competició d’àmbit nacional de la classe olímpica Làser Estàndard, el Campionat d’Espanya 2020. L’equip preolímpic espanyol encara ha de classificar al país per a poder acudir als Jj.oo.de Tòquio i per a això ha dissenyat una important planificació de treball que té el seu primer mesurament en aquest campionat d’Espanya.
Jano Toro, responsable de l’equip preolímpic espanyol de Làser Standard, acudeix com a entrenador de l’espanyola i assegura que estarà disputat i no sols per la presència de membres de l’equip preolímpic: “Entre els favorits tenim a Joaquín Blanco i Joel Rodríguez que són els membres de l’equip preolímpic però la flota és gran, amb una trentena de participants. No ens hem d’oblidar a més de Jesús Rogel, amb opcions i que està entrenant amb l’equip, i Carlos Roselló que vindrà a l’europeu com a membre de la nostra esquadra nacional. A més, hi ha diversos regatistas del Pla Nacional de Tecnificació Esportiva com són Roberto Bermúdez de Castro, Pera Ponsetí o Marcelo Cairo, que tindran opcions d’estar a dalt”.

PERE PONSETÍ (ES NÀUTIC), A PUNTA JA A EIVISSA PER A LLUITAR DES DE DISSABTE PER EL CAMPIONAT D’ESPANYA 2020

Comença a les instal·lacions del Club Nàutic Eivissa el Campionat d’Espanya ILCA 7, antiga classe de Laser Estàndard, en el què hi prendrà part el regatista internacional del Club Nàutic Ciutadella, Pere Ponsetí, que torna a les competicions, molts mesos després i a causa de la covid-19. Aquest divendres es dedicarà a la verificació de material, mesuraments i inscripció de participants i ja demà dissabte 19 està prevista la primera prova del Campionat d’Espanya, a partir de les 12 h, com també el diumenge i dilluns, mentre que el dimarts 22, la jornada final, començarà a les 11h.
Hi ha programades 12 proves en total, amb un mínim de tres proves per fer valdre el Nacional 2020, realitzant-se a la zona de platja den Bossa, a on Ponsetí (CNC) es retrobarà amb la competició.
Andalusia, la pròpia Illes Balears del regatista del CN Ciutadella, Canàries, Catalunya, Comunitat Valenciana i Galícia seran les sis comunitats representades en aquest Campionat d’Espanya ILCA 7 i
la comunitat que contribuirà més esportistes serà la Balear, amb 14 inscrits.
Amb els millors regatistes de la classe d’Espanya, el CN Eivissa ha preparat el Campionat amb totes les mesures de protecció dictades per les autoritats sanitàries, el Consejo Superior de Deportes, així com el protocol de la Reial Federació Espanyola de Vela per al retorn a les competicions estatals, per minimitzar el risc d’infeccions del virus Covid-1

PERE PONSETÍ (ES NÀUTIC) TORNA A ESCENA DESPRÉS D’ESCLATAR LA COVID-19 I HO FARÀ EN EL CAMPIONAT D’ESPANYA LÀSER STÀNDARD

Dies marcats en vermell des d’aquest divendres dia 18 al dimarts dia 22 d’aquest mes de septembre per al regatista internacional del Club Nàutic Ciutadella, Pere Ponsetí, resident a Palma de Mallorca. Més de mig any després de les seves darreres fites nacionals i internacionals, el major dels Ponsetí tornarà a competir a nivell nacional i ho farà des de demà passat en els Campionats d’Espanya de la classe olímpica Làser Stàndard absolut i sub-21; un Nacional 2020 que s’ha de celebrar en aigües d’Eivissa i que finalment va haver de canviar de dates, a causa del trasllat dels campionats internacionals, com el del Campionat d’Europa absolut a celebrar-se a Atenes, (Grècia) i el Campionat d’Europa màster, previst a Mònaco.
La coincidència de dates amb els Campionats d’Europa obligà a l’organització, a instàncies de la Real Federació Espanyola de Vela, a traslladar el Campionat d’Espanya de l’especialitat olímpica a aquests pròxims dies. D’aquesta manera, amb el canvi de dates, es pretén assegurar la participació dels regatistas integrants en l’equip espanyol, que té previst viatjar a Atenes per a disputar l’Europeu, a celebrar-se del 9 al 16 d’octubre.

EL CHICA TXECA DE TONI PONS (ES NÀUTIC), FLAMANT VENCEDOR DEL TROFEU FARALLÓ D’AUBARCA

El creuer Chica Txeca, de Toni Pons, amb bandera del Club Nàutic Ciutadella, s’ha proclamat aquest passat cap de setmana el flamant vencedor del Trofeu Faralló d’Aubarca 2020 de creuers. Dissabte es va disputar la primera prova, consistent en una sortida de davant el port de la Colònia de Sant Pere, rumb al Cap de Farrutx, per anar a virar al petit illot del Faralló d´Aubarca i tornar al port de sortida.

La prova es va iniciar amb una fluixa brisa del nord de 7-9 nusos, amb rumb de cenyida directa per a virar al Farrutx. Un inici amb complicacions per a virar aquest cap, per petites rolanes i variacions del vent. Ja de tot d’una es va establir una lluita al capdavant entre els creuers, Chica Txeca (CNC), Aida i Lampo Rosso, virant el cap en aquest ordre. Mica en mica, el vent es va anar incrementant fins als 12-14 nusos, rumb popa, fins al Faralló i després de virar de nou en cenyida, aquí l’embarcació de Toni Pons es va destacar dels seus rivals. La virada de nou del Cap de Farrutx tornava a ser molt complicada, amb fortes encalmades que van afavorir a alguns creuers. A partir d’aquest cap, un través obert fins a l’arribada sense complicacions per a cap embarcació i el Chica Txeca que per guanyar a Mallorca va invertir un temps de 2 hores i 41 minuts, mentre el segon a entrar el feia 19 minuts més tard, amb fins a dotze classificats en la seva classe. A destacar la joventut de la tripulació que acompanyava al patró Toni Pons, entre nou anys el més jove i 20 el major.
Per la seva part, S’AviMiki, l’altra creuer del CN Ciutadella present al trofeu mallorquí, es va classificar en una notable tercera posició, d’entre onze classificats de la seva classe.
Ja a la prova de diumenge, un curt triangle abalisat a la badia, va estar marcada d’inici per la falta de vent, començant més tard del previst, ja amb una brisa de 8-10 nusos del nord. Chica Txeca va tornar a imposar-se en aquest recorregut i per tant es proclamava nou campió del Trofeu Farralló. S’AviMiki va prendre la decisió de no participar en aquesta prova final i emprendre el retorn a Ciutadella després de veure la ‘meteo’ que informava de calma en el canal de Menorca.

CHICA TXECA I S’AVIMIKI, D’ES NÀUTIC, EN EL TROFEU FARALLÓ D’AUBARCA

Els creuers amb bandera del Club Nàutic Ciutadella, Chica Txeca i S’aviMiki, es desplacen aquest cap de setmana dels dies 12 i 13 de setembre a la Colònia de Sant Pere, a Mallorca, per a participar en la regata XX Trofeu Faralló d’Aubarca de la classe de creuers, una de les clàssiques en la qual es reuneix gran part de la flota de InterClubs.
En aquesta prova, organitzada pel Club Nàutic Colònia Sant Pere, es prendran les mesures de seguretat per la covid-19.

ÀLVARO MARQUÈS (SPÍGOLA) DEFENSA DISSABTE LA PRIMERA POSICIÓ DEL SOCIAL DE RAORS D’ES NÀUTIC

Confiant en què el temps ho permeti, aquest dissabte a primera hora del matí els participants en la segona i definitiva prova del Campionat Social de Raors 2020 que organitza anualment el Club Nàutic Ciutadella s’endinsaran cap a la mar gran per a definir els guanyadors definitius d’enguany i en un any estrany i marcat per les mesures de seguretat i distanciament que ja va dur a terme Es Nàutic en la primera jornada de la setmana passada. Una primera cita de pesca de raors en la que hi van prendre part 13 de les 14 barques inicialment inscrites.
I a manca de la segona i definitiva prova que viurem aquest dissabte dia 12 de septembre que si no hi ha res de nou es durà a terme dissabte que ve, dia 12 de septembre, un clàssic dels podis de pesca recreativa del CN Ciutadella, Álvaro Marquès (Spígola), defensarà la primera posició provisional, en haver pesat la setmana passada 100 raons, donant 6.730kg; segon provisional, Josep Camps (Laramar), amb 100 raons i 6.266kg i tercer provisional, Toni Juan Allès, amb 100 raons i un pes de 5.604kg. La Peça Major del primer dia seria per Quico de Borja Camps, amb un raó de 107grams.

FELIP MOLL (ES NÀUTIC) I EL SEU MINI ALLEVÀ 588 TORNEN AMB SATISFACCIÓ A LA MAR AMB LA ‘XXXI MARENOSTRUM 2020’

Amb la regata mini XXXI Marenostrum 2020, l’Allevà 588 del regatista del Club Nàutic Ciutadella, Felip Moll, vivia la seva esperada primera regata de la temporada que es podia realitzar a l’àrea de Catalunya, després de que s’haguessin anul·lat o aplaçat totes fins al moment degut a la covid-19. L’Allevà firmaria en aquest retorn a les competicions un 11/19, en una regata per la que es decretava l’alerta taronja a Catalunya i degut a aquestes condicions, l’organització decidia amb bon criteri el canvi de recorregut amb el major nombre de milles possibles. La decisió final va consistir en sortida de Garraf-Obsea-Murtra-Illa Grossa de Columbretes-Garraf, un recorregut de 230 milles, que tot i no arribar al 75 per cent de les 500 originals, computaria a Felip Moll (CNC) a les milles classificatòries.
L’edició dels Minis 6.50 és una regata en dobles, i en aquesta ocasió l’Allevà (Mini 588) tenia com a tripulants al mateix Moll i a Marc Miró, capità de la Marina Mercant amb 1 MiniTransat a l’esquena amb el pogo1 371, un tripulant de luxe. En total 19 embarcacions de Classe Mini formarien la flota de minis en aquesta reestrena il·lusionant post-coronavirus; «Es per açò que tota la flota mini hi anàvem amb moltes ganes i incertesa. Fins a l’últim dia hi havia por a que es cancel·lés, fet que hagués estat molt perjudicial perquè fins ara no hem pogut acumular cap milla aquesta temporada, i la gent que necessita classificar-se per la Mini Transat de cara a 2021, que no són pocs, es veuen ja en molta dificultat per aconseguir les 1.500 que se’ns requereix en regata de classe», explica Felip Moll.
«Content tenint en compte que un mínim error et condiciona la resta de la regata. Una regata la guanya qui menys errors comet, i açò és el que intentaré a la propera», expressava el regatista del CN Ciutadella, ja a part català.

ES NÀUTIC DÓNA UNA LLIÇÓ DE RESPONSABILITAT EN EL SOCIAL DE RAORS 2020, AMB INSPECCIÓ SUPERADA INCLOSA

Prova de foc la que es va viure ahir en el Club Nàutic Ciutadella, amb la primera prova del Campionat Social de Raors 2020, el primer que es du a terme en plena pandèmia i ara rebrots de la covid-19. Amb un molt bon ambient i tothom complint fil per randa amb les normes contra la covid-19 i una meteorología molt bona, en el moment de la pesada del campionat es van presentar dos inspectors de pesca, per a confirmar que tot anava com tocava.

Sigue leyendo

Calendario de Noticias

septiembre 2020
L M X J V S D
« Ago    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930