Vela

Pere Ponsetí (Es Nàutic), digne vuitena plaça a la Setmana Olímpica Andalusa en el retorn a la competició

La Setmana Olímpica Andalusa 2021 de la badia gaditana ja és història i dilluns es va viure el darrer dia, amb una nova jornada esplèndida, marcada per vents de llevant de dotze nusos d’intensitat mitjana, després d’uns dies prou complicats meteorològicament xerrant. A Cádiz ha suposat el retorn a la competició del regatista del Club Nàutic Ciutadella, Pere Ponsetí, que finalment ha complert a Andalusia, acabant el vuitè classificat absolut de la classe ILCA 7. Bon paper tenint en compte les setmanes sense competir per la covid-19 i els forts vents a aigües andaluses.
En aquesta Setmana Olímpica Andalusa 2021 Eduardo Marques s’emportava el títol absolut per al pais veí demostrant molta superioritat al llarg del campionat.
Bones sensacions per Ponsetí. “Després de tant de temps sense competir i amb unes condicions de molt de vent (més de 20n.) en tres dels quatre dies de competició, acabar el vuitè és un bon resultat”, comenta Ponsetí.

PRESENTACIÓ DE LA REGATA 100 MILLES ENTRE ILLES, DEL CLUB NÀUTIC CIUTADELLA

Sigue leyendo

WINTER SERIES SIROCO 2021

EL VENT TORNA A FER LA GUITZA ALS CREUERS D’ES NÀUTIC I ES SUSPÈN LA TROBADA DE DIUMENGE DE LES ‘WINTER SERIES SIROCO’
Com va ocórrer també amb el Trofeu Sant Antoni 2021 de vela lleugera i tables, aquest diumenge les embarcacions més grans tampoc van poder competir a una nova trobada de les ‘WINTER SERIES SIROCO’ d’enguany. En el Club Nàutic Ciutadella es va donar la sortida però malauradament després el vent en tornava a fer de les seves a Ponent, fins que el Comitè de Competició es veia obligat a posposar aquesta prova.
La pròxima cita ara de les ‘WINTER SERIES SIROCO 2021’ serà en 15 dies. Ànims a tots i totes !!!

PERE PONSETÍ (ES NÀUTIC) TORNA A LA COMPETICIÓ A CÁDIZ AMB LA SETMANA OLÍMPICA ANDALUSA, AMB ELS MILLORS DEL MÓN

El regatista de referència del Club Nàutic Ciutadella, Pere Ponsetí, tornarà a sentir-se aquests dies esportista ja que regressa a les competicions internacionals, després d’una nova i llarga aturada per la pandèmia de la covid-19. Després d’una setmana d’entrenaments a Múrcia amb la Selecció Espanyola, avui arriba l’hora de la veritat amb la Setmana Olímpica Andalusa 2021, que viurà les primeres proves classificatòries per a totes les classes.

Sigue leyendo

OPTIMISTE EN ES NÀUTIC DE CARA A LA REGATA 100 MILLES ENTRE ILLES, QUE JA COMPTA AMB INSCRITS DE CATALUNYA I APUNTA A LA TRENTENA DE CREUERS

Ens trobam a només 40 dies ja de la Regata 100 milles entre Illes 2021 que organitzarà si no hi ha res de nou el Club Nàutic Ciutadella i que sortiria el dijous 1 d’abril, de la costa de Ponent. Es Nàutic i la seva secció de creuers que dirigeix Miguel Pons confien que a la tercera sigui la vençuda i de fet, la millora en la situació de la pandèmia de la covid-19 a les Illes Balears i a Menorca en particular animen als dirigents del CN Ciutadella. I més, en veure que aquesta primera edició està despertant expectació, ja que a 40 dies vista encara i amb la situació excepcional en la que ens trobam per el coronavirus, ja són una dotzena els creuers que s’han inscrit a la Regata 100 Illes entre Illes 2021.

Sigue leyendo

LA PETROLERA, PROVA DE 100 MILLES EN SOLITARI, PRIMERA PROVA DE FOC DE FELIP MOLL (ES NÀUTIC) CARA A LA MINI TRANSAT 2021 DE L’ATLÀNTIC

El regatista del Club Nàutic Ciutadella, Felip Moll, pensa ja les 24 hores del dia amb el gran objectiu de la seva vida, la Mini-Transat 2021, la regata d’altura que es celebra cada dos anys amb 90 navegants i que tenen un sol repte; creuar l’Atlàntic en solitari, en un veler de 6,50 metres, sense assistència i sense contacte amb terra. Sense anar més enfora aquest passat cap de setmana el regatista de bandera CNC s’ha dedicat a fer manteniment a la seva embarcació ‘mini’ Allevà. «Estic fent unes petites feines que falten a l’embarcació i també entrenant a la Base Mini, cada 15 dies», conta Felip Moll, qui insisteix en què el principal és «la preparació de la Mini Transat, en quant a logística, pla de regates, compres de cartes nàutiques, recanvis per Allevà, inscripcions a regates d’aquesta temporada, etc», explica per Es Nàutic, Felip Moll. A la vegada també el regatista ‘mini’ està realitzant un curs de meteorologia amb Gabi Pérez, a més de proves d’esforç. «Hi ha una feinada, ja què, a més del principal, què és la preparació, també estic cercant espònsors, perquè els costos són enormes. Estic picant portes a veure si puc tenir ajudes».

Un Felip Moll que de manera paralel·la va tancant el seu ‘planning’ de temporada al Mediterrani, com a proves de foc ja per la Mini Transat 2021 de finals d’any. I el seu primer compromís arriba amb la prova de La Petrolera, de 100 milles en solitari, que realitzarà Moll el pròxim mes de març. Després vindrà la Regata Base Mini, de 400 milles en doble (abril).

En quant a la planificació ja a l’Atlàntic:
– Trofeu Marie-Agnes Peron, 220 milles en solitari (Juny)
– Mini Fastnet, 600 milles en doble (Juny)
– Minigascone, 580 milles en solitari (agost)

SANT VALENTÍ REGALA EL RETORN DELS CREUERS D’ES NÀUTIC A LA COMPETICIÓ, AMB VICTÒRIA CONTUNDENT DEL WANDERLUST A LA ‘WINTER SERIES 2021’

Els creuers del Club Nàutic Ciutadella tornen a competir. Després de més de dos mesos entre mal temps, temporals i restriccions per la pandèmia de la covid-19, aquest diumenge per fi la flota CNC va poder realitzar una regata de creuers de la ‘Winter Sèries’, organitzada per el CN Ciutadella i patrocinada per SIROCO. Una primera prova oficial dins aquest 2021 que va ser dominada per el Wanderlust de Josep Pons (CNC).

Sigue leyendo

LA PESCA RECREATIVA D’ES NÀUTIC ROMAN ATURADA DE MOMENT “COM A MESURA DE RESPONSABILITAT” I TAMBÉ PER EL MAL TEMPS D’ENGUANY

Els pescadors recreatius del Club Nàutic Ciutadella viuen molt pendents de com es va succeint l’actual situació de la pandèmia de la covid-19 i que manté dues setmanes més encara amb Fase-4 l’illa de Menorca. A part però, a aquesta dura situació per el coronavirus, enguany s’hi ha afegit el mal temps a Menorca, principalment, els caps de setmana, que ha fet que no sigui gens senzill anar a fer la pescada; ja sigui a títol personal o de la mà del CN Ciutadella.

Sigue leyendo

MENORCA ES QUEDA SENSE COMPETICIONS DE PIRAGÜISME EL FEBRER, AMB L’AUTONÒMIC QUE TAL VEGADA ES FARÀ A ALCÚDIA I L’INSULAR DE SANTANDRIA D’ES NÀUTIC AJORNAT

El Campionat de Balears de Pista 2021 que enguany havien d’organitzar pròximament i en aigües de Fornells el Club Nàutic Ciutadella, juntament amb el CM Mahón i el CN Villacarlos, finalment no es durà a terme a Menorca, per la situació de Fase 4 per la pandèmia de la covid-19. Així ens ho confirma el director tècnic de piragüisme del CN Ciutadella, José Luis Moles.
Ara queda per veure si finalment es du a terme a Alcúdia, a Mallorca, encara que només seria per a les categories Júnior cap amunt, sense els més petits, si finalment es celebra, ja que la Fase 4 també és a l’illa major a dia d’avui.
Quant al Campionat de Menorca de Pista 2021 que es sol dur a terme just abans del Campionat de Balears, informa Moles que aquest pròxim 20 de febrer en què estava programat tampoc es durà a terme. S’havia de celebrar a Santandria, de la mà com sempre del CN Ciutadella, però degut a la gran incidència que hi ha de covid 19, sobre tot també a escoles, “hem decidit no fer-lo, per no exposar-los”.
D’aquesta manera, el febrer, almenys a Menorca, no hi haurà competicions de piragüisme, comfiant des del CNC en què la situació epidemiològica vagi a millor.

EL MAL TEMPS EN AQUEST INICI DE 2021 I L’ESTADA DE L’ILLA A FASE 4 MANTENEN A TERRA ALS SUBMARINISTES D’ES NÀUTIC

Una de les seccions del Club Nàutic Ciutadella que de moment aquest 2021 es veu més afectada per el mal temps i per la situació de Fase 4 per la covid-19 en la que ens trobam a Menorca és la d’escafandrisme. De fet, aquest dinàmic grup no pot complir ara ni amb les seves tradicionals trobades dels dissabtes dematí, a la terrassa del Restaurant Es Nàutic. Durant la temporada d’hivern només surten els dissabte i des que va començar el 2021, gairebé cada dissabte ha fet mal temps.
Tonio Segovia, el responsable d’aquesta secció del CN Ciutadella, ens reconeix que els submarinistes del club “anyoram poder tornar a la normalitat però de moment el mal temps ens ha fet la punyeta. Quant a la covid-19 sí que podríem sortir a la mar, amb un màxim de sis persones. Però sobre tot, esperam que el temps millori”, ens explica el vocal directiu d’escafandrisme. “Evidentment, just tornem a la Fase-3, esperem que coincideixi amb l’arribada del bon temps i poguem ja complir amb les nostres sortides”.

Calendario de Noticias

marzo 2021
L M X J V S D
« Feb    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031