Vela

PROTAGONISME ABSOLUT D’ES NÀUTIC A L’INTERCLUBS DE POLLENÇA AMB LA VICTÒRIA FINAL DEL WANDERLUST, SEGONA PLAÇA PER EL CHICA TXECA I LA QUARTA PER EL BITXET

Domini absolut de la flota de creuers del Club Nàutic Ciutadella en la Regata Interclubs-Vinyes Mortitx 2021 del Reial Club Nàutic Port de Pollença celebrada aquest dissabte i en la què el Wanderlust de Josep Pons Faner va tornar a la competició guanyant el trofeu de Mallorca. Ho va fer per davant del seu company de club, Chica Txeca, del seu germà Toni Pons Faner; quart i també notable ho seria el Bitxet d’un altra gran del club com Toni Cavaller. Digne paper també ja un poc més enrere del Bon Vent de Jeroni Capella.
La badia de Pollença va viure aquest dissabte dues regates i en les dues el Wanderlust i el Chica Txeca van ser els clars dominadors per damunt de la resta de creuers, 21 en total. A la primera regata amb pluja just sortir, vent molt canviant i de 1,2 milles, el vent va canviar cap a l’esquerra i va provocar un canvi de recorregut. A la segona cenyida el vent va rolar a dretes i va provocar una darrera popa molt ràpida amb rumb molt tancat. Durada de 50 minuts.
Segona regata ja sense pluja i en la que els creuers del Club Nàutic Ciutadella es van destacar girant primer, segon i tercer, mostrant una imatge espectacular a la primera girada de boia i popa. A la segona volta es van separar un poc més el guanyador final Wanderlust i el Chica Txeca dels germans Josep i Toni Pons Faner. En el tros definitiu el primer va poder treure una mínima distància, guanyant per només 9 segons la segona prova de Pollença, que va durar 33 minuts, guanyant així la Regata Interclubs-Vinyes Mortitx 2021 del Reial Club Nàutic Port de Pollença.

BON VENT, BITXU, WANDERLUST I CHICA TXECA, AVANTATJADA REPRESENTACIÓ DEL CLUB NÀUTIC CIUTADELLA DISSABTE EN LA REGATA INTERCLUBS-VINYES MORTITX 2021 DEL RCN POLLENÇA

Bon Vent, Bitxu, Wanderlust i Chica Txeca, creuers de la flota del Club Nàutic Ciutadella, participen aquest capvespre de dissabte en la Regata Interclubs-Vinyes Mortitx 2021, del Reial Club Nàutic Port de Pollença. Aquest divendres capvespre mateix partiran ja cap a Mallorca, per a donar la cara en aquest trofeu balear de la vela major.
La Interclubs-Vinyes Mortitx se celebrarà en aigües de la badia de Pollença, organitzada pel club local i baix els auspicis de la Federació Balear de Vela, comptant amb la presència dels quatre creuers d’Es Nàutic.
El Wanderlust de Josep Pons Faner torna a la competició després de la Copa del Rei 2021 celebrada aquest estiu a la badia de Palma de Mallorca mentre que el Chica Txeca ho fa després que la setmana passada acabés tercer en el Trofeu Faralló d’Aubarca, també a Mallorca.

TERCERA POSICIÓ FINAL DEL CHICA TXECA DEL CLUB NÀUTIC CIUTADELLA EN EL TROFEU FARALLÓ D’AUBARCA DE MALLORCA DESPRÉS D’ANAR GAIREBÉ TOTA LA REGATA AL CAPDAVANT.

Tercera posició final per el Chica Txeca de Toni Pons Faner, del Club Nàutic Ciutadella, en el XXI Trofeu Faralló d’Aubarca 2021 celebrat el cap de setmana amb només una jornada, per falta de vent el segon dia. Tercera posició de Pons Faner després d’anar dominant gairebé tota la regata, guanyada per el Lampo Rosso del club organitzador CN Colònia de Sant Pere.
Una regata que es va dur a terme amb molt poc vent, just en el límit per poder navegar, el que va suposar que el recorregut de la regata passés de les quatre hores de navegació.
Ja de bon començament el Chica Txeca del CN Ciutadella es va posar per davant, agafant una distància important amb la resta de contrincants, girant amb molta de diferència en el Faralló d’Aubarca. Però ja entrant a la badia, patien una encalmada i una tormenta notable de vent i aigua, el que va dur un canvi de vent, passant a proa.
Va ser aquí quan el Chica Txeca va començar a fer ‘bordos’ per anar fins a l’arribada però els creuers que li anaven al darrera, a molta més distància, van gaudir d’un altre vent que els va permetre anar rectes fins  la meta, mentre que Toni Pons Faner havia d’anar fent ‘bordos’.
Al final, l’únic creuer menorquí present a Mallorca no podia agafar prou temps com per materialitzar la victòria, acabant en tercera posició en el trofeu de la Colònia de Sant Pere.
Ja la prova de diumenge, per manca total de vent, no s’arribaria a celebrar, mantenint-se els resultats del primer dia, amb aquest tercer lloc del creuer del CN Ciutadella.

FELIP MOLL (ES NÀUTIC) I EL SEU ALLEVÀ JA SABEN QUE A PARTIR DE DIA 26 S’ENFRONTARAN A LA MINI TRANSAT DE MÉS PARTICIPACIÓ EN LES 4.050 MILLES NÀUTIQUES ATLÀNTIQUES

L’Illa de la Palma serà testimoni, els primers dies del pròxim mes d’octubre, de l’arribada de la Regata Mini Transat 2021 que comptarà amb la major participació d’embarcacions de la història i en la què hi participarà per primera vegada per el Club Nàutic Ciutadella i per l’illa el regatista, Felip Moll, qui ja es troba a Les Sables-d’Olonne , preparant tot per sortir diumenge, dia 26 d’aquest mateix mes. És aquesta la regata transoceànica que més edicions ha celebrat a nivell mundial i seran 90 els regatistes que arribaran a la Marina de la Palma provinents de la localitat francesa  Les Sables-d’Olonne, com a escala abans de creuar en solitari l’Atlàntic rumb a la meta situada a l’illa del Carib de Guadalupe. Un somni fet realitat per Moll, amb bandera del CN Ciutadella en el seu creuer mini Allevà.
Les 90 embarcacions, que aglutinen a regatistas de catorze nacionalitats diferents provinents de quatre continents, partiran des de Le Sabres de Olonne (França) i tindran per endavant a cobrir 4.050 milles nàutiques, uns 7.500 quilòmetres, fins al seu destí final a l’illa de Guadeloupe.
Dies de feina, il·lusió i nirvis per Felip Moll i per l’entorn del CN Ciutadella, veient com el dia arriba. Aquests dies el regatista ha acabat d’enllestir la farmaciola, l’hydrogenerador, garrafes, etc.

FELIP MOLL (CN CIUTADELLA) I EL SEU MINI ALLEVÀ JA SÓN A LES SABLES PER A ACABAR D’ENLLESTIR-HO TOT DE CARA A LA SORTIDA DE LA MINI TRANSAT DE L’ATLÀNTIC DE DIA 26

Pràcticament dues setmanes justes queden ja només al regatista min del Club Nàutic Ciutadella Felip Moll perquè dia 26 d’aquest mes comenci la seva gran aventura, la Mini Transat 2021, en solitari per l’Atlàntic. El regatista CNC és des de divendres a Les Sables, d’on durà a terma la sortirà de la primera prova, que arribarà fins a Santa Cruz de La Palma, a les Illes Canàries.
Moll (CNC) arribava divendres a Les Sables per començar a fer feines de preparació del seu creuer mini Allevà, tasques de neteja, instal·lació d’un hidrogenerador i muntatge complert, per començar a estibar coses.

BRILLANT MEDALLA D’OR D’ESPANYA K-2 DE VETERANS PEL TÀNDEM MARQUÈS-RUIZ DEL CLUB NÀUTIC CIUTADELLA I BRONZE PER PILAR CORNEJO EN EL NACIONAL DE CASTELLÓ

Gran Campionat d’ESpanya de Caiac de Mar 2021 el protagonitzat per els palistes del Club Nàutic Ciutadella a Castelló el passat cap de setmana, tornant cap a casa més que contents els palistes del CNC. La parella K-2 del club Josep Mª. Marquès-Ricard Ruiz han aconseguit la gesta de proclamar-se campions d’Espanya 2021 i medalla d’or per tant en la seva categoria de Veterans, realitzant un Nacional brillant i xalant com a fillets, que és el més important. Quedaven davant els clubs Pobla Marina i Club Nàutic Campello.
Un dia abans la seva companya de club Maria Pilar Cornejo en K-1 Veterans Dones, finalitzava en una molt bona tercera posició i per tant bronze espanyol a Castelló.
En Individual, Ricard Ruiz es quedava a l’equador de la seva classificació com a onzè de la taula i el seu company de club Josep Marquès era el tretzè, d’entre una vintena de participants. Joan Llabrés no va tenir tanta sort en aquesta ocasió i es va haver de retirar i el també veterà Arturo Grijalba era el 16.
Recalcament en la participació total a Castelló, que ha estat la més nombrosa des que es té constància, amb un total de 52 clubs, més de 600 palistes i prop de 700 embarcacions inscrites. «Una gran alegria la veritat i molt satisfets personalment i com a CN Ciutadella. Medalla d’or a un Nacional té molt de mèrit i estic molt content per ells dos, com també el bronze de na Pilar» ens diu el director tècnic de piragüisme del CNC, José Luis Moles.

DIGNE SISENA POSICIÓ ABSOLUTA DE PERE PONSETÍ (CN CIUTADELLA) EN EL CAMPIONAT D’ESPANYA DE CLASSES OLÍMPIQUES CELEBRAT AQUESTS DIES EN EL BISC DE BARCELONA

Notable paper del regatista del Club Nàutic Ciutadella acabant sisè classificat absolut de la classe olímpica Ilca 7 en el Campionat d’Espanya 2021 de Classes Olímpiques que s’ha celebrat en el BISC de Barcelona, de dijous a diumenge passats. Molt bons parcials per al major de la saga Ponsetí (CN Ciutadella) a sis de les vuit proves que s’han fet en aquest trofeu nacional i on han competit 39 participants Ilca 7. Molt bones sensacions per a Pere Ponsetí (CNC) en aquest Campionat d’Espanya de Classes Olímpiques de Vela disputat de l’1 al 5 de setembre a Barcelona.
En aquest darrer dia de competició viscut diumenge, igual que durant tota la setmana i a excepció del segon dia de regates on no es va poder celebrar cap prova per falta de vent, el centenar de regatistas presents en el BISC (Barcelona International Sailing Center) han gaudit d’unes excel·lents condicions per a la competició, un vent de garbí que oscil·lava entre 12 i 14 nusos.
En la classe Ilca 7 de Pere Ponsetí, el canari i olímpic a Río, Joaquín Blanco, del Real Club Nàutic de Gran Canària, ha guanyat amb autoritat el campionat. Leopoldo Barreto, del Real Club Nàutic de Tenerife, s’ha proclamat subcampió absolut i campió sub21 i el català Ricard Castellví, del Club Nàutic Cambrils, ha estat tercer.
Aquest campionat ha estat l’avantsala del Mundial ILCA 7 que el BISC celebrarà del 4 al 10 de novembre i del Mundial ILCA Màster que se celebrarà de l’11 al 20 de novembre, també a Barcelona.

FELIP MOLL EXPLICA EN E CLUB NÀUTIC CIUTADELLA ELS DETALLS DE LA MINI TRANSAT 2021 QUE INICIARÀ DIA 26, PRIMER DE L’ILLA EN ENFRONTAR-SE A LA REGATA TRANSATLÀNTICA

Interessant xerrada aquest divendres vespre i amb la sala ben plena del regatista del Club Nàutic Ciutadella, Felip Moll, en motiu de la seva inminent participació, a finals d’aquest mes, en la dura i prestigiosa Mini Transat 2021. El regatista de la casa va voler explicar a socis, a la flota i a la junta directiva del CN Ciutadella en què conssiteix exactament aquesta prova transatlàntica, que tindrà sortida aquest dia 26. Moll serà el primer regatista CNC i de l’illa que hi participarà; de fet, només tres balears l’han feta.
La particularitat de la Mini Transat és que es realitza amb velers de 6.5 metres d’eslora, sense motor, sense assistència ni comunicació i sense ajudes electròniques a la navegació. Felip Moll participa amb un Pogo2, el nº 588, n’Allevà i en la categoria sèrie. L’estratègia com va explicar Felip Moll aquest divendres fosquet a la gent del CN Ciutadella es basarà amb l’informe meteorològic que rebrà ell i la resta de competidors, mitjançant una radio AM marina. «Hauré de sintonitzar la freqüència 6303khz a una hora del dia determinada i a partir del que puguin escoltar hauran de dibuixar-se en un paper la situació atmosfèrica, permeten’t-lis prendre decisions estratègiques» comentava Moll, mentre després van anar sorgint preguntes a la sala del club.
La part més complicada serà segurament la primera etapa, que surt de Les Sables dia 26 i arriba a Santa Cruz de La Palma, a Canàries. El pas per el Golf de Biscaia, Finisterre serà decisiu, on hi poden trobar acceleracions de vent i molt de tràfic marítim. La segona etapa, que partirà després d’un descans a La Palma el 29 d’Octubre, hi tindrà un paper decisiu anar més a una ruta nord o una ruta sud.
Hi haurà un seguiment durant tota la regata, i en cas de problemes greus disposen d’un dispositiu que permet enviar un SMS a la organització. Si en fan us, queden automàticament desqualificats.
Aquest divendres, a primera fila i entre una gentada, el president del CN Ciutadella, Rafel Torrent, el vocal de creuers del club, Miguel Pons, entre d’altres.

Moll a l’Atlàntic

IMPORTANT !! Recorda que avui a les 19:30h en el club el nostre regatista mini del Club Nàutic Ciutadella, Felip Moll, ens contarà el seu projecte en solitari per l’Atlàntic; un viatge dur i exigent per al regatista CNC i primera vegada que un menorquí es fica dins aquesta aventura.
Vina i demana a Felip el que vulguis !!

CINC PALISTES DEL CLUB NÀUTIC CIUTADELLA PARTEIXEN CAP A CASTELLÓ PER A DONAR-HO TOT EN EL CAMPIONAT D’ESPANYA DE CAIAC DE MAR 2021 D’AQUEST CAP DE SETMANA

El Club Nàutic Ciutadella afronta la recta final de la temporada 2020-2021 acudint aquest cap de setmana a Castelló per a disputar el Campionat d’Espanya 2021 de la modalitat de Caiac de Mar. Es Nàutic estarà representat per un equip de cinc palistes de l’entitat, acompanyats per en Cristian com a tècnic responsable: Josep Mª. Marquès i Ricard Ruiz en K-2, Joan Llabrés en K-1 Juvenil, els dos K-2 i Arturo Grijalba també en K-1 Veterans i Maria Pilar Cornejo, en K-1 Veterans Dones.
Els membres del CN Ciutadella disputaran diversos títols nacionals amb la resta d’equips que acudiran el cap de setmana a aquesta competició de Castelló; un esdeveniment en el què els palistes CNC hi van amb tota la il·lusió del món per a protagonitzar un digne Nacional 2021.

Calendario de Noticias

septiembre 2021
L M X J V S D
« Ago    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930