Vela

Tres ors, dues plates i tres bronzes d’Es Nàutic a la Copa Balear de Caiac de Mar, a Eivissa

Els palistes del Club Nàutic Ciutadella van dur a terme aquest passat cap de setmana la primera Copa Balear de Caiac de Mar a Sant Antoni, a Eivissa, amb uns increïbles resultats de tot l’equip CNC. Inicialment s’esperava que la mar estaria ben plana però al final es van trobar amb unes condicions totalment diferents, amb ones de costat, cosa que els hi va complicar una mica la regata. Però tot i així, van aconseguir uns magnífics resultats que li van valer, per exemple, que el CN Ciutadella acabàs tercer classificat per clubs de la Lliga Màster i el sisè de la resta de categories, amb tres ors, dues plates i quatre bronzes.
Berta Sans/Gael Clerici – Infantil K2
Miquel Llompart/Enoc Marquès – Infantil K2
Miquel Llompart – Infantil K1
Júlia Borràs – Dona senior K1
Pilar Cornejo – Dona veterana 50-54 K1
Albert Santiago – Home veterà 35-39 K1
Ricard Ruiz – Home veterà 50-54 K1
Toni Moll – Home veterà 50-54 K1
Des del CN Ciutadella diuen: «Estem molt contents del rendiment dels esportistes i també perquè és la primera vegada que el Club du 20 esportistes de caiac de mar a competir, enhorabona a tots i totes».

Dissabtes de xerrades al Club Nàutic-Cartes arqueològiques subaquàtiques de Ciutadella

Nou coordinador general del Club Nàutic Ciutadella

Fa ja 28 anys d’aquell setembre de 1995 en que en Maties Campins va entrar com a treballador al Club Nàutic Ciutadella, a la posició de gerent. Eren altres temps, i el Club només requeria un parell o tres de treballadors. Durant aquest llarg període, en Maties ha vist i viscut tots els canvis que s’han realitzat, ha vist tant els èxits com els fracassos, els problemes i les solucions, les nombroses i diferents juntes directives que hi han governat, i ha conegut i tractat amb centenars de socis, no socis, treballadors, empreses, autoritats, entitats i administracions.

Han estat anys intensos, i especialment aquest darrer on l’entitat ha complert el seu 100 aniversari. I ara, ha arribat el moment de descansar. En Maties acaba el seu cicle. Ens deixa, i deixa endarrera un club que ha crescut molt, que ha arribat a on és gràcies a l’esforç de molta gent, i en especial d’ell.

Diuen que ningú es imprescindible, però també és cert que emplenar algunes vacants avegades no és gens fàcil. Aquesta junta directiva ha hagut de fer front a n’aquesta situació. Substituïr a una persona amb tant de rodatge, que coneix cada petit detall d’aquest club, cada relació, cada motiu de cada decisió, no és tasca fàcil, però éssent la responsabilitat de la junta, ens vam posar “mans a la obra”.

El passat juliol vam obrir, per segona vegada, els anuncis per tal que possibles candidats a coordinador general ens enviessin el seu curriculum. Vam rebre aproximadament una vintena de curriculums, i a partir d’aquí vam iniciar un procés de selecció en 3 fases.

  • La primera fase va consistir en un formulari amb 12 preguntes de diversa complexitat, amb tres idiomes, i d’àmbits diversos, fent especial èmfasi en aspectes de nàutica i la seva gestió.
  • La segona fase va consistir en una entrevista personal amb un grup reduït de membres de la junta directiva.
  • La tercera fase va consistir en una entrevista personal amb un grup més ample de membres de la junta directiva.
Finalment, i després d’aquests filtres, vam trobar el candidat, en Gustavo Coll Florit, que a partir d’aquest moment és el nou coordinador general del Club Nàutic Ciutadella, i que avui mateix 13 de Novembre de 2023 ha estat presentat als treballadors del CNC.

Sigue leyendo

Molt bon paper del CN Ciutadella en el Campionat de Balears ILCA 2023

El passat cap de setmana els regatistes d’ILCA del Club Nàutic Ciutadella van participar i amb molt bona nota en el Campionat Illes Balears 2023 d’Ilca 4 i Ilca 7 que es va dur a terme a Mallorca, en el Club Nàutic s’Arenal. Van ser tres dies durs de regates degut a la forta intensitat i inestabilitat del vent ️ però tot i així la flota del CN Ciutadella acabaria més que satisfeta de la seva participació entre els millors regatistes de les Illes Balears. Un protagonisme del que en quedarien més que contents en Es Nàutic.
ILCA 4 masculí
Toni Mesquida 5e de Balears
Bernat Soler 17e
Diego Spinardi, amb 13 anys, 24e sub 16 de Balears
Ilca 4 Femení
Clara Mendoza 12a de Balears
Neus Soler 18a sub 16
Ilca 7 masculí
David Ponsetí 3e sub 19

El Wanderlust és el primer guanyador de la Lliga Siroco de creuers d’Es Nàutic

Aquest passat cap de setmana han tornat les competicions de creuers en el Club Nàutic Ciutadella. S’ha disputat en aigües de ponent la primera regata de la segona part de la Lliga Siroco que munta el CN Ciutadella. Una prova que es va dur a terme amb un recorregut costaner, cinc embarcacions participants i victòria final per el  creuer Wanderlust, de Josep Pons Faner.

Just abans de començar el procediment de sortida, el Bitxet de Toni Cavaller va patir malauradament una rotura i es va haver de retirar, sense ser a la línea de sortida.
El Marball de David Cleofé, el Wanderlust de Bep Pons, el Bon vent de Jeroni Capella i l’Atria de Juanjo Vilafranca van competir per el triomf en el retorn competitiu en el CNC i ho farien amb un vent de mestral amb una intesitat de 12 a 15 nussos i unes ones de metre que acabarien fent que fos una regata molt intensa i exigent per a totes les tripulacions.
I al final, victòria per un dels clàssics dEs Nàutic, per el Wanderlust.

José Juaneda, dominador del Campionat de Pesca amb Canya 2023 d’Es Nàutic

Intens i entretingut cap de setmana de pesca en el Club Nàutic Ciutadella, gràcies a la celebració d’enguany del tradicional Campionat Social de Pesca amb Canya 2023, muntat per la secció de pesca recreativa CNC. Una moguda jornada de dissabta celebrada amb bon temps per a la pesca i que acabaria, com sempre, amb l’entrega de trofeus, en el mateix Restaurant Es Nàutic.
Finalment, aquests en serien els guanyadors del 2023, per aquest ordre:
1r premi: José Juaneda Mascaró, amb 5kg de peix.
2n premi: David Marques Taltavull, amb 5kg peix.
.3r premi: Charlie Gener Llopis, amb 4,382kg peix.
Apart, la Peça Major: José Juaneda Mascaró 0,496kg, amb un turmassot.

Tot un èxit aquesta nova jornada de pesca amb canya muntada per el Club Nàutic Ciutadella en la que acabarien sortint un nodrit grup de pescadors, a les 6:30h del matí, i van tenir fins les 12:45h per tornar de nou al Club i fer la pesada.

Intens cap de setmana esportiu per el CN Ciutadella

Amb gairebé totes les seccions espottives implicades, aquest cap de setmana es presenta molt mogut pels interessos del Club Nàutic Ciutadella i els primers en començar, en aquest cas però des de Mallorca, és la flota Ilca4, que participa en el Campionat de Balears del Club Nàutic Arenal entre el 10 i 12 de novembre.
A més dissabte es viurà en aigües de Maó la primera competició de piragüisme escolar del Consell Insular de Menorca i amb els altres clubs de Menorca.També dissabte i ja des del CN Ciutadella, es celebra una nova edició del Campionat Social de Pesca amb Canya 2023, de la mà de la secció de pesca recreativa CNC i esperant un bon nombre de pescadors.
I ja el diumenge, el torn de la vela major del CN Ciutadella, dels creuers. Per aquest dia 12 de novembre torna a començar la Lliga Siroco 2023-24. Toca regata costanera en aquest inici de campionat CNC i la sortida serà a les 10:30h. Pendents del temps, el recorregut encara està per decidir per part de la secció de creuers del club però sembla que la meteorologia dona entre llebeig i ponent, d’uns 8-12 nussos. En tenir un poc més aprop la regata esdecidirà el recorregut d’una primera prova de la Lliga anual que tindrà en principi a vuit creuers apuntats.

Informació 2a xerrada – dissabte 11 de novembre CNC

El Dr. Josep Alós és un jove científic establert a l’Institut Mediterrani d’Estudis Avançats (IMEDEA) del CSIC situat a Esporles, al capdavant del seu propi grup de recerca. És un dels investigadors més reconeguts del seu camp: l’ecologia de peixos marins i les implicacions ecològiques i evolutives de la pesca, particularment de la recreativa. Ha basat la seva carrera científica en l’estudi de la interacció entre peixos i pescadors recreatius. Això permet generar informació científica que es proposa per desenvolupar una millor gestió pesquera. Afirma i defensa que el seu objectiu final és que tots els nostres fills puguin seguir gaudint de la pesca, a la vegada de mantenir uns ecosistemes saludables.

Pels amateurs a la pesca, és una personalitat entre els aficionats a la pesca esportiva. Tot i que ara no tingui tant de temps per practicar el seu esport preferit, mai ha deixat de ser un referent en la pesca, particularment en la seva vessant científica-pescador, promovent activitats de pesca sostenible com la participació de pescadors en programes científics o la promoció de la pesca i solta. Gràcies a la seva figura, el món de la pesca esportiva i recreativa fa passes a convertir-se en el que realment és: una activitat basada en la naturalesa, que connecta la gent amb la mar i que es pot alinear amb el objectius globals de sostenibilitat.

En Josep presentarà la seva iniciativa científica de col·laboració amb pescadors recreatius: la  Balearic Tracking Network, Aquesta és una iniciativa científica amb l’objectiu d’obtenir informació sobre espècies objectiu de la pesca recreativa per optimitzar els esforços per la seva conservació a llarg plaç. Es basa en tecnologies de marcatge i seguiment de peixos que han estat pescats, marcats i alliberats per pescadors amb barca pròpia i que volen participar en un projecte científic.

 

Rodes i bicicletes, el que es troba Es Nàutic en la neteja del port


I un altre any més, la secció d’escafandrisme del Club Nàutic Ciutadella ha organitzat la jornada de Neteja del Port de Ciutadella que du realitzant de fa molts anys i ha estat tot un èxit. Una tasca solidària feta dissabte, amb la gent dels Amics de la Mar al costat.
Tot i les condicions meteorològiques, els bussos han sortit a la mar, juntament amb la secció de piragüisme, i han pogut replegar tot el que veis a les fotos. Alguns des de terra, i alguns des de l’aigua, tothom ha cooperat en aquesta neteja que ha tornat q deixar palesa la feina de conscienciació que hi queda per fer encara en el món.
Rodes de cotxe, barreres de ferro, senyals de trànsit, un carret de compra i fins i tot una bicicleta, a més de molts de plàstics i bòtils de vidre, entre altres residus, s’ha estret de la mar el cap de setmana amb Es Nàutic, que ha tornat a tenir a desenes de voluntaris en aquesta trobada.

Aquest dissabte, nova neteja del port de Ciutadella amb Es Nàutic

La secció de submarinisme del Club Nàutic Ciutadella ja fa anys, des del 2013, que organitza la tradicional Neteja del Port de Ciutadella i aquest darrers anys la secció de piragüisme CNC ha ajudat en l’activitat també. Cada any el CN Ciutadella demana permís per fer net una zona del port i els submarinistes van treient les deixalles del fons de la mar a on a dalt hi ha els caiacs, embarcacions del Nàutic i de Servisub que ho agafen i ho porten a la zona de la grua. Si és cosa molt feixuga es treu amb la grua. Si hi ha qualque resta arqueològica n’Octavi (arqueòleg) ho revisa per documentar-ho. Al final es fa un dinar entre els assistents.
L’any passat es va extreure amb el permís de Patrimoni una anfora romana que corria el perill de romper-se i es va trobar una moneda romana. El 2022 hi van participar uns 40 submarinistes i 20 persones de soport fora de l’aigua.
Es solen treure plàstics, vidre, pneumàtics ,… També s’ha tret un carret de supermercat o una caixa forta o una cartera que les monedes que hi havia eren pesetes.

Calendario de Noticias

diciembre 2023
L M X J V S D
« Nov    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031