Vela

FLAMANT QUARTA POSICIÓ FINAL DE LA 4MARINERS DEL CLUB NÀUTIC CIUTADELLA EN EL CAMPIONAT D’ESPANYA DE PESCA D’ALTURA CURRICAN, QUEDANT JUST AMB EL PODI A TOCAR

Brillant. D’aquesta manera es pot qualificar el paper de l’embarcació 4Mariners del Club Nàutic Ciutadella en el Campionat d’Espanya de Pesca d’Altura Currican 2022 que s’ha celebrat aquest cap de setmana des Be a Cala d’Or, en aigües de Mallorca. Finalment la barca del CN Ciutadella que patroneja Juanmi Llompart ha tornat a Ciutadella amb una espectacular quarta posició espanyola, molt a prop del podi nacional que van tenir a la mà a Cala d’Or.
Finalment la primera i segona posició del Nacional 2022 serien per les embarcacions Burburín i Artic, respectivament i la 4Mariners del Club Nàutic Ciutadella, com a única representant d’Es Nàutic i de Menorca, firmava una espectacular quarta posició, en un darrer dia de campionat en el què hi va haver més activitat i el nombre de captures va ser més alt que a la primera jornada.
Tot i haver fregat i molt a prop el podi espanyol els representants CNC van acabar cedint davant l’embarcació local STragos, que per molt poca diferència aconseguia el tercer lloc final a Cala d’Or, on a la nit es va dur a terme el sopar de tancament del Campionat d’Espanya de Pesca d’Altura Currican, amb entrega de trofeus, per els cinc millors d’Espanya.
La 4Mariners del CN Ciutadella va rebre el reconeixement per part de les autoritats locals, Federació Balear de Pesca i Casting i Federación Española de Pesca i Casting.
Diumenge Dia des Be i ja amb proa cap a Ciutadella el patró Juanmi Llompart i tota la tripulació ciutadellenca es mostraven molt satisfets d’haver participat en aquest campionat nacional en el què enguany s’estrenava la modalitat de «captura y suelta», amb la dificultat que implica per les tripulacions d’adptar equips i tècniques de pesca. A més, es demostra el compromís dels pescadors esportius i federacions de pesca amb la pesca responsable i el respecte al medi marí. I com no, el CN Ciutadella en va deixar palesa a Cala d’Or la seva tasca responsable.

Vine a Navegar 2022

El Club Nàutic Ciutadella no atura i segueix de visites. El programa Vina a Navegar 2022 continua amb intensitat en el Moll de la Trona i els alumnes dels col.legis de Ciutadella es posen en mans dels nostres professionals per veure i conèixer de primera mà el món de la vela.
Un primer tast en l’esport nàutic que no deixa indiferent a cap dels alumnes de Primària que no desaprofiten aquesta oportunitat de navegar en aigües de Ciutadella, essent per molts el seu bateig particular.

L’EMBARCACIÓ 4MARINERS DEL CLUB NÀUTIC CIUTADELLA ÉS L’ÚNIC REPRESENTANT DE MENORCA A LA COPA D’ESPANYA DE PESCA D’ALTURA DE CURRICAN 2022 QUE ES VIU A MALLORCA

El Club Nàutic Ciutadella i els seus colors tornaran a ser presents aquest cap de setmana en la quinzena edició de la Copa d’Espanya de Pesca d’Altura Currican 2022 que es celebra a Mallorca, de la mà del Real Club Nàutic Port de Pollença. Com a únics representants de Menorca seran a la copa espanyola l’embarcació 4Mariners del vocal de piragüisme del CN Ciutadella Juanmi Llompart, que repeteixen experiència després de la viscuda el 2021.
La tripulació CNC junt amb Llompart la formen Hilari Martínez, Biel Campins, José Torrico i José Moll, que ja són a Mallorca carregats de ganes i il·lusió de quedar el més amunt possible i millorar la passada edició, amb contrincants de les Illes Balears i arribats de la península.
«La previsió és bastant dolenta, la batalla serà dura enguany. Ahir vam creuar ja de Ciutadella a Mallorca amb mal temps i de moment aquest divendres s’ha suspès la prova. Hi ha temporal gros», ens explica des de l’illa major Juanmi Llompart, patró de la 4Mariners del CN Ciutadella. Dissabte si tot va bé a la mar començarà la seva participació a la Copa d’Espanya de Pesca d’Altura de Currican 2022 a Pollença.

DOS ORS I TRES PLATES PER EL CLUB NÀUTIC CIUTADELLA EN UN BRILLANT CAMPIONAT DE BALEARS DE CAIAC DE MAR A ILLETES

Una vegada més els palistes del Club Nàutic Ciutadella han tornat a oferir un recital en aigües de Mallorca. Aquest dissabte ha estat en el Campionat de Balears 2022 de Caiac de Mar que s’ha celebrat a Illetes, a Calvià. Els homes de blau del CN Ciutadella s’han penjat fins a cinc medalles, amb dos ors i tres plantes en aquest Autonòmic.
De nou Maria Pilar Cornejo en Veteranes Dames 50-54 anys i Josep Maria Marquès en Veterans Homes 55-59 anys s’han posat al coll la medalla d’or que els suposa un nou títol de Balears en la seva classe, mostrant la seva superioritat a Mallorca.
També destacables tres plates per els palistes del CN Ciutadella i especial com sempre la de Dani Sánchez Viloria, que ha estat segon en Sènior masculí, només per darrera de Toni Prats del Sant Antoni. Iguals de brillants les plates per Arturo Grijalba, el més veterà de l’expedició ciutadellenca, en Veterans Homes 60-64 anys i de Ricard Ruiz, segon balear també en Veterans Home 50-54 anys
A part, Joan Llabrés en Júnior Home i Jordi Marquès en Sub23 Homes, també ho han donat tot i han complert a Mallorca dins un Campionat de Balears molt positiu i satisfactori per Es Nàutic.

ÈXIT ABSOLUT DELS NOUS CURSOS DE VINE A NAVEGAR QUE ES DUEN A TERME UN ANY MÉS EN EL CLUB NÀUTIC CIUTADELLA, PER LES ESCOLES DE PRIMÀRIA I AMB UNS 70 FILLETS APUNTATS

Èxit total de moment i amb més de 70 inscripcions els nous cursos de promoció Vine a Navegar que es duen a terme de la mà del Club Nàutic Ciutadella aquests mesos de maig i juny. Uns números molt bons en comparació a altres anys d’uns cursos que viuen la seva segona setmana amb les escoles de Primària de Ciutadella.
Aquests cursos són per iniciació i promoció de la vela, a més de per conèixer de més prop el Club Nàutic Ciutadella, les embarcacions, conèixer la mar i les tècniques bàsiques de seguretat  i de la navegació a vela.
Cada grup fa fins a quatre capvespres en el Moll de la Trona del CN Ciutadella, de totes les escoles i van un poc mesclats. Un nou èxit de participació i els fillets i filletes xalen tant que, més d’un, es queda després al club durant l’hivern, prova del que enganxa aquest esport.

DIEGO RIERA DEL CN VILLACARLOS ÉS EL GUANYADOR ABSOLUT DEL CAMPIONAT DE MENORCA INDIVIDUAL DE PESCASUB DESPRÉS DE LA DARRERA PROVA CELEBRADA EN ES NÀUTIC

El Club Nàutic Ciutadella i les seves aigües van acollir la segona i darrera màniga del Campionat de Menorca Individual de Pesca Submarina d’enguany. Jaume Maria en va ser el guanyador, segon seria Gerard Pons i tercer Diego Riera, els tres, representants del Club Nàutic Villacarlos.

Al final, una vegada ajuntats els resultats de la primera i segona trobada menorquines, el campió de 2022 del Campionat de Menorca Individual de Pescasub ha estat Diego Riera, segon va ser Jaume Maria i tercer seria Pedro Fàbregas; els tres, membres del CN Villacarlos.
Els representants del CN Ciutadella, club amfitrió de la darrera prova, van fer mitja taula classificatòria, en general, tant el darrer dia com a la classificació general final.
Rafa, amb un peix de més de 5 quilos, guanyava en la peça major, amb un polit amfós.
Una vegada més aquesta prova celebrada a Es Nàutic va mostrar la seva cara més solidària, ja què la pesca es va donar a Càritas Menorca, a Ciutadella, perquè es repartís entre la gent més necessitada de la nostra societat.

Conferència en Es Nàutic

Conferència que es va viure divendres fosquet en el Club Nàutic Ciutadella per part del Capità de Corbera, Comandant del Vaixell Hidrogràfic ‘Malaspina’, Juan B. Manzano Ruiz.
Amb el títol ‘La Seguretat a la Navegació i Contribució a la Ciència Nàutica. 225 anys d’hidrografia a Espanya’, el comandant va cridar l’atenció de molts socis i simpatitzants del CN Ciutadella que ompliren la sala del club.

GRAN ACTUACIÓ D’ES NÀUTIC A LA COPA D’ESPANYA RI DE CREUERS A POLLENÇA, ON EL WANDERLUST ES PROCLAMA CAMPIÓ DE LA SEVA CLASSE 3 I SEGON DE LA GENERAL

Molt bona actuació dels equips del Club Nautic Ciutadella aquest passat cap de setmana en la Copa d’Espanya 2022 RI de Creuers que s’ha celebrat en aigües de Mallorca, de la mà del RCN Port de Pollença. Els creuers del CN Ciutadella finalment han ocupat les primeres tres posicions de la Copa Espanya RI a la classe 3 i una tercera i quarta posició a la classe 4. El gran triomfador de la Copa en nom d’Es Nàutic ha estat el Wanderlust de l’armador del CNC, Josep Pons Faner, que ha sortit vencedor a la seva classe i empatat a punts amb l’Alba III del CM Mahón a la primera posició de la clasificacio general, entre un total de 36 inscrits. L’embarcació Wanderlust ha protagonitzat una espectacular remuntada després que en el primer dia de trofeu i després de liderar tota la prova, un error en la seva elecció de vela el va posar en una novena posició que feia perillar i molt les possibilitats de podi. El segon dia però, després de dos tercers, el Wanderlust (CN Ciutadella) es va posar líder de classe i tercer a la general.
Finalment al darrer dia i guanyant la darrera prova va acabar empatat a punts a la primera posició i com a flamant campió de classe de la Copa Espanya 2022 de Pollença. Josep Pons Faner es mostrava molt agrait i va voler oferir aquest trofeu a la seva tripulació, «perquè sense ells seria impossible», va dir. Josep Torres,
Arturo Barranco, Kassandra Pons, Toni Ponsetí, José Maria Ulldemolins i Albert Codinachs.
Per altra banda, molt bona Copa també a Mallorca del Chica Txeca del seu germà, Toni Pons Faner, segon a la classe 3 i tercer finalment a la classificació general, amb dies molt bons de navegació dels CNC. El Bitxet de Toni Cavaller acabaria tercer i també en el podi en classe 3 i cinquè de la general mentre que S’AviMiki de Miguel Pons i el Chicory de Xavi Cardell donaven la cara i finalitzaven el sisè i setè de la classificació absoluta, entre una trentena de creuers presents a la prova nacional. S’Avi Miki era tercer i el Chicory quart en la classe 4. El Marball de David Cleofé també complia a Mallorca.

L’AITON DE TONI JUAN ES COL·LOCA PRIMER EN EL SOCIAL DE SERRANS 2022 D’ES NÀUTIC I EL CAP ROIG DE JOSÉ TORRICO ÉS LA PEÇA MAJOR, A MANCA DE LA PROVA FINAL DE DISSABTE

L’Aiton II de Toni Juan Allès va ser el flamant guanyador de la primera prova del Campionat Social de Serrans 2022 que organitza cada any el Club Nàutic Ciutadella i què l’any 2021 en va complir el seu 50 aniversari. Juan va superar els 10 kilos de serrans amb 70 peces, per davant l’embarcació de José Torrico Mesa, superant els 10 kilos però amb 80 serrans i tercera seria la barca Yuju de José Gomila, amb 7.900 kilos. El primer classificat en la peça major era el mateix Torrico amb un Cap Roig de 954 grams.
Finalment van ser 16 embarcacions les apuntades al primer dia de Social de Serrans 2022. Primer Campionat Social de Pesca de Serrans d’Es Nàutic que es va viure amb un temps excepcional i la mar ben encalmada, el que va permetre que es pogués pescar i molt entre els 16 participants.
Dissabte dia 21 de maig quan es decidirà el guanyador del 2022 amb la segona i darrera prova d’Es Nàutic. Un campionat que ha arribat una setmana més tard per el mal temps a l’illa de fa dues setmanes.

SISENA POSICIÓ FEMENINA I QUARTA SUB18 DE LA REGATISTA DEL CLUB NÀUTIC CIUTADELLA MARIA GORNÈS EN LA XIII SETMANA DE LA VELA-TROFEU DURÁN DE PALMA

Maria Gornès, regatista del Club Nàutic Ciutadella, finalitzava aquest diumenge en una notable sisena posició femenina i com a quarta sub18 la dura XIII Setmana de la Vela de Cala Gamba-Trofeu Duran 2022 que ha acollit a Palma de Mallorca esportistes de les categories Optimist, Ilca4, Ilca6 i 420 que han competit durant el cap de setmana en aigües de la badia palmesana, amb Gornès (CN Ciutadella) sempre donant la cara.
La meteorologia no ho ha posat fàcil aquests dies al Comitè de Regates ni als regatistes, amb continus canvis de direcció i intensitat del vent, però poc abans de les 13.00 hores de diumenge es posaria un Xaloc d’uns 12 nusos que permetria realitzar una darrera prova a la categoria Ilca4, acabant Maria Gornès la 14 de la classificació general absoluta.
I en Optimist, Toni Mesquida, company del CN Ciutadella de Maria Gornès, seria el 21 de la general.

Calendario de Noticias

junio 2022
L M X J V S D
« May    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930