MÉS DE 2.000QMS DESPRÉS EN CAIAC I BICICLETA LA FRANCESA SUSÚ, DE LA MÀ DE PER LA MAR VIVA, TANCA EN ES NÀUTIC EL SEU TOUR MEDITERRANI DE CONSCIÈNCIA MEDIAMBIENTAL

Molt bona presència del saló d’actes del Club Nàutic Ciutadella aquest cap de setmana per a acollir un reportatge d’una al·lota francesa, na Susú, que ha triat Menorca i Per la Mar Viva per culminar una ruta que ella anomena «eco aventura» a la nostra illa. Na Susú és una al·lota francesa que forma part de Projetazur, una iniciativa que van tenir unes franceses conscients dels greus problemes medi ambientals que pateix avui el planeta, com el canvi climàtic i la contaminació de la mar per plàstics. Elles van decidir engegar el que anomenen Ecoaventures, un llarg tour per diferents països de la mediterrània amb transports no contaminants per anar passant per diferents pobles i ciutats contactar amb entitats mediambientals local per dur a terme esdeveniments de conscienciació.
El seu transport és la bicicleta i el caiac i na Susú ha recorregut ja 2000 quilòmetres, passant pel sud de França i Catalunya fins a creuar en barco fins a Menorca per concloure aquí la seva Ecoaventura, a través de Per la Mar Viva.
En caiac ha recorregut aquests dies el sud de l’illa, de Maó a Ciutadella, on ha fet una aturada per a realitzar la cinema-trobada en el Club Nàutic Ciutadella, dividit en dues parts: projecció d’un reportatge que van realitzar, on s’entrevista a ciutadans diversos que donen la seva opinió de com veuen aquests dos problemes mediambientals i si es poden resoldre o no, com saber si els entrevistats són optimistes o pessimistes. I alhora realitzar una neteja de platges per apropar la gent de l’illa al problema, despertant així la consciència de qui hi participi.
Aquesta és la seva manera d’aportar el seu gra d’arena, sumant-se així a l’esforç que tantes entitats com Per la Mar Viva estan fent per aconseguir l’arribada urgent de solucions a aquests problemes. Per la Mar Viva des del primer moment, gràcies a Es Nàutic, va poder celebrar la trobada. «Es Nàutic és totalment sensible a tot el que afecta la mar i ho han demostrat de nou amb la sessió gratuïta de la seva sala de conferències», diuen a Per la Mar Viva.
La participació de la gent que va anar al Club Nàutic Ciutadella per veure i escoltar a na Susú ve ser total i les aportacions de tots ells molt interessants. Primer es va realitzar la projecció del reportatge de Projetazur i després es va celebrar un debat sobre el problema; dues intenses hores on les aportacions fetes pels oients van ser molt interessants. La conclusió final: cal ser optimistes, tot i que hi ha molta feina encara per fer. Cadascú, des de la seva posició, pot aportar, per exemple, canviant hàbits de consum, educant els seus fills, o fent extensiu el missatge al seu cercle de relacions. Les entitats medi ambientals com Per la Mar Viva «seguirem fent la nostra feina amb el desig que les nostres inquietuds i propostes siguin estalonades per empreses i administració ja que si anam agafats de la mà es poden aconseguir resultats que siguin solucions reals i efectives dels problemes».
Calendario de Noticias
abril 2024
L M X J V S D
« Mar    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930