Sóller acull des de diumenge un seminari internacional d’escacs

SaVeu

Sóller serà la propera setmana la seu d’un prestigiós seminari d’escacs. Organitzat per ChessMallorca i el Círculo Sollerense l’esdeveniment es durà a terme a les instal.lacions del Gran Hotel i comptarà amb algunes de les figures més destacades del panorama internacional. El gran mestre Aïmen Rizouk i el gran mestre Elizbar Ubilava seran els protagonistes dels tres dies d’activitat.

El seminari començarà diumenge capvespre amb l’arribada i benvinguda dels participants. Però no serà fins dilluns quan comenci l’activitat. A partir de les 18 hores del capvespre, tant dilluns com dimarts, Aïmen Rizouk protagonitzarà “Partidas Magistrales de Ajedrez”, un acte on analitzarà partides històriques. Rizouk, de nacionalitat algeriana, és l’actual campió dels Jocs d’Àfrica i un dels millors jugadors del món.

Dimecres serà el torn d’Elizbar Ubilava. L’exentrenador del campió del món Anatoly Karpov impartirà la conferència “Evolución del ajedrez desde Bobby Fischer a Magnus Carlssen”. Des de l’organització s’ha assegurat que aquesta xerrada “serà una primícia”, ja que serà la primera vegada que Ubilava imparteixi una conferència que posteriorment té previst dur a diverses ciutats del món.

Finalment, dijous acabarà el seminari amb una sessió de partides simultànies a càrrec d’Aïmen Rizouk. El Círculo Sollerense realitzarà una selecció de jugadors que s’enfrontaran al gran mestre algerià.

Des de l’organització s’ha destacat la qualitat dels dos grans mestres que participaran al torneig. Dimecres, una de les sales del Gran Hotel Sóller va acollir l’acte de presentació del seminari. Allà, amb la presència de Juan Pedro Cerrato de ChessMallorca i de Sergio Altarriba, Miquel Arbona i Joan Socias del Círculo Sollerense, es va qualificar de “privilegi” la possibilitat de comptar amb aquestes dues figures mundials.

Durant l’acte es va explicar el programa d’activitats que es durà a terme durant el seminari i també es va destacar la importància del joc dels escacs. En aquest sentit, Altarriba va dir que els entrenadors i analistes són molt importants per als grans jugadors, i que és en seminaris com el que es celebrarà a Sóller on es pot aprendre molt sobre el món dels escacs.

Totes les activitats que es celebraran durant la propera setmana començaran a les 18 hores. L’accés a l’hotel solleric estarà obert a qualsevol persona interessada en aprendre una mica més dels escacs.

http://www.saveu.cat/art_list.php?seccio=3

Calendario de Noticias
mayo 2019
L M X J V S D
« Abr    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031