Lucha

Campeonato virtual de Kung

El pasado 30 de agosto de este extraño 2020 tuvo lugar el primer campeonato virtual de Kung
Fu organizado por la Federación argentina de Wushu Kung Fu. El evento pudo verse en directo
en diferentes plataformas de la red tales como You tube, Facebook o Instragram.
La escuela Wu Wei Itka Menorca, sita en la Escuela Deportiva Físics y dirigida por el maestro
Ángel Quevedo, participó con 4 alumnos. Los atletas debían grabar un video de sus Formas,
tanto a mano vacía como de arma corta (sable). Dichos videos tenían que cumplir con la
normativa impuesta por la organización y durante más de 8 horas en directo una veintena de
jueces evaluaban dichos videos repartidos en diferentes categorías. La escuela de Quevedo
participó en la categoría de principiantes, atletas con menos de 4 años de práctica. Ángel
Quevedo comenta: “estamos muy contentos por los resultados. Somos una escuela muy joven,
ya que con niños empecé hace unos tres años en la Escuela Deportiva Físics en Ciutadella, y
donde ya han empezado las clases de este curso 2020/21 para jóvenes y mayores. Estos
resultados afirman nuestras maneras de transmitir las Artes Marciales a los niños. El
compromiso, el esfuerzo, la disciplina y la confianza en ellos mismos son los pilares
fundamentales de nuestra escuela. Estoy muy orgulloso de todos ellos…”
Pau Forcada de 14 años obtuvo el primer puesto (mano vacía y sable), Mar Muñoz Primer
puesto (mano vacía y sable), Kaori Schick Primer puesto (mano vacía y sable), y Najwa
Quevedo la benjamina del grupo obtuvo el segundo puesto (mano vacía y sable). Ángel
también compitió en la categoría de Maestros obteniendo el primer puesto.
Ángel Quevedo es el responsable en Baleares de la Formación de Taichi de la escuela ITKA del
Maestro Gianfranco Pace. Gracias a la escuela del maestro Miguel Serrano en Mallorca este
mes de Septiembre, Quevedo empezará a impartir la formación en Mallorca. Aprovechando las
visitas a la isla vecina, el maestro Ángel Quevedo iniciará a realizar seminarios de Kung Fu ITKA
con el objetivo de abrir escuela con los niños y adolescentes en Mallorca guiados por el
maestro Miguel Serrano.

CANCEL·LADA LA CONCENTRACIÓ DE JULEN TRIAY AMB LA ESPANYOLA DE KARATE

El ciutadellenc Julen Triay del gimnàs Físics, recentment proclamat campió de la Lliga Nacional de Karate en la categoria Kúmite júnior -55kg, finalment no viatjarà aquest cap de setmana a Madrid . Julen va ser convocat fa dues setmanes per la RFEK per participar en la concentració del programa “Proyecto Mundial” des del dia 13 al 15 de març i en la que estaven previstos una seria d’entrenaments amb el grup de seleccionats. El motiu de la cancel·lació és com a mesura de prevenció per la transmissió del covid-19.

JULEN TRIAY ES PROCLAMA CAMPIÓ DE LA LLIGA NACIONAL DE KARATE A ÀVILA

Julen Triay del Club Shotokan Ciutadella integrat en el Centre Esportiu Físics, aquest cap de setmana s’ha alçat amb el títol de campió de la categoria de Kúmite  júnior -55kg en la primera ronda de la lliga nacional celebrada a la ciutat d’Àvila. Julen s’ha imposat a tots els seus contrincants de forma contundent, mostra del bon estat de forma del ciutadellenc, és el còmput dels resultats aconseguits, un total de 20 punts a favor i tan sols 1 en contra.

Per altre banda destacar les actuacions de la resta d’expedició, Judith Álvarez, Adrià López i Judith García, que no van poder fer-se amb cap metall al haver de lluitar amb competidors de gran nivell. Els tres van realitzar un campionat molt digne però la alta qualitat del karate espanyol actualment, fa que sigui molt difícil pujar al podi. Els quatre tornaran a mesurar el seu estat, i esperant fer un bon paper, en el proper enfrontament de caire internacional d’aquí a dues setmanes a Berlin en el “Arawaza Cup 2020”

NOVA PROVA PER ELS DE FÍSICS EN LA LLIGA NACIONAL DE KARATE

Una setmana més els de Físics es posen a prova en la Lliga Nacional, a la ciutat Castellano manxega de Àvila. En aquesta ocasió són els júniors Judith Álvarez, Adrià López i Julen Triay i la sub-21 Judith García, els que saltaran al tatami el dissabte a capvespre i diumenge matí amb la intenció de fer un bon paper ja que s’han estat entrenant a consciència per aquesta fita. Tots ells lluitaran en la modalitat de Kúmite (combat) i López doblarà fent també Kata (tècnica).

Per els de Físics aquest campionat serà una prova idònia abans d’afrontar les properes  convocatòries de Julen Triay que ha estat convocat per la Federació Espanyola del dia 13 al 15 d’aquest mes a una concentració dins del “Proyecto Mundial” i tot seguit els quatre viatgen a Alemanya a disputar per segon any consecutiu la Copa Arawaza de Berlín.

GRANS RESULTATS PER ALS DE FÍSICS EN LA LLIGA NACIONAL DE KARATE

Lucas Tobajas i Erika Capó tornen de Pamplona amb un or i un bronze respectivament. Tobajas es va mostrar superior a tots els seus oponents als que va anar desbancant en totes les eliminatòries. La jova Erika Capó va iniciar la seva tanda de assalts amb un contundent 6-0, en les rondes posteriors però en el pas a la final no va poder amb la seva contrincant, per lo que va haver de conformar-se amb el tercer lloc.  Aitor Faner no va córrer la mateixa sort, el jove debutant va saltar al tatami molt ben preparat en quant a nivell tècnic, però la inexperiència no li va permetre superar al seu rival.

Des del club de ponent Shotokan Ciutadella del centre esportiu Físics i els seus entrenadors Pere Calafat i Shuto Triay, comenten “els resultats obtinguts en aquesta edició de la Lliga Nacional de Karate són molt positius, fer un podi en un campionat nacional en el que hi participaven 800 esportistes de entre totes les categories i modalitats i a on hi participaven més de 100 clubs vinguts de tota Espanya no és gens fàcil, per lo que esteim molt satisfets dels nostres alumnes i convençuts de que esteim treballant en bon camí”

 

PRIMERA PROVA PER ELS MÉS PETITS DE FÍSICS EN LA LLIGA NACIONAL

Aquesta cap de setmana Erika Capó, Aitor Faner i Lucas Tobajas del gimnàs Físics viatgen a Pamplona per disputar la primera ronda de la Lliga Nacional infantil de Karate del 2020.

Els tres de Ciutadella es desplacen aquest divendres junt al seu entrenador Shuto Triay  il·lusionats i molt ben preparats per afrontar una fita molt important per els joves karateques del Shotokan Ciutadella. Tobajas i Capó intentaran pujar al podi igual que en la edició passada que varen quedar els dos classificats en segon puesto en la Gran Final disputada el passat mes de desembre. Per altre banda el més petit de l’expedició Faner amb tan sols 8 anys, s’estrenarà en un campionat de nivell nacional, per lo que intentarà superar els nirvis de la primera vegada.

CRISTINA PONS AMB LA SELECCIÓ BALEAR AL NACIONAL DE KARATE ABSOLUT

La ciutadellenca Cristina Pons afiliada al club Shotokan Ciutadella i actualment entrenant a la ciutat comtal en el club Mediterrani, viatjarà aquest cap de setmana a Leganés junt als seus companys de selecció per disputar el 51è Campionat d’Espanya de karate en les categories absoluta masculines i femenines i Para-karate.

Pons que amb 20 anys intentarà pujar al podi, com ja va fer en el passat mes de novembre quan va proclamar-se sub-campiona d’Espanya en la categoria Sub-21, en aquesta ocasió saltarà al tatami en la categoria sènior i que lluitarà en la modalitat de kúmite individual -61kg, així com també pendrà part de l’equip Balear femení que està format per tres eivissenques i la nostra menorquina.

Per altre banda el Club Shotokan Ciutadella del Centre Esportiu Físics, aquest dissabte a partir de les 16’30h participarà en el Campionat de Sant Antoni 2020 en les categories des de Aleví fins a sènior i en Para-Karate, amb un total de 49 karatekes. Els seus entrenadors Pere Calafat, Toni Fernández, Guel Pons i Shuto Triay, confien en que tots ells faran un molt bon paper i intentaran superar les 35 medalles aconseguides en l’edició passada.

JULEN TRIAY QUINT CLASSIFICAT EN LA LLIGA MUNDIAL A VENÈCIA

L’expedició menorquina de l’equip de tecnificació de Menorca de karate torna de la seva primera experiència internacional amb un gran èxit per la classificació de Julen Triay en quint lloc. El ciutadellenc, després de realitzar un impressionant campionat durant cinc enfrontaments molt durs, fins que en el combat que li donaria el pas a la final va caure davant un azerbaidjanès amb el que l’arbitratge no va ser gens just cap a Julen. I finalment en el combat en el que optaria a la medalla de bronze també s’el va deixar perdre en mans d’un ucraïnès que va demostrar ser superior a Triay en el que seria el seu setè combat.

La resta d’expedició Queralt Capó, Marc Carreras i Marc Jaume varen realitzar uns grans enfrontaments passant alguna ronda en un campionat de gran nivell, el qual comptava amb 3074 karatekes de 65 països diferents. Els tres esportistes menorquins han demostrat una millora important des de que es va crear ara fa tres mesos el grup de tecnificació que anomenen d’alt rendiment. Després d’aquesta primera aventura Capó, Jaume, Carreras i Triay junt al seu entrenador Shuto Triay, tornen a Menorca amb més ganes i il·lusió per seguir fent feina junt a la resta de companys de tecnificació.

Per altre banda, mentres Julen, a Venècia, a punt d’iniciar el seu campionat va rebre una notificació de la RFEK, en la que s’el convocava a la concentració que es durà a terme el proper cap de setmana a Madrid i de la que sortiran els representants d’Espanya al Campionat d’Europa a Budapest el proper mes de febrer.

EL KARATE MENORQUÍ VIATGE A VENÈCIA

Marc Carreras, Marc Jaume, Queralt Capó i Julen Triay des de aquest divendres a diumenge disputaran a Jesolo (Venècia) la lliga mundial en edats compreses entre els 12 i 17 anys que organitza la WKF. Els quatre esportistes menorquins integrants en el Seguiment de Tecnificació de l’Esport Balear.

Marc Carreras,  competirà en la modalitat de kata (tècnica) i en la categoria juvenil (12 i 13 anys) el d’Alaior s’haurà d’enfrontar a 108 competidors vinguts de 30 països diferents, una dura competència però a la que afrontarà amb molta il.lusió i al mateix temps conscient del elevat nivell en que es trobarà, al igual que la resta d’expedició.

Marc Jaume, serà l’únic del conjunt menorquí que lluitarà en les dues modalitats kata i kúmite (combat) en la primera saltarà al tatami en la mateixa categoria que el seu company Carreras, però on es troba realment segur és en el kúmite i més concretament en el pes -50kg i que ha de medir-se a 82 karatekes de 25 nacionalitats diferents.

Queralt Capó, l’única fèmina de la selecció menorquina és la que té més més complicada la lligueta al haver d’enfrontar-se al número més elevat d’inscrits, 111 esportistes de 29 banderes diferents, i a les que intentarà demostrar el seu potencial.

Julen Triay,  el més veterà dels que viatjaran a la ciutat italiana, serà el primer que saltarà a la pista, divendres a partir de les 15’00h intentarà superar rondes davant 79 karatekes de 30 països vinguts d’Europa, Amèrica o Àsia.

Per l’expedició menorquina aquesta fita és una nova experiència que esperen aprofitar junt al seu director esportiu Shutó Triay, qui comenta “esper poder gaudir d’aquesta nova etapa, per tots és una vivència molt interessant en la que som conscients de que és molt difícil fer-se amb un metall en un campionat en el que hi participen 3074 esportistes de 65 països i quatre continents, però hi acudim amb la motivació d’intentar fer el millor que sabem i treure sensacions positives, i tornar cap

DUES PLATES I UN BRONZE PER ELS DE FISICS A LA FINAL DE LA LLIGA NACIONAL DE KARATE

Erika Capó i Lucas Tobajas es pengen la medalla de plata i Julen Triay el bronze en la Gran Final de la lliga Nacional de Karate organitzada per la RFEK. Els altres dos classificats per aquesta fita, Adrià López i Cristrina Pons no van tenir la mateixa sort en caure els en les rondes eliminatòries.

Des del club ciutadellenc Shotokan Ciutadella-Físics, i els seus entrenadors Pere Calafat i Shuto Triay, comenten el bon estat de forma dels seus deixebles, i bona mostra són els resultats obtinguts en aquesta fita nacional “seguirem fent feina en aquesta línia per que segur que aconseguirem molts més èxits, tant amb els que en aquesta ocasió s’han classificat per disputar la final com amb els seus companys que dia a dia s’esforcen i s’impliquen al cent per cent amb uns objectius clars”

Calendario de Noticias

septiembre 2020
L M X J V S D
« Ago    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930