S’escapa la victòria contra l’Elx al descompte

Debutava com a entrenador Manix Mandiola a la banqueta de l’ATB i a casa, Son Malferit. Apostà per un clar 4-4-2, amb José Ruiz, que tornava al lateral dret, Manu recuperava la posició de central en detriment de Sergio Sánchez (que ahir es ressentí al abductor) amb Vallori i Guasp, completant la defensa. Villapalos i Fullana al doble pivot, Kike i la novetat de Julio Delgado a les bandes i en punta Canario i Hugo Díaz. L’ATB completà una primera part de molta intensitat. Lluitant cada pilota i tractant de tu a tu al tercer classificat del grup, i ex equip de 2a A, Elx. Al minut 12 una gran cavalcada de Kike López per la dreta acaba en una bona centrada a la qual no arriba per centímetres a empènyer a gol Hugo Díaz des del punt de penal però sí arriba Canario al segon pal per rematar al lateral de la xarxa. Era la primera gran ocasió del partit. No n’hi hauria moltes. L’ATB seguiria amb molta intensitat i l’Elx no arribava a la porteria d’Aulestia. Al minut 32 un rebuig de córner el lluiten Manu Farrando i Provencio i el migcampista de l’Elxi la toca dins l’àrea a la mà. L’àrbitre assenyala penal i el capità Fullana el transforma en l’1-0. Cinquè gol de Fullana enguany, que empata com a màxim golejador de l’equip amb Gerard Oliva. Al minut 37 Villapalos es substituït per lesió i entraria al camp Malik. Al minut 41 arribaria la millor ocasió de l’Elx, un bon xut des del costat dret amb l’esquerra d’Iván Sánchez que acaba al pal d’Aulestia. Amb l’1-0 s’arribaria al descans.  A la represa, l’ATB mantindria l’ordre tàctic durant els 45 minuts. Disposat a aprofitar qualque contra. Al minut 50 de partit, Kike López fa una extraordinària jugada en la qual s’endinsa dins l’àrea, supera tres defenses però la seva centrada la blocaria José Juan. Al 54 Jony de cap de treta de córner l’envia fora al primer pal. Josico, que acabaria expulsat per protestar en la seva tornada a Son Malferit, va treure tot l’arsenal que tenia a la banqueta per empatar: Benja, Nino i Lolo Pla, que amb Sory, significà 4 davanters els darrers minuts. Al 73 Benja remata fluix a les mans d’Aulestia. Al 82 Fullana fa un gran xut del mig del camp i estar a punt de sorprendre Jose Juan. En el minut 93 un xut potent d’Iván Sánchez des  de la frontal l’aturen Aulestia i el travesser però el rebuig el caça el veterà Nino per empatar. Amb l’1-1 s’arribaria al final.   Fitxa tècnica.  Atlètic Balears: 1. Aulestia, 2. José Ruiz, 3.Vallori , 4. Manu Farrando, 5. Biel Guasp 6. Villapalos (37’ 15. Malik),  7. Canario, 8. Kike López,  9. Hugo Díaz (66’ 18. Borja Martínez), 10. Fullana © i 11. Julio Delgado (55’ 12. Alles).   Elx: 1. José Juan, 2. Tekio, 3. Albacar ©, 4. Neyder, 5. Verdú (76’ 15. Lolo Pla), 6. Jony, 7. Provencio, 8. Benktib (58’ 17. Nino), 9. Sory, 10. Josan (70’ 18. Benja) i 11. Iván Sánchez.  Gols: 1-0 Fullana de penal 33’.1-1 Nino 93’.  Àrbitre:  David Jesús Pinto (comitè canari). Va amonestar als locals: Fullana, José Ruix, Hugo Díaz i Borja Martínez. Va amonestar als visitants: Albacar, Neyder, Verdú, Sory, Lolo Pla i expulsà el tècnic Josico per protestar. Incidències Partit corresponent a la jornada 25 a Son Malferit. 1.900 espectadors. Manix Mandiola: “Això es mesura per gols i no hem sabut mantenir la porteria a 0 fins al darrer minut. Hem jugat amb les nostres armes, hem competit i plantat cara a l’Elx. Els xavals s’han romput la cara i és un pal, el resultat és el que és. Ells han tret tota l’artilleria amb 4 davanters i de molta categoria. No els hem concedit gairebé ocasions. Estic content amb l’actitud i sumam. Per a mi és el primer pal i els jugadors duen diversos ja. M’ha agradat molt el meu equip, no m’esperava el nivell que han donat els meus jugadors. Hem estat a l’altura de l’Elx. No crec que s’hagi perdut tant de temps. Era un botí tan important que al final els darrers minuts tires una passa enrere. El prmi de la victòria hagués estat gran, l’empat el valorarem amb el temps, si jugam així guanyarem molts de partits. Ningú fa cap retret a Son Malferit, tenim una afició molt entregada. Hem sumat un punt contra un rival important i donant un bon nivell”.  Canario: “Si comptam les ocasions de l’Elx ha estat el pal de la primera part i l’empat. És un equip que està fet per pujar, té jugadors de molta qualitat que desequilibren. Tenen gent d’altra categoria però hem jugat les nostres armes i a l’equip no se li pot posar cap emperò. Esperem que la setmana que ve sigui cara, avui ha estat creu. Només queda pensar en Olot, partit contra un rival directe. El Baleares ha de sortir cada setmana a guanyar i sortir de baix. En una setmana és prest per valorar la feina de Manix, anirem veient poc a poc. Hem perdut dos punts, teníem els tres punts a la butxaca”.

COMUNICADO DE PRENSA / CRÓNICA ATB-ELX

Se escapa la victoria contra el Elche en el descuento

CRÓNICA

Debutaba como entrenador Manix Mandiola en el banquillo del ATB y en casa, Son Malferit. Apostó por un claro 4-4-2, con José Ruiz, que volvía al lateral derecho, Manu recuperaba la posición de central en detrimento de Sergio Sánchez (que ayer se resintió del abductor) con Vallori y Guasp, completando la defensa. Villapalos y Fullana en el doble pivote, Kike y la novedad de Julio Delgado en las bandas y en punta Canario y Hugo Díaz. El ATB completó una primera parte de mucha intensidad. Luchando cada pelota y tratando de tú a tú al tercer clasificado del grupo, y ex equipo de 2ª A, Elche. En el minuto 12 una gran carrera de Kike López por la derecha termina en un buen centro al que no llega por centímetros a empujar a gol Hugo Díaz desde el punto de penalti pero sí llega Canario en el segundo palo para rematar en el lateral de la red. Era la primera gran ocasión del partido. No habría muchas. El ATB seguiría con mucha intensidad y el Elche no llegaba a la portería de Aulestia. En el minuto 32 un rechace de saque de esquina lo luchan Manu Farrando y Provencio y el centrocampista del Elx la toca dentro del área con la mano. El árbitro señala penalti y el capitán Fullana lo transforma en el 1-0. Quinto gol de Fullana este año, que empata como máximo goleador del equipo con Gerard Oliva.

En el minuto 37 Villapalos es sustituido por lesión y entraría en el campo Malik. En el minuto 41 llegaría la mejor ocasión del Elche, un buen disparo desde el lado derecho con la izquierda de Iván Sánchez, que acaba en el palo de Aulestia. Con el 1-0 se llegaría al descanso.

En la reanudación, el ATB mantendría el orden táctico durante los 45 minutos. Dispuesto a aprovechar alguna contra. En el minuto 50 de partido, Kike López hace una extraordinaria jugada en la que se adentra en el área, supera tres defensas pero su centro lo bloquea José Juan. En el 54 Jony de cabeza de saque de esquina la envía fuera el primer palo. Josico, que acabaría expulsado por protestar en su vuelta a Son Malferit, sacó todo el arsenal que tenía en el banquillo para empatar: Benja, Nino y Lolo Pla, que con Sory, significó 4 delanteros los últimos minutos. En el 73 Benja remata flojo a las manos de Aulestia. En el 82 Fullana hace un gran disparo del medio del campo y estuvo a punto de sorprender José Juan. En el minuto 93 un disparo potente de Iván Sánchez desde la frontal lo detienen Aulestia y el travesaño pero el rechace lo caza el veterano Nino para empatar. Con el 1-1 se llegaría al final.

Ficha técnica.

Atlético Baleares
: 1. Aulestia, 2. José Ruiz, 3.Vallori, 4. Manu Farrando, 5. Biel Guasp 6. Villapalos (37 ’15. Malik), 7. Canario, 8. Kike López, 9. Hugo Díaz ( 66 ’18. Borja Martínez), 10. Fullana © y 11. Julio Delgado (55′ 12. Alles).

Elche: 1. José Juan, 2. Tekio, 3. Albacar ©, 4. Neyda, 5. Verdú (76 ’15. Lolo Plan), 6. Jony, 7. Provencio, 8. Benktib (58′ 17. Nino) , 9. Sory, 10. Josan (70 ’18. Benja) y 11. Iván Sánchez.

1-0 Fullana de penalti 33′.

1-1 Nino 93′.

Árbitro: David Jesús Pinto (comité canario).

Amonestó a los locales: Fullana, José Ruiz, Hugo Díaz y Borja Martínez.

Amonestó a los visitantes: Albacar, Neyda, Verdú, Sory, Lolo Plan y expulsó el técnico Josico por protestar.

Incidencias

Partido correspondiente a la jornada 25 en Son Malferit. 1.900 espectadores.

Manix Mandiola: «Esto se mide por goles y no hemos sabido mantener la portería a 0 hasta el último minuto. Hemos jugado con nuestras armas, hemos competido y plantado cara al Elche. Los chavales se han roto la cara y es un palo, el resultado es el que es. Ellos han sacado toda la artillería con 4 delanteros y de mucha categoría. No les hemos concedido casi ocasiones. Estoy contento con la actitud y sumamos. Para mí es el primer palo y los jugadores llevan varios ya. Me ha gustado mucho mi equipo, no me esperaba el nivel que han dado mis jugadores. Hemos estado a la altura del Elche. No creo que se haya perdido tanto tiempo. Era un botín tan importante que al final los últimos minutos tiras un paso atrás. El premio de la victoria hubiera sido mayor, el empate lo valoraremos con el tiempo, si jugamos así ganaremos muchos partidos. Nadie hace ningún reproche en Son Malferit, tenemos una afición muy entregada. Hemos sumado un punto contra un rival importante y dando un buen nivel».

Canario: «Si contamos las ocasiones del Elche ha sido el palo de la primera parte y el empate. Es un equipo que está hecho para subir, tiene jugadores de mucha calidad que desequilibran. Tienen gente de otra categoría pero hemos jugado nuestras armas y al equipo no se le puede poner ningún pero. Esperamos que la próxima semana sea cara, hoy ha sido cruz. Sólo queda pensar en Olot, partido contra un rival directo. El Baleares debe salir cada semana a ganar y salir de abajo. En una semana es pronto para valorar el trabajo de Manix, iremos viendo poco a poco. Hemos perdido dos puntos, teníamos los tres puntos en el bolsillo».