Victòria per creure en la salvació

L’entrenador Manix Mandiola canvià l’onze bastant, en comparació al de la setmana passada contra la Penya Esportiva Santa Eulària. Només tenia la baixa de Fullana per acumulació de targetes i quedaven fora de la llista a darrera hora per decisió tècnica Julio Delgado i Nacho Heras. El sistema oferit pel tècnic basc va ser el 4-2-3-1, amb una defensa formada por José Ruiz i Biel Guasp (tornava a la titularitat), línia de centrals Sergio Sánchez i Vallori, un doble pivot format per Rovirola i Villapalos (que tornava després del partit de sanció), una línia de 3 amb Kike i Canario (recuperava també la titularitat) amb Xisco a la mitjapunta i en punta Gustavo Alles. El Flaco tornava a jugar diversos partits després en una segona titularitat després del partit d’Olot on va ser substituït al minut 30 de partit. L’ATB sortí amb una intensitat i domini que no es recordava des de feia molts de partits, dominant i tenint ocasions des del primer minut de partit. De fet, al minut 1 està a punt de marcar Xisco Hernández. Guasp fa una bona centrada i al primer pal Xisco remata i entre Falcó i el travesser eviten el primer gol. La grada embogia veient com d’enxufat havia sortit l’equip. Al minut 6 Canario desborda, combina amb Xisco i ‘El Mago’ assisteix Kike, el de Salamanca fa un gran retall al central dins l’àrea petita i el seu xut el salva novament Falcón. Al minut 15 de partit novament gran jugada de Canario, molt actiu la primera part, que se’n va del seu marcatge i d’esperó remata Kike perquè la tregui la defensa quan anava a porteria el seu remat. Tres bones ocasions al primer quart d’hora de partit animaven i molt l’afició. Al minut 22 l’Hèrcules fa el primer atac en un xut llunyà de Candela a les mans d’Aulestia. Passada la mitja hora de partit bona centrada de Kike López que remata fregant d’esperò Canario i atura Falcón en dos temps. Al minut 38 el central herculà Samuel remata de cap fora de centrada de falta lateral. Poc atac de l’equip alacantí fins aquell moment. Dos minuts després és David Torres qui remata fora de cap en una treta de córner. Al 42 Miñano xuta alt des de la frontal. L’Hèrcules intentà estirar-se i tengué la darrera de la primera mitat. Doble gran ocasió visitant al minut 45 primer en un mà a mà de Tarí que atura un immens Aulestia i el retruc li cau a Miñano des de fora de l’àrea que fa un xut potent però es torna a topar amb el meta basc que envia a córner. Amb el 0-0 s’arribaria al descans, amb una afició balearica orgullosa del seu equip. A la represa, al minut 48 l’àrbitre anul·la un gol de David Torres per fora de joc. Un minut després Alles fa una bona jugada personal dins l’àrea petita, s’acomoda la pilota i el seu xut ras l’atura Falcón ben col·locat. Al minut 54 un incombustible Kike desborda, arriba a línia de fons i assisteix darrera a Xisco que amb la dreta l’envia alt. Llàstima. Al 58 es veié una de les jugades del partit, centrada des de la banda que controla ‘El Mago’ Xisco de pit des del punt de penal i remata ell mateix de tisora a les mans de Falcón. Gran jugada del mallorquí. Al minut 61 l’àrbitre anul·la un gol a Kike per fora de joc a passada de Biel Guasp. Un minut més tard es Moha qui xuta fora en una bona jugada visitant. Al minut 69 arriba el gol de la victòria. Xisco bota una falta que és un semi córner i remata de cap al primer pal ‘El Flaco’ Alles a la xarxa de cap. El davanter uruguaià embogí i es llevà la camiseta en la celebració, costant-li la targeta groga. Els darrers 20 minuts va ser un voler i no poder de l’Hèrcules per intentar l’empat amb pilotes penjades que trobaren un equip molt ben plantat. No només la defensa, sinó tot l’equip defensa amb ungles i dents aquesta victòria en el quart partit seguit sense encaixar. Victòria d’or per lluitar per la salvació. Pròxima aturada diumenge a Sagunt contra l’Atlético Saguntino on no podrà jugar José Ruiz en veure la cinquena groga.  Fitxa tècnica.  Atlètic Balears: 1. Aulestia, 2. José Ruiz (74’ 14. Manu Farrando), 3.Vallori, 4. Sergio Sánchez, 5. Biel Guasp, 6. Villapalos, 7. Canario, 8. Kike López ©,  9. Flaco Alles (82’ 15. Malik), 10. Xisco Hernández (85’ 16. Marcel)  i 11. Rovirola.   Hércules C.F: 1. Falcón, 2. Juanjo (75’ 15. Chechu), 3. Connor, 4. Bueso, 5. Samuel ©, 6. Candela, 7. Moha, 8. Miñano (64’ 14. Pepelu), 9.David Torres, 10. Tarí (75’ 18. Salinas) i 11. José Fran.  Gols: 1-0 minut 69 Alles.  Àrbitre:  Pedro Eugenio Muñoz (comitè madrileny). Va amonestar als locals: José Ruiz, Biel Guasp i Flaco Alles. Va amonestar als visitants: Connor, Candela, David Torres i Salinas. Incidències Partit corresponent a la jornada 32 a Son Malferit. 1.200 espectadors. Manix Mandiola: “Avui hem tengut l’encert i la sort que fa falta també, el partit no ha estat tant tancat com la setmana passada, cada equip ha tengut 4 ocasions de gol i no sempre la moneda caurà creu. Els jugadors han fet un gran esforç i hem estat capaços de generar i de sofrir quan tocava. Quan la pilota passa pels peus de Xisco passen coses sempre, del mig del camp per adalt fa falta imaginació i qualitat perquè tenint molta gent feinera. Xisco la primera que ha tocat la posat al travesser i el gol ha vengut d’un centre d’ell, Xisco per noltros és el pa de cada dia. Entre setmana tothom té bona actitud, adalt hem provat amb Hugo, Nacho i ara el Flaco, havíem millorat defensivament i ens faltava millorar en atac perquè no havia funcionat, havia de fer proves i que tothom tengués oportunitats, l’equip agraeix el gol d’Alles, clar. Hem de passar gust d’aquesta victòria i d’aquest partit. Abans no mirava què feien els altres equips, ara sí, ens hem de preocupar del Saguntino perquè si guanyam els partits que falten inclús perdent qualcun, ens salvam. Duim 4 partits amb la porteria a 0, hem tret 8 punts de 12 en el darrer més. I això que som un equip desgraciat, contractam un psicòleg esportiu perquè ens ajudàs i als tres dies va agafar la baixa per estrès. Ens creixen els nans”.   Xisco Hernández: “Tot espitja, ja hem vist els resultats però l’equip necessitava confiança i es pot treure. S’intenta aportar sempre i vull ajudar el que queda de temporada perquè amb l’ajuda de tots anirem per a dalt. En la celebració del gol m’he quedat respirant perquè duia molt de temps sense ser titular, també l’he donat l’enhorabona perquè ens hem de donar suport tots. Importants som tots però els jugadors amb més galons o hem de treure per endavant. Si guanyam tots els partits ens salvam. El Badalona va fer 8 victòries seguides. Qualque cosa està canviant, l’equip se n’adona que es pot, jo he tirat al travesser, a Kike li ha tret el porter en 5 minuts de partit. El meu genoll està bé, estic content amb el rendiment.   En arribar al vestidor demanes els resultats i és ver que te sap greu que el Formentera hagi guanyat o la Penya hagi remuntat però això és 2aB i si no baixes els braços al final tens premi segur”.    Flaco Alles: “Content, necessitàvem això i jo també en el personal ho estava cercant, així que feliç. Sabia que em passaria això en qualque moment, l’adaptació no ha estat fàcil però no he baixat els braços, vaig entrenar totes les setmanes quan no jugava per estar a l’altura quan em tocàs i ha arribat. Els davanters quan marcam estam molt contents però era igual qui marcàs. Durant la setmana assajàrem l’estratègia i sabia que sortiria. 

 

 

 

 

 

Principio del formulario

COMUNICADO DE PRENSA / CRÓNICA ATB-HérculesVictoria para creer en la salvación


CRÓNICA

El entrenador Manix Mandiola cambió el once bastante, en comparación al de la semana pasada contra la Peña Deportiva Santa Eulària. Sólo tenía la baja de Fullana por acumulación de tarjetas y quedaban fuera de la lista a última hora por decisión técnica Julio Delgado y Nacho Heras. El sistema ofrecido por el técnico vasco fue el 4-2-3-1, con una defensa formada por José Ruiz y Biel Guasp (volvía a la titularidad), línea de centrales Sergio Sánchez y Vallori, un doble pivote formado por Rovirola y Villapalos (que volvía tras el partido de sanción), una línea de 3 con Kike y Canario (recuperaba también la titularidad) con Xisco en la mediapunta y en punta Gustavo Alles. El Flaco volvía a jugar varios partidos después, en una segunda titularidad tras el partido de Olot donde fue sustituido en el minuto 30 de partido. El ATB salió con una intensidad y dominio que no se recordaba desde hacía muchos de partidos, dominando y teniendo ocasiones desde el primer minuto de partido.

 

De hecho, en el minuto 1 está a punto de marcar Xisco Hernández. Guasp hace un buen centro y en el primer palo Xisco remata y entre Falcón y el travesaño evitan el primer gol. La grada enloquecía viendo cómo de enchufado había salido del equipo. En el minuto 6 Canario desborda, combina con Xisco y ‘El Mago’ asiste a Kike, el de Salamanca hace un gran recorte al central dentro del área pequeña y su disparo lo salva nuevamente Falcón. En el minuto 15 de partido nuevamente gran jugada de Canario, muy activo la primera parte, que se va de su marcaje y de espuela remata Kike para que la saque la defensa cuando iba a portería su remate. Tres buenas ocasiones en el primer cuarto de hora de partido animaban y mucho la afición.

En el minuto 22 el Hércules hace el primer ataque en un disparo lejano de Candela a las manos de Aulestia. Pasada la media hora de partido buen centro de Kike López que remata rozando de espuela Canario y para Falcón en dos tiempos. En el minuto 38 el central herculino Samuel cabecea fuera de centro de falta lateral. Poco ataque del equipo alicantino hasta ese momento. Dos minutos después es David Torres quien remata fuera de cabeza en un saque de esquina. En el 42 Miñano chuta alto desde la frontal.

 

 

 

 

El Hércules intentó estirarse y tuvo la última de la primera mitad. Doble gran ocasión visitante en el minuto 45 primero en un mano a mano de Tarí que detiene un inmenso Aulestia y el rebote le cae a Miñano desde fuera del área que hace un disparo potente pero se vuelve a topar con el meta vasco, que envía a córner. Con el 0-0 se llegaría al descanso, con una afición balearica orgullosa de su equipo.

 

Principio del formulario

En la reanudación, en el minuto 48 el árbitro anula un gol de David Torres por fuera de juego. Un minuto después Alles hace una buena jugada personal dentro del área pequeña, se acomoda el balón y su disparo raso lo detiene Falcón bien colocado. En el minuto 54 un incombustible Kike desborda, llega a línea de fondo y asiste atrás a Xisco que con la derecha la envía alto. Lástima. En el 58 se vio una de las jugadas del partido, centro desde la banda que controla ‘El Mago’ Xisco de pecho desde el punto de penalti y remata él mismo de tijera a las manos de Falcón. Gran jugada del mallorquín. En el minuto 61 el árbitro anula un gol a Kike por fuera de juego a pase de Biel Guasp. Un minuto más tarde es Moha quien chuta fuera en una buena jugada visitante. En el minuto 69 llega el gol de la victoria. Xisco bota una falta que es un semi córner y remata de cabeza al primer palo ‘El Flaco’ Alles a la red de cabeza. El delantero uruguayo enloquecido se quitó la camiseta en la celebración, costándole la tarjeta amarilla. Los últimos 20 minutos fue un querer y no poder del Hércules para intentar el empate con balones colgados que encontraron un equipo muy bien plantado. No sólo la defensa, sino todo el equipo supo defender con uñas y dientes esta victoria en el cuarto partido seguido sin encajar. Victoria de oro para luchar por la salvación. Próxima parada domingo en Sagunto contra el Atlético Saguntino donde no podrá jugar José Ruiz al ver la quinta amarilla.

Ficha técnica.

Atlético Baleares: 1. Aulestia, 2. José Ruiz (74 ’14. Manu Farrando), 3.Vallori, 4. Sergio Sánchez, 5. Biel Guasp, 6. Villapalos, 7. Canario, 8. Kike López ©, 9. Flaco Alles (82 ’15. Malik), 10. Xisco Hernández (85′ 16. Marcel) y 11. Rovirola.

Hércules CF: 1. Falcón, 2. Juanjo (75 ’15. Chechu), 3. Connor, 4. Bueso, 5. Samuel ©, 6. Candela, 7. Moha, 8. Miñano (64′ 14. Pepelu), 9.David Torres, 10. Tarí (75 ’18. Salinas) y 11. José Fran.

Goles: 1-0 minuto 69 Alles.

Árbitro: Pedro Eugenio Muñoz (comité madrileño).

Amonestó a los locales: José Ruiz, Biel Guasp y Flaco Alles.

Amonestó a los visitantes: Connor, Candela, David Torres y Salinas.

Incidencias

Partido correspondiente a la jornada 32 en Son Malferit. 1.200 espectadores.

 

Manix Mandiola: “Hoy hemos tenido el acierto y la suerte que hace falta también, el partido no ha sido tan cerrado como la semana pasada, cada equipo ha tenido 4 ocasiones de gol y no siempre la moneda caerá cruz. Los jugadores han hecho un gran esfuerzo y hemos sido capaces de generar y de sufrir cuando tocaba.

 

 

Cuando el balón pasa por los pies de Xisco pasan cosas siempre, del centro del campo para arriba hace falta imaginación y calidad porque tenemos mucha gente trabajadora. Xisco la primera que ha tocado la ha puesto en el larguero y el gol ha venido de un centro de él. Xisco para nosotros es el pan de cada día. Entre semana todo el mundo tiene buena actitud, arriba hemos probado con Hugo, Nacho y ahora el Flaco, habíamos mejorado defensivamente y nos faltaba mejorar en ataque porque no había funcionado, tenía que hacer pruebas y que todo el mundo tuviera oportunidades, el equipo agradece el gol de Alles, claro. Debemos celebrar esta victoria y este partido. Antes no miraba que hacían los otros equipos, ahora sí, debemos preocuparnos del Saguntino porque si ganamos los partidos que faltan incluso perdiendo alguno, nos salvaremos. Llevamos 4 partidos con la portería a 0, hemos sacado 8 puntos de 12 en el último més. Y eso que somos un equipo desgraciado, contratamos un psicólogo deportivo para que nos ayudara y a los tres días cogió la baja por estrés. Nos crecen los enanos“.

Xisco Hernández: “Todos empujan, ya hemos visto los resultados pero el equipo necesitaba confianza y lo podemos sacar. Se intenta aportar siempre y quiero ayudar lo que queda de temporada para que con la ayuda de todos vayamos para arriba. En la celebración del gol me he quedado respirando porque llevaba mucho tiempo sin ser titular, también lo he dado la enhorabuena (al Flaco) porque nos debemos apoyar todos. Importantes somos todos pero los jugadores con más galones debemos sacar esto adelante. Si ganamos todos los partidos nos salvamos. El Badalona hizo 8 victorias seguidas. Algo está cambiando, el equipo se da cuenta que se puede, yo he tirado al larguero, a Kike le ha sacado el portero en 5 minutos de partido… Mi rodilla está bien, estoy contento con el rendimiento. Al llegar al vestuario pides los resultados y es verdad que te duele que el Formentera haya ganado o la Peña haya remontado pero esto es 2ªB y si no bajas los brazos al final tienes premio seguro”.

Flaco Alles: “Contento, necesitábamos esto y yo también en lo personal lo estaba buscando, así que feliz. Sabía que me pasaría esto en algún momento, la adaptación no ha sido fácil pero no he bajado los brazos, entrené todas las semanas cuando no jugaba para estar a la altura cuando me tocara y ha llegado. Los delanteros cuando marcamos estamos muy contentos pero daba igual quien marcase”.

 

 

 

 

 

 

Calendario de Noticias
mayo 2019
L M X J V S D
« Abr    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031