Victòria vital per la salvació

Manix Mandiola intentà repetir l’onze que havia guanyat la setmana passada a l’Hèrcules pèro hagué de canviar els dos laterals a la força: José Ruiz era baixa per acumulació de targetes i el seu lloc el suplia Manu Farrando. Al costat esquerre, Migue era titular en caure ahir a darrer hora de la convocatòria en tenir problemes físics al bessó en acabar l’entrenament. La resta, els mateixos, repetint doble pivot Villapalos-Rovirola. Fullana tornava a la convocatòria després de no poder jugar contra l’Hèrcules per sanció. Primera suplència del capità Fullana que no era a la banqueta sent convocat des de partits de Copa Federació de la temporada passada. Xisco repetia titularitat, igual que Alles. A les bandes Kike i Canario. El partit contra el Saguntino era capital, un equip amb una dinàmica negativa, que duia moltes jornades sense guanyar, sent l’equip que manco ha sumat en aquesta segona volta de tota la categoria. Al minut 1 hauria un bon ensurt. Nuha aprofita la seva velocitat per rompre el fora de joc i el seu mà a mà amb Aulestia l’envia fora. La primera arribada balearia seria al minut 9 amb un bon xut de fora de l’àrea de l’avui lateral dret Manu a les mans de Lluna. Era un partit duríssim, amb una lluita constant a cada pilota. L’ATB demostrà contundència, ofici i personalitat, amb una parella d’stoppers formada per Rovirola i Villapalos que anaren de menys a més durant el partit i amb una defensa molt seriosa durant els 94 minuts que durà l’encontre. Al 14, el defensa Gallego del Saguntino remata de cap fora en treta de córner. Dos minuts més tard, al 16, bona jugada de l’extrem Granell, que supera Villapalos i fa una bona centrada perquè remati de cap potent Nuha per damunt del travesser. Al 26 Flaco rebutja de córner en defensa al primer pal i la pilota pega al costat de la xarxa d’Aulestia. L’ATB malgrat la pressió local anava a més, passaven els minuts i l’ATB es mostrava més còmode i sòlid dins el partit.  A la mitja hora de joc, un córner del Saguntino l’aprofita Gilabert per xutar una pilota dividida que recull al punt de penal, fluix a les mans d’Aulestia. Al minut 37 Xisco fa una de les jugades que justifiquen que l’afició digui que és ‘El Mago’. Autopassada en la línia de córner per deixar assegut al lateral esquerre Gimeno i el seu xut sense angle el bloca Lluna. Gran jugada de Xisco Hernández, que minuts abans havia estast atès per un cop a l’oïda. Al minut 42 es produeix la jugada clau del partit. Pilota llarga que controla amb el pit Canario i posa la punta de velocitat per superar al seu defensa amb potència a la mateixa línia de fons i la seva passada cap a ‘El Flaco’ Alles no arriba el davanter uruguaià per molt poc. Malgrat tot, el defensa se’n dur per davant Canario en el moment de la centrada i l’àrbitre xiula penal. Al 43, Xisco marcaria amb molta classe i calma enganant al porter amb un xut que toca el pal i entra. Amb el 0-1 s’arribaria al descans. La segona part es faria molt llarga, per la lluita i insistència del rival, la pressió del públic sobre el col·legiat i sobretot per haver faltat una mica de sort per sentenciar el partit amb tres bones ocasions. Tots dos equips veurien bastants targetes grogues, entre ells Xisco, que és la cinquena i no podrà jugar contra l’Ontinyent diumenge que ve a Son Malferit. Al minut 49 el lateral esquerre Gimeno es troba una pilota morta d’un córner a la frontal per fer un bon xut ras que es marxa per poc. Manix mouria la banqueta a la segona mitat, donant entrada primer a Fullana per Canario. El capità de Montuïri donà oxigen al centre del camp. Més tard seria Hugo Díaz qui substituiria un Gustavo Alles que completà un gran partit. El davanter guanyà pràcticament totes les lluites aèries i combinà molt bé, sempre aportant per a l’equip. Al minut 75 Nuha remata d’esperó dins l’àrea petita però un bon col·locat Aulestia es fa amb la pilota. Al minut 82 Xisco té la sentència. Gran jugada amb Fullana, que el deixa tot sol davant Lluna i amb la dreta remata El Mago perquè el porter Lluna faci una molt bona intervenció evitant el 0-2. Al minut 84 Kike, molt lluitador com sempre durant tot el partit, es objecte clarament de penal però l’àrbitre no ho considerà així. Perfectament hauria pogut sentenciar el partit l’ATB. Al 87 Hugo Díaz fa un gran xut des de la frontal que se’n va fregant el pal de Lluna, que només segueix la pilota amb la mirada, totalment batut. Al 91 és Fullana qui després d’una assistència d’Hugo Díaz, queda to sol davant del porter local però xuta fora des del primer pal. Al minut 92 amb tot el Saguntino dins l’àrea balearica remata de cap al pal una treta de falta però l’àrbitre anul·laria la jugada per fora de joc, fent un alè per l’ATB.  Al final, victòria fonamental en la lluita per a la salvació, dues jornades seguides guanyany, treient l’equip 11 punts de 15, amb 5 jornades seguides porteria a 0, sense encaixar. Fitxa tècnica.  Atlético Saguntino: 1. Lluna, 2. Gallego, 3. Gimeno, 4. Quesada (52’ 16. Vicent), 5. Óscar López ©, 6. Gilabert (75’ 14. Álex Felip), 7. Kata, 8. Jorge Julià, 9. Nuha,10. Lois i 11. Granell (63’ 18. Esteve) Atlètic Balears: 1. Aulestia, 2. Migue, 3. Vallori, 4. Manu, 5. Sergio Sánchez,  6. Villapalos, 7. Xisco Hernández (84’ 18. Hugo Díaz), 8. Kike ©, 9. Alles (88’ 15. Malik), 10. Canario (64’ 17. Fullana) i  11. Rovirola.   Gols: 0-1 minut 43 Xisco (penal).  Àrbitre: Albert Àvalos (comitè català)  Va amonestar als locals: Óscar López, Gilabert, Kata, Nuha, Lois i Esteve.  Va amonestar als visitants: Vallori, Xisco (fa cicle), Alles, Manu i Sergio Sánchez. Incidències Partit corresponent a la jornada número 33, disputat al camp de Morvedre de Sagunt. 1.200 espectadors. Manix Mandiola: “Els que estam abaix, obligatòriament allò de guerrers és un denominador comú. Al Saguntino igual que noltros es notava ansietat. La primera part ens han generat ocasions de res, com si no coneguéssim aquest camp, que és semblant al nostre. Hem anat millorat i s’ha igualat el partit i amb la jugada del penal després hem sabut patir. Tant Alles com Hugo, com Fulli, tot l’equip ha corregut molt i s’ha aplicat. El triomf és producte de la feina ben feta. Els altres equips no ens treurà del pou, hem de fer noltros el màxim de punts possible. El que passi serà producte del nostre treball. La pilota d’ells al pal al darrer minut és que han pujat tots, noltros havíem tengut abans ocasions per finiquitar amb dues ocasions molt bones de Xisco i Fullana. Toca sofrir i hem de conviure amb això. L’equip respon ara amb resultats. Estam en un estat d’ànim bo en aquest mes de competició que queda, veig el costat bo de la pel·lícula. Tenim càrrega positiva. Patim molt amb les victòries, 1-0 o 0-1, hem començat la casa des d’abaix, duim 5 partits concedint poc en defensa. Rendabilitzam els nostres gols. Jo ja vaig dir que sabia que la situació era complicada però si acceptes el repte de venir el dolent ets tu si no salves l’equip, seria un fracàs personal no salvar-lo. Els jugadors tenen més qualitat del que diu la classificació i el joc. Tenim diumenge una altra finalíssima, encara que finals només les juga un. La setmana que ve podem arribar als 38 punts i seria una meravella, impensable per a molts, jo sí que creia. El psicòleg ens està ajudant molt i també té part de culpa en l’autoestima dels jugadors”. Vallori: “L’equip du moltes setmanes amb la roba de feina. Així es construeix una base, aquí és un camp complicat però hem sabut jugar aquí, amb el vent en contra durant la primera part. Si pensam que amb aquestes dues victòries, diumenge ens pegarem un cop per no tenir els peus en terra. Demà desconnectam i ja pensam en l’Ontinyent i en què quedin els 3 punts a Son Malferit és igual com, de quina forma. La porteria a 0 és molt important, a Badalona i Vila-real ens feren 3 i no depèn només de la defensa i porter, si els de davant mengen al contrari ens posen les coses més fàcil. La dinàmica ha canviat ara, al 90 el remat seu va al pal i el nostre penal de Xisco va al pal i entra, abans no passava. L’actitud és el que importat, si l’equip vol. Estaria encantat de seguir aquí, només seguiria un any més jugant a l’ATB, si el club vol ho tendrà fàcil per renovar-me perquè firmaria un any més”.  Xisco: “Sobretot el gol ens ha donat la victòria després de molts mal moment. Podem treure el màxim de partits que queden. Si acabàs avui baixaríem, hem d’agafar confiança i seguir forts. La pilota més baixa que he rebut era al pit, aquí és complicat jugar, hem barallat molt. Tots hem lluitat. Als meus pares segur que els ha durat molt el penal, a mi també se  m’ha aturat el cor quan pega al pal la pilota. Al final ha entrat. Ara ho parlàvem, tot l’any no podia pegar al pal i sortir o que li caigui a Nino de l’Elx i marqui. Tenia la cama cansada en l’ocasió per fer el 0-2, el porter l’ha aturada bé. Es que si no parles amb l’àrbitre l’obrin el llavi a Kike, cada vegada que venc a aquest camp acab malament, l’any passat amb el cap embenat i avui amb mal a l’oïda. Si som sincer tenia respecte per aquest partit, però he jugat sense por perquè m’estic jugant molt amb aquest club”.