Gol olímpic per sortir del descens

L’entrenador Manix Mandiola canvià l’onze mínimament. Només queia de l’equip titular Migue Marín, per una microruptura, i Malik, per problemes al genoll. Els seus llocs els ocupaven Biel Guasp i Canario. La resta, els mateixos de diumenge passat contra el Llagostera.  L’ATB va fer probablement el millor partit de la temporada. Sent molt superior en tot moment a l’Alcoyano i generant el major número d’ocasions de gol a un mateix partit de tota la temporada. Als 40 segons de partit Fullana ja havia fet el primer llençamet alt. Al minut 2 el Flaco Alles es queda a un metre del porter, la toca amb la puntera i probablement es produeix un gol fantasma, perquè no queda clar d’on treu la pilota la defensa a línia de gol. Malgrat tot, l’àrbitre anul·laria la jugada. Al minut 3 Xisco té una altra ocasió claríssima, una paret permet a El Mago quedar davant el porter, el retalla dins l’àrea petita i el seu tir amb la dreta se’n va al lateral de la xarxa. La grada vibrava amb el gran inici de partit balearico.  Al minut 13 arribaria l’oportunitat més clara de la primera mitat. Kike pentina i assisteix de cap a Flaco Alles perquè es quedi davant el porter Bañús i quan tenia tot per marcar xuta fora. Llàstima. El primer quart d’hora de partit de l’ATB va ser brillant. Passaven els minuts i el partit era un monòleg. Domini de pilota i ocasions de l’equip local davant d’un inofensiu Alcoyano, que no arribava a la porteria d’Aulestia, pràcticament ni tan sols passava del mig del camp. Es notava l’ansietat de marcar com abans millor a la grada i al camp. Al minut 43 de partit el davanter de l’Alcoyano Mariano remata innocentment de cap a les mans d’Aulestia. Al minut 44 un córner acaba en un remat de cap al segon pal de Canario que frega el pal. El camp no entenia com s’arribava al descans amb empat a 0.  La segona part encara fou millor per a l’ATB en atac. Més ocasions. Pràcticament seguides. Al minut 47 Xisco Hernández condueix un contraatac i xuta alt creuat. Un minut més tard Xisco novament se’n du una pilota dins l’àrea petita i xuta però el porter Bañús torna a estar providencial i amb molta sort es queda amb la pilota, després d’uns retrucs.  Al minut 51 novament El Mago Xisco fa una volea des de la frontal que pega en el travesser. Incredulitat a Son Malferit sense entendre com no arribava el gol perquè l’equip feia molts de mèrits per anar per davant al marcador. Al minut 61 és Sergio Sánchez qui remata de cap un córner fora per ben poc. Les ocasions seguien. Al minut 72 Xisco remata de tisora un córner al segon pal fora per molt poc. Al minut 74 és Villapalos qui remata de volea al primer pal i Bañús envia a córner fent una gran intervenció. Al minut 79 Xisco repeteix tisora des del punt de penal fora per poc. Gran partit ofensiu de tot l’equip. Al minut 80 és Biel Guasp qui condueix en solitari una contra amb un bon xut una mica alt al primer pal.  I al minut 85 arribaria la jugada clau. Córner directe que llença Xisco i acaba en gol olímpic. La grada embogí. Tothom celebrà aquest gol perquè donen 3 punts que acosten l’equip a la salvació i permeten sortir del descens a l’equip balearico. Pròxima aturada, Cornellà.   Fitxa tècnica.  Atlètic Balears: 1. Aulestia, 2. José Ruiz (69’ 14. Julio Delgado), 3. Sergio Sánchez, 4. Manu Farrando (84’ 18. Vallori), 5. Biel Guasp, 6. Villapalos, 7. Xisco Hernández, 8. Kike López,   9. Flaco Alles, 10. Fullana i 11. Canario (86’ 17. Rovirola).   Alcoyano: 1. Bañús, 2. Barreda, 3. Navarro, 4. Ruso, 5. Fuentes © 6. Arqués, 7. Álvaro, 8. López Silva (69’ 16. Kilian), 9. Mariano, 10. Gato i 11. Poley (78’ 17. Nieto? Gols: 1-0 minut 85 Xisco Hernández.  Àrbitre:  Expósito Jaramillo (comitè andalús). Va amonestar als locals: ningú. Va amonestar als visitants: Poley. Incidències Partit corresponent a la jornada 36 a Son Malferit. 1.700 espectadors. Els jugadors lluïren el logo del periòdic Última Hora per commemorar el seu 125 aniversari i per això Patrick Messow entregà a la presidenta del Grup Serra, Carme Serra, una camiseta emmarcada firmada per la plantilla.

Principio del formulario

Manix: «Crec que és el millor partit que li he vist al Balears, amb mi i sense mi, dels que he vist aquesta temporada. Tot es tradueix en gols. Hem dominat tot el partit tot i l’ansietat que teníem per moments. Hem pressionat, robat, creat més de mitja situacions de gol clares. Pilota al travesser, rematades franques i ells no han tingut cap. Cada dos minuts teníem situació de perill, els hem embotellat, es veia venir. Per això he tret Vallori. El tema defensiu estava controlat. El gol s’aconsegueix perquè hi ha gent poderosa dalt i el porter no ha estat tant atent. Ens queden dos partits complicadíssims davant equips que es juguen ficar-se en playoff d’ascens a 2ª. Ningú va dir que fos fàcil. Serà complicat fins al final, patir i patir. Amb el poc que queda els resultats dels rivals són importants. Em qued amb la intensitat, la mateixa que a Llagostera, però vam tenir més d’un rival allà. Sabia que a casa anàvem a córrer i els xavals es partirien la cara. Estic encantat amb l’equip i l’hi he dit. He sentit un alè amb el gol en marcar després de fer un gran partit. Sabia que ells no ens anaven a empatar segur«.

Xisco Hernández: “La veritat que és un alè perquè dúiem tot el partit amb moltes ocasions, hem fet un bon partit. Duia diferents córner xutant fort i esperant l’ajuda del vent. Duia Flaco dues, jo més ocasions i pensàvem a veure si al final empatam. Però hem cregut tots. La feina i creure, tothom hi creu, es nota el que ens estam lluitant. A Llagostera el punt ens venia bé però ens hem aixecat. Des del principi hem dominat el partit. Contents. El primer que faig és mirar la classificació, depenem de noltros però has de guanyar, també fora de casa. Amb la pinya del gol ens dèiem tots que no ens marcaven, que no es podia jugar més, com ens feren a Llagostera”.

COMUNICADO DE PRENSA / CRÓNICA ATB-Alcoyano

Gol olímpico para salir del descenso

CRÓNICA

El entrenador Manix Mandiola cambió el once mínimamente. Sólo caía del equipo titular Migue Marín, por una microrotura, y Malik, por problemas en la rodilla. Sus puestos los ocupaban Biel Guasp y Canario. El resto, los mismos del pasado domingo contra el Llagostera. El ATB hizo probablemente el mejor partido de la temporada. Siendo muy superior en todo momento al Alcoyano y generando el mayor número de ocasiones de gol en un mismo partido de toda la temporada. A los 40 segundos de partido Fullana ya había hecho el primer lanzamiento alto.

En el minuto 2 el Flaco Alles se queda a un metro del portero, la toca con la puntera y probablemente se produce un gol fantasma, porque no queda claro de dónde saca el balón la defensa en la misma línea de gol. Sin embargo, el árbitro anularía la jugada. En el minuto 3 Xisco tiene otra ocasión clarísima, una pared permite a El Mago quedarse solo ante el portero, lo recorta dentro del área pequeña y su tiro con la derecha se va al lateral de la red. La grada vibraba con el gran inicio de partido balearicos.

En el minuto 13 llegaría la oportunidad más clara de la primera mitad. Kike peina y asiste de hacia Flaco Alles para que se quede ante el portero ébano y cuando tenía todo para marcar chuta fuera. Lástima. El primer cuarto de hora de partido de la ATB fue brillante.

Pasaban los minutos y el partido era un monólogo. Dominio de balón y ocasiones del equipo local ante un inofensivo Alcoyano, que no llegaba a la portería de Aulestia, prácticamente ni siquiera pasaba del medio del campo. Se notaba la ansiedad de marcar lo antes posible en la grada y en el campo. En el minuto 43 de partido el delantero del Alcoyano Mariano remata inocentemente de cabeza a las manos de Aulestia. En el minuto 44 un córner termina en un remate de cabeza en el segundo palo de Canario, que roza el poste. El campo no entendía como se llegaba al descanso con empate a 0.

La segunda parte fue aún mejor para el ATB en ataque. Más ocasiones. Prácticamente seguidas. En el minuto 47 Xisco Hernández conduce un contraataque y chuta alto cruzado. Un minuto más tarde Xisco nuevamente se lleva un balón dentro del área pequeña y chuta pero el portero visitante vuelve a estar providencial y con mucha suerte se queda con el balón, tras unos rebotes.

En el minuto 51 nuevamente El Mago Xisco hace una volea desde la frontal que pega en el travesaño. Incredulidad en Son Malferit sin entender cómo no llegaba el gol para que el equipo hacía muchos de méritos para ir por delante en el marcador. En el minuto 61 es Sergio Sánchez quien remata de cabeza un córner fuera por poco. Las ocasiones seguían. En el minuto 72 Xisco remata de tijera un córner al segundo palo fuera por muy poco. En el minuto 74 es Villapalos quien remata de volea al primer palo y Bañús envía a córner haciendo una gran intervención. En el minuto 79 Xisco repite tijera desde el punto de penalti fuera por poco. Gran partido ofensivo de todo el equipo. En el minuto 80 es Biel Guasp quien conduce en solitario una contra con un buen disparo un poco alto en el primer palo.

Y en el minuto 85 llegaría la jugada clave. Córner directo que tira Xisco y termina en gol olímpico. La grada enloquecía. Todo el mundo celebró este gol porque dan 3 puntos que acercan al equipo a la salvación y permiten salir del descenso al equipo balearico. Próxima parada, Cornellà.

Ficha técnica.

Atlético Baleares: 1. Aulestia, 2. José Ruiz (69 ’14. Julio Delgado), 3. Sergio Sánchez, 4. Manu Farrando (84′ 18. Vallori), 5. Biel Guasp, 6. Villapalos, 7. Xisco Hernández , 8. Kike López, 9. Flaco Alles, 10. Fullana y 11. Canario (86 ’17. Rovirola).

Alcoyano: 1. Bañús, 2. Barreda, 3. Navarro, 4. Ruso, 5. Fuentes © 6. Arqués, 7. Álvaro, 8. López Silva (69 ’16. Kilian), 9. Mariano, 10. Gato y 11. Poley (78 ’17. Nieto).

Goles: 1-0 minuto 85 Xisco Hernández.

Árbitro: Expósito Jaramillo (comité andaluz).

Amonestó a los locales: nadie.

Amonestó a los visitantes: Poley.

Incidencias

Partido correspondiente a la jornada 36 en Son Malferit. 1.700 espectadores. Los jugadores lucieron en su camiseta el logo del periódico Última Hora para conmemorar su 125 aniversario y por eso Patrick Messow entregó a la presidenta del Grup Serra, Carme Serra, una camiseta enmarcada firmada por la plantilla.

Manix: “Creo que es el mejor partido que le he visto al Baleares, conmigo y sin mí, de los que he visto esta temporada. Todo se traduce en goles. Hemos dominado todo el partido pese a la ansiedad que teníamos por momento. Hemos apretado, robado, creado más de media situaciones de gol claras. Balón al larguera, remates francos y ellos no han tenido ninguna. Cada dos minutos teníamos situación de peligro, embotellábamos al rival, se veía venir. Por eso he sacado a Vallori. El tema defensivo estaba controlado. El gol se logra porque hay gente poderosa arriba y el portero no ha estado tan atento. Nos quedan dos partidos complicadísimo ante equipos que se juegan meterse en playoff de ascenso a 2ª. Nadie dijo que fuera fácil. Va ser complicado hasta el final, sufrir y sufrir. Con lo poco que queda los resultados de los rivales son importantes. Me quedo con la intensidad, la misma que en Llagostera, pero tuvimos más de un rival allí. Sabía que en casa íbamos a correr y los chavales se partirían la cara. Estoy encantado con el equipo y se lo he dicho. He sentido un alivio con el gol al marcar después de hacer un partidazo. Sabía que ellos no nos iban a empatar seguro”.

Xisco Hernández: «La verdad que es un alivio porque llevábamos todo el partido con muchas ocasiones, hemos hecho un buen partido. Llevaba diferentes córners chutando fuerte y esperando la ayuda del viento. Llevaba Flaco dos, yo más ocasiones y pensábamos que ver si al final empatan… Pero hemos creído todos. El trabajo y creer, todo el mundo cree, se nota lo que nos estamos luchando. En Llagostera el punto nos venía bien pero nos hemos levantado. Desde el principio hemos dominado el partido. Contentos. Lo primero que hago es mirar la clasificación, dependemos de nosotros pero tienes que ganar, también fuera de casa. Con la piña del gol nos decíamos todos que no nos marcaban, que no se podía jugar más, como nos hicieron en Llagostera«.