40 embarcacions a l’atractiva I Regata 100 Milles entre Illes del CN Ciutadella

Tot gairebé a punt ja a Ciutadella perquè aquest Dijous Sant a migdia  (entre les 12 i les 14 hores) es doni el tret de sortida de la I  Regata 100 Milles entre Illes, de la mà del Club Nàutic Ciutadella i  que finalment compatrà amb prop de 40 embarcacions participants, de  les que un 65 per cent són arridades de fora de l’illa. A dos dies ja  només per l’inici des de la badia de Ponent d’aquesta travesssia que  tanta expectació ha despertat, el seu ‘alma mateur’ el vocal de  creuers del CN Ciutadella, Miguel Pons, es mostra molt il·lusionat amb  la resposta dels participants, amb una xifra ben interessant en  aquesta primera edició. «Aquest número final de participants ballarà  un poc en funció del temps, ja que pinta una mica estrany per aquests  dies justament i podria variar una mica», diu Pons.Precisament, reconeix aquest històric dirigent d’Es Nàutic que les  previsions del temps xerren «d’una important arribada de vent de  Llevant, tot i que van canviant les previsions. Sembla que sí que serà  una regata bastant ràpida tema vent, encara que sempre hi ha  alternatives de recorregut que al mateix moment decidirem el Comité de  Competició. Però hi haurà regata sí o sí», sempre pensant primer de  tot amb la seguretat. Precisament, la mateixa sortida de dijous es  durà a terme en un lloc o altra, en funció de les condicions del  temps. «Una sortida que promet ser un espectacle a ma badia de  Ciutadella amb unes 40 embarcacions a punt de navegar».Quant a la participació, explica Pons, entre Ciutadella i Maó hi ha 15  embarcacions, «i la resta venen de fora, principalment de Catalunya,  un fet molt positiu per Menorca ja que estem xerrant de molts  visitants, a més dels que naveguen, amb acompanyants aprofiant que  serà Setmana Santa».
Tot i que molts dels visitants ja saben el que és navegar a Menorca,  ara amb la Regata 100 Milles entre Iles se’ls ofereix una oportunitat  única de fer-ho «competint en un recorregut molt atractiu i la  competició en sí clar. Per exemple, La Ruta de la Sal és fixe per  molts dels que ens visiten aquets dies però la consideren com un  passeig; en canvi, la 100 Milles la veuen més com una regata, per  gaudir i a la vegada competitiva», comenta Miguel Pons, del CN  Ciutadella. La Regata 100 Milles entre Illes, tres regates amb una, viurà la  sortida des de Ciutadella, rumb a Mallorca, per virar al Far  d’Aubarca, on hi haurà la primera arribada; continuarà la navegació  rumb a s’Illa de l’Aire, amb la segona arribada i continuant de nou  cap a Ciutadella, on acabarà. Quant a les classificacions, es faran  per classes i el vencedor de la Regata 100m entre Illes s’adjudicarà  amb la suma de les tres proves, després de l’aplicació del Sistema de  Puntuació Baixa.
A part, comentar que Es Nàutic a més ha convidat als socis de  Photobloggers a participar fotogràficament a la nova Regata 100 Milles  entre illes, en la que s’ha inclòs un concurs fotogràfic.

Calendario de Noticias
abril 2024
L M X J V S D
« Mar    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930