FELIP MOLL (ES NÀUTIC) ACABA SETÈ EN EL GRAN PREMI ITÀLIA DESPRÉS DE POC MÉS DE QUATRE DIES DE NAVEGACIÓ EN PARELLA

Fins a 16.4kn de GPS i 17.8kn de corredissa, aquesta és la velocitat top que va aconseguir el regatista del Club Nàutic Ciutadella Felip Moll a la regata Gran Premi Itàlia 2020 amb el Kairos 552 de la capitana Djemila Tassin. Aquesta parella finalitzava aquesta regata de 540NM en doble i per aigües italianes en la flamant setena posició de 21 participants, en una una regata «excepcional», conta Moll, del CN Ciutadella, després de 4 dies, 5 hores, 59 minuts i 44 segons exactes de navegació. El recorregut des de Gènova, donant tota la volta a Còrsega, i després navegant per la mar Toscana és «espectacular. Un cel clar i sense contaminació lluminosa, les muntanyes de Còrsega, els passos de les illes, l’estret de Bonifaccio… sense paraules», comparteix amb nosaltres Felip Moll. Amb Tassin i el seu Pogo2 el represetant CNC acabava el Gran Premi d’Itàlia «ContentÍssim d’aquesta regata i amb moltíssima de feina per fer encara. Hem tret una llista de desenes de punts a millorar. Seguim», analitza Moll.

La regata, explicada en primera persona per Felip Moll:
Vam sortir regular, arribant molt justos a la línia de sortida i sense temps per provar. No es va posar boia de desmarc i la majoria dels minis van sortir amurats a babor, nosaltres a estribord però amb una virada ràpida. Vam tardar massa a muntar el Code0 que ens donava quasi rumb directe.. però tot i així estavem allà. La primera part, baixada des de Gènova a Còrsega es va caracteritzar per ser una cenyida a uns 5kn, i per trobar-nos desenes de troncs. Vam enganxar literalment 3 arbres a les pales del timó i a la orça. Ens vam mantenir prou bé amb la flota durant aquest primer tram.
El segon tram, la baixada de la costa Oest de Còrsega, amb un vent fluix/moderat ens va donar avantatge respecte als altres. Vam escollir la banda de terra i ho vam endevinar, a la nit el terral ens va ajudar a baixar més ràpid i a accedir a una porta interestel·lar que ens donaria avantatge a gran part de la flota. Els barcos del davant d’última generació ja no els agafariem: Maxis, Vektors, Pogo3… A Bonfaccio, vam agafar una avantatge de gairebé 60 milles amb els de popa, i vam retallar als de proa… espectacular.
Després del pas de Montecristo i ja cap a Gènova, va pujar un vent Sud de fins a 27.8kn, amb ones de 3 metres almenys, que amb l’spi mig rissat, major amb 2 rissos i solent amb 1 ris ens va gratificar amb planejades constants de 14-15 nusos, i amb puntes de fins a 16.4kn de GPS. La corredissa marcava 17.8kn.
Els darrers moments a l’arribada, vam mantenir la posició a un Maxi, el 1011 Gigagli, i a un Proto, 679 Roll My Chicken, que no ens van aconseguir avançar.

 

Calendario de Noticias
abril 2024
L M X J V S D
« Mar    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930