L’ADA Calvià es tornà a quedar a una passa del pòdium i Romero fa mèrits per Dublín 2021

Un valuós quart lloc col·lectiu i una portentosa tercera posició individual foren els millors resultats d’un bon balanç per l’expedició balear participant al XXXIX Cross Internacional de Itálica, a Sevilla, prova que celebrà el LVI Campionat d’Espanya per clubs de la modalitat.

A una passa del pòdium tornaren a quedar els homes de l’ADA Calvià. Els atletes dirigits per Johny Ouriaghli repetiren l’amarga posició que ja obtingueren el febrer de 2020, si bé aquesta vegada quedaren a menys punts del bronze… i qui sap què hauria passat sense la desafortunada retirada d’Abdelaziz Merzougui. El millor home del club calvianer fou el marroquí Hicham Sigueni, 23r, al qual seguiren el madrileny José España (27º), el mallorquí campió de Balears Mario Mola (53º) i el català Reyes Estévez (62º), amb Miguel Ángel Fidalgo tancant l’equip en una bona 71ª posició.

                                                                                                                                                                                                         

A la mateixa prova, els homes de l’Amistat-NovomarHotel signaren la 29ª posició, amb Jaume Garcias com a millor classificat (103º). El subcampió de Balears José Luis García Pujadas fou 61º i col·laborà del sisè lloc del seu club, el Surco Lucena CD. L’Amistat afegí una fita més a la seva història ja que acudí a aquesta edició del campionat amb representació absoluta masculina i femenina. Les dones ocuparen la 30ª posició, amb Gabriela Alemany com a millor classificada (109ª). A la resta de categories, els clubs balears aconseguiren resultats més discrets però menys menyspreables a causa del gran nivell que sempre hi ha en aquest campionat: les nines Sub16 del VIVA Es Raiguer foren les 50º (amb Aina Luis com a líder a la posició 157), i les del Diana AC, 52º, amb la subcampiona de Balears Sandra Vadell classificada la 66ª. Els júniors del VIVA Es Raiguer foren 32º, amb Asier Chacón com a millor classificat el 152º. Sí que quedaren més a prop de la part mitja de la classificació els joves del CA Montuïri, que deixaren al conjunt dirigit per Esteve Barceló en 37ª posició, amb Pau Medina en la 90ª com a millor aportació individual.

Quant a les actuacions individuals donades a Itálica, la prova Sub23 femenina deixà doble ració… i d’excel·lent qualitat. La formenterenca Andrea Romero fou tercera en una nova demostració del seu gran estat de forma i de la bona relació que guarda amb el camp a través. L’atleta de la JA Elche liderà l’actuació del seu club, que quedà només a un punt del bronze, però que sí que tingué com a millor notícia la preselecció directa de la balear pel Campionat d’Europa que tindrà lloc a Dublín el proper 12 de desembre. A la mateixa cursa, la migfondista Daniela García fou 23ª, qui a més a més d’oferir bones prestaciones a una prova més llarga d’allò habitual en ella, fou quarta del seu equip i ajudà de la consecució del títol de campiones d’Espanya.

A les curses masculines es donaren altres sis actuacions fora de campionat, amb un balanç ben il·lusionant. La més destacada fou la del Sub16 Mark Roper (CA Pitiús) qui signà una formidable 17ª posició. El seu company d’equip Mauro García-Vallés fou 120º a la cursa Sub18, i a la Sub20 corregueren els Adri’s del FC Barcelona: Ceballos aconseguí ser 21r i Calvo 37è, en una cursa frenètica. A la prova popular de dissabte competiren Andrés Márquez (46º) i Gaspar Gregorio (FC Barcelona, 66º).

Alcobendas i Lleida 
La prova sevillana no fou l’única de fora de les Illes que tinguè presència balear. Dues proves de ruta deixaren molt bones prestaciones per part dels nostres atletes. Als 10 Km Alcobendas 2021, la independent Marga Adrover duguè la seva marca personal fins 38:22, registre que la deixà en la cinquena posició de la general. D’altra banda, Sergi Beltran (Siurell-Sa Sini) debutà als 21 quilòmetres a la XXVIIIª Rodi Mitja marató de Lleida, on fou sisè amb notable temps de 1h12:23.

 

https://www.faib.es/

Calendario de Noticias
marzo 2024
L M X J V S D
« Feb    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031