www.ffib.es

La vicepresidenta del Consell de Mallorca i consellera executiva de Sostenibilitat i Medi Ambient, Aurora Ribot, el president de la Federació de Futbol de les Illes Balears (FFIB), Miquel Bestard i el gerent d’Ecoembes a les Illes Balears, Xavier Balagué han formalitzat la signatura del conveni a la seu de la federació a Palma. A l’acte han assistit, el director insular de Residus, Juan Carrasco i Gemma Arroyo, especialista de Ecoembes en Illes Balears.

 

L’objectiu del conveni que s’ha signat es el recuperar els envasos domèstics que es generen en competicions esportives. Les tres institucions col·laboraran en la implantació d’un sistema de recollida selectiva a les instal·lacions en què els clubs que formen part de la FFIB desenvolupen la seva activitat per tal de fer una correcta gestió dels residus d’envasos domèstics generats en les instal·lacions del Club.

 

La vicepresidenta i consellera executiva de Sostenibilitat i Medi Ambient, Aurora Ribot ha afirmat que «hem d’evitar que els residus d’envasos domèstics acabin dins la fracció de rebuig i per això treballarem junts per arribar al món del futbol amateur de Mallorca, presents a tots els municipis i compartit per totes les classes socials. ».

 

«La recollida selectiva requereix una participació activa de les persones i conscienciació ciutadana sobre la importància de la separació de residus d’envasos domèstics i de la recollida selectiva dels mateixos. El futbol és un espai de trobada de molta gent i és important poder separar quan se disfruta de l’esport» ha afegit la consellera Ribot.

Segons es desprèn del conveni signat, Ecoembes financiara el 100% del cost de contenerització, segons les necessitats comunicades pels clubs, fins a un màxim de 25.000 € (IVA no inclòs) i també es farà càrrec de la gestió i distribució de les papereres/contenidors a cadascun dels clubs sol·licitants.

 

 

La Federació de Futbol de les Illes Balears coordinarà amb els clubs i entitats que hi formen part, la implantació dels poals i papereres. Per això, es durà a terme una comunicació a totes les entitats que formen part de la Federació perquè duguin a terme una sol·licitud de materials (contenidors i papereres interiors) a situar en les instal·lacions on duguin a terme les seves activitats.

 

Miquel Bestard, president de la Federació de Futbol de les Illes Balears (FFIB), ha demanat que «per a la Federació de Futbol, tot el que sigui sumar esforços per la sostenibilitat i el reciclatge és una responsabilitat i una obligació. El món del futbol també ha de ser respectuós amb el nostre medi ambient i fomentar l’ecologisme. Així que agraim a la Conselleria de Medi Ambient del Consell de Mallorca la seva col·laboració per posar el nostre granet d’arena, juntament amb Ecoembes, perquè les aficions i clubs tenguin contenidors de reciclatge i cuidem el nostre entorn. Anim als clubs a habilitar als camps de futbol aquests contenidors. De la nostra feina no només depenen les pròximes generacions, sinó les d’avui també«.

 

Amb l’objectiu d’implementar el sistema de recollida selectiva d’envasos a les instal·lacions esportives de Mallorca, el Consell, la federació i ECOEMBES es comprometen a posar en marxa iniciatives de conscienciació social i sensibilització sobre la recollida selectiva de residus d’envasos domèstics i el seu reciclatge, entre el personal i usuaris de les instal·lacions. Al respecte, la FFIB organitzarà una campanya per dinamitzar que els clubs s’adhereixin al projecte i facin visible la instal·lació i ús de les papereres/contenidors proporcionats.

https://www.ffib.es/Fed/

Calendario de Noticias
mayo 2024
L M X J V S D
« Abr    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031