Informació 2a xerrada – dissabte 11 de novembre CNC

El Dr. Josep Alós és un jove científic establert a l’Institut Mediterrani d’Estudis Avançats (IMEDEA) del CSIC situat a Esporles, al capdavant del seu propi grup de recerca. És un dels investigadors més reconeguts del seu camp: l’ecologia de peixos marins i les implicacions ecològiques i evolutives de la pesca, particularment de la recreativa. Ha basat la seva carrera científica en l’estudi de la interacció entre peixos i pescadors recreatius. Això permet generar informació científica que es proposa per desenvolupar una millor gestió pesquera. Afirma i defensa que el seu objectiu final és que tots els nostres fills puguin seguir gaudint de la pesca, a la vegada de mantenir uns ecosistemes saludables.

Pels amateurs a la pesca, és una personalitat entre els aficionats a la pesca esportiva. Tot i que ara no tingui tant de temps per practicar el seu esport preferit, mai ha deixat de ser un referent en la pesca, particularment en la seva vessant científica-pescador, promovent activitats de pesca sostenible com la participació de pescadors en programes científics o la promoció de la pesca i solta. Gràcies a la seva figura, el món de la pesca esportiva i recreativa fa passes a convertir-se en el que realment és: una activitat basada en la naturalesa, que connecta la gent amb la mar i que es pot alinear amb el objectius globals de sostenibilitat.

En Josep presentarà la seva iniciativa científica de col·laboració amb pescadors recreatius: la  Balearic Tracking Network, Aquesta és una iniciativa científica amb l’objectiu d’obtenir informació sobre espècies objectiu de la pesca recreativa per optimitzar els esforços per la seva conservació a llarg plaç. Es basa en tecnologies de marcatge i seguiment de peixos que han estat pescats, marcats i alliberats per pescadors amb barca pròpia i que volen participar en un projecte científic.

 

Calendario de Noticias
mayo 2024
L M X J V S D
« Abr    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031