La EBE hace realidad el pabellón ‘Biel Hurtado’

Biel Hutado Arquer, que nos dejó el pasado 23 de Mayo a los 49 años, recibió un justo y merecido homenaje por parte de la EBE. Un reconocimiento que consistió en ponerle el nombre de ‘Biel Hurtado’ al pabellón cubierto del Polideportivo Príncipes de España en el que tantas horas estuvo el propio Hurtado desgranando su entusiasmo y conocimientos a los jóvenes valores del baloncesto balear, que integrados dentro del CTEIB, tuvieron la suerte de recibir las lecciones magistrales por parte de Biel Hurtado, un entrenador que ha dejado huella en el deporte de la canasta balear y que ya queda inmortalizado con el pabellón.

Recordatorio. A continuación, recordamos el comunicado emitido por la Fundación en la que trabajaba el propio Hurtado, y en la que como no podía ser de otra manera, le rinde un justo y más que merecido homenaje:

«La comunitat esportiva en general i la Fundació per a l’Esport de les Illes Balears en particular, han perdut avui a un dels seus puntals esportius i humans. Gabriel –Biel– Hurtado Arquer (Palma 30 de gener de 1964) ens ha deixat a l’edat de 49 anys a causa d’una fatídica malaltia.

Era un home gran en alçada però, un immens i grandíssim en humanitat i professionalitat. La seva discreció personal contrastava amb la seva còrpora; generosa, gens humil. La nostra relació professional i personal amb en Biel s’inicià el 2004 quan passà a formar part juntament, amb José Luis Alberola de la direcció esportiva com a tècnic, del Programa de Tecnificació de Bàsquet, de la llavors Escola Balear de l’Esport –avui Fundació per a l’Esport de les IB– Com tècnic se’n destacà sempre la seva professionalitat i entrega a l’esport de la cistella –fou responsable entre d’altres, del IV Campus Gasol Academy en el qual preparava a la selecció espanyola U13 dins el programa de detecció de talents de la FEB– Interessat a parts iguals en la formació esportiva, acadèmica i personal dels seus deixebles, Biel no escatimà mai un bon consell o una reprimenda a temps entre les desenes i desenes d’esportistes que durant els seus anys com a professional del bàsquet, entrenà. Prengué part igualment, en la singladura del Bàsquet Mallorca de les ordres de Xavi Sastre. En destacà la seva participació –coordinador local– en l’Eurobasket 2007, disputat a Palma.

Li agradava recordar el seu pas pel IV Campus Gasol Academy, protagonista del qual entrenà a les seves ordres (juliol de 2009). Gerent de la Fundació FEBIB 1935 – organització sense ànim de lucre, promoguda per la FEBIB i creada per a desenvolupar l’àmbit sociocultural de les Illes Balears– Igualment important, fou la seva decisiva tasca en l’organització dels torneigs 3×3 Mallorca. Afable, sincer, just, culte, o apassionat de l’esport de la cistella, són alguns dels molts adjectius que es poden utilitzar per referir-se a Biel. Una de les facetes menys conegudes d’en Biel, fora la de ser llicenciat de Filologia Anglesa. Home de vasta i sòlida cultura filològica i literària, àvid lector, estava sempre a l’aguait de la darrera novetat literària o debat intel•lectual en el qual sempre hi aportava una sòlida reflexió no extinta d’un encertat humor britànic –la seva segona cultura de la qual en demostrava (humilment) un vast coneixement– Biel deixa esposa –Daniela– i dos fills –Laura i Hugo–. Descansa en pau, estimat Biel».

Texto y fotos: Bàsquet Balear

Calendario de Noticias
abril 2024
L M X J V S D
« Mar    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930