El Consell de Mallorca presenta el Pla d’Assessorament destinat a federacions, clubs, ajuntaments i entitats, amb l’objectiu de millorar la formació en el camp de la gestió esportiva

tn_150_n20140130


La Vicepresidència de Cultura, Patrimoni i Esports del Consell de Mallorca ha organitzat, a través de la Direcció Insular d’Esports, el Pla d’Assessorament 2014, una actuació de caire formatiu i divulgatiu adreçada a federacions, clubs, regidors i tècnics municipals, entitats esportives i altres professionals i col·lectius relacionats amb l’àmbit de l’esport base. 

El pla comprèn 8 cursos, tots ells gratuïts, el primer dels quals donarà inici, a Palma, el proper 20 de febrer, sota el títol ‘Les relacions remunerades a l’esport’. L’objectiu d’aquesta sessió formativa, que tendrà una durada de 2,5 hores, és proporcionar assessorament pràctic a les entitats esportives, dintre del terreny laboral i fiscal.

D’altra banda, el dia 20 de març tendran lloc, al CIFP Son Llebre, a Pla de na Tesa (Marratxí), altres dues sessions, en aquest cas centrades, per una banda, en l’organització i la tramitació de les autoritzacions d’esdveniments, i, per un altre costat, en la seguretat de les instal·lacions esportives.

La primera exposició servirà per ajudar a regidors i tècnics esportius municipals, així com també a federacions i entitats, a adquirir més conceptes entorn de la correcta organització d’esdeveniments relacionats amb l’esport, mentre que, durant la segona xerrada, es passarà revista als requisits que han de reunir els equipaments destinats a la pràctica de l’esport per tal de veure completament garantida la seva seguretat.

Les sessions englobades en aquest Pla d’Assessorament 2014 es reanudaran el 9 de maig, amb un breu curs de 2 hores sobre l’explotació de piscines cobertes a Mallorca, durant el qual es donaran a conèixer alguns casos pràctics sobre els problemes que presenta aquesta tasca i les solucions que cal aplicar en aquestes situacions. També el 9 de maig s’inaugurarà, a la Sala d’Actes del Banc Mare Nostrum (BNM), situada al Polígon de Son Fuster, de Palma, la Jornada de Medicina Esportiva ‘Cor i Esport’, que continuarà al llarg del dia 10.

Les relacions publico-privades entre el sistema esportiu i turístic a Mallorca serà el tema de la sessió formativa de 4 hores que es realitzarà el 19 de juny, a l’Escola d’Hoteleria de la Universitat de les Illes Balears, oberta no només a la participació del món de l’esport, sinó també als sectors vinculats a l’activitat turística. La idea és analitzar i valorar les línies de col·laboració que és possible establir entre tots dos àmbits.

Ja en la temporada de tardor, al llarg del mes d’octubre, la Direcció Insular d’Esports convocarà una trobada per analitzar la creació del Consell de l’Esport de Mallorca, que obeirà a l’expecttiva de crear un grup de treball permanent que faci possible millorar el nivell de qualitat de la gestió esportiva a la nostra illa.

Finalment, el 13 de novembre, es passarà revista a la realitat del col·lectiu de l’esport al llarg d’una sessió formativa i de debat titulada ‘Entitats esportives a Mallorca: reinventar-se o morir’. Aquest esdeveniment tendrà una durada de 4 hores i es durà a terme a la sala d’actes del BNM.

El Pla d’Assessorament, organitzat des de la Direcció Insular d’Esports del Consell de Mallorca, compta amb la col·laboració de diverses entitats i empreses, com ara Sa Nostra Caixa de Balears, Esports 85 i Esquitxos.

 

Vegeu el fulletó informatiu general sobre el Pla d’Assessorament 

Calendario de Noticias
junio 2024
L M X J V S D
« May    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930