unnamed (37)
Victòria per 1-3 contra l’Espanyol B amb doblet de Jurado
Julio Delgado marca per tercer partit consecutiu
CRÒNICA

Josic tenia les baixes en defensa de Vallor i Manu, per la qual cosa va ubicar Esteban de central, fent parella amb Prieto i donant la titularitat al lateral esquerre a Biel Guasp. La resta, mateixos homes que guanyaren al AE Prat la setmana passada a Son Malferit. La primera part va tenir poques ocasions, on es va veure un Atlètlic Balears molt ben ordenat al rectangle de joc, esperant la seva oportunitat per jugar amb l’ansietat de l’Espanyol, en promoció de descens a tercera. Al minut 2 una centrada xut per la dreta de Bermejo s’enverina i l’ha de treure Aulestia de punys en línia de gol, encara que possiblement la pilota havia sortit, la jugada no es anular. La primera jugada de perill de l’ATB arribaria al minut 14 en una centrada de Julio Delgado des de la dreta i un bon remat de cap de Jurado que atura amb problemes el porter local, encara que l’àrbitre considerà que era falta en el bot del davanter andalús. Al minut 21 arribaria el primer gol de la partit en una bona combinació entre Malik, Jurado i Delgado. El gallec, en estat de gràcia, marcava el seu tercer gol d’ençà que arribà al mercat d’hivern, tots tres consecutius en les darreres tres jornades, convertint-se en un home clau en els plans de Josico. A més, va ser un gol preciós, on l’extrem esquerre encara dos defenses i, després d’amagar dos pics, se’n va per xutar amb cama esquerre i superar el porter Andrés.

Al minut 24 entraria al camp el lateral juvenil perico Víctor pel lesionat Pipa, i seria ell el millor jugador local, amb constants arribades per banda i centrades perilloses. Precisament al 32 centra ell i remata Bermejo, aconseguint la defensa treure-la davall dels pals d’Aulestia i enviant-la a córner. Seria en aquell córner següent de l’Espanyol, quan arribaria una clara ocasió de l’ATB. Recupera la pilota Xisco i assisteix magistralment a Fullana que tot sol, recorre el centre del camp cap a la porteria però el seu mà a mà el rebutja Andrés quan ja es cantava el 0-2.

Novament el lateral Víctor, al minut 40 posa una altra bona centrada que la rebutja la defensa i la pilota acaba al pal d’Aulestia. L’ATB combinaria molt bé al centre del camp, i només la falta d’encert en la darrera passada evitaria més ocasions clares de gol. La primera part vendria marcada pel criteri rigorós en les targetes cap als visitants, on l’àrbitre navarrès, David Moreno Recio, amonestaria Xisco, Fullana i Malik, sense cap targeta per als locals en jugades similars.

La segona part començaria amb un ATB molt intens amb ganes de sentenciar el partit. Al minut 46, Jurado cedeix darrera a Luciano a la frontal de l’àrea perquè l’argentí xuti sec baix al pal dret i la pilota surt fora per ben poc. Al minut 48 és Xisco qui té una clara ocasió quan xuta des del perfil dret de l’àrea i la pilota s’estavella en el pal. Al minut 60 Rufo tendria un mà a mà rompent el fora de joc però la seva volea l’atura providencial Aulestia. Dos minuts més tard, el davanter Bermejo remata fora quan estava tot sol amb un bona centrada de Víctor. Precisament Bermejo faria una dura entrada al 64 sobre Marcel, sent castigada amb vermella directa pel col·legiat. L’expulsió en contra de penalitzar el rival local, el va donar més força. Fruit d’això, al minut 68 empataria de falta Álex López. La pilota pega a la barrera i descol·loca Aulestia. Fruit de baixar els braços, l’ATB, sabent que si vol jugar el playoff no pot fallar, va tirar d’esperit i de casta i va ser capaç de remuntar gràcies a dues jugades idèntiques. Xisco bota un córner al minut 81 i des de l’àrea petita remata de cap Jurado. Al 88 es repetiria la jugada calcada amb l’un a 3. Jurado ja suma 11 gols aquesta temporada, quedant només a un dels 12 que va fer la temporada passada. Com a única nota negativa, al minut 92 l’àrbitre expulsaria amb doble groga Xisco per una falta. El pitxitxi es perdrà el partit de diumenge que ve contra l’Ebro a Son Malferit.

Espanyol B: 1. Andrés, 2. Pipa (24’ 12. Víctor), 3. Iago, 4. Antonio Cristian, 5. Lluís ©, 6. Marc Manchón (70’ 18. Cristo), 7. Carles Soria (60’ 15. Jordan), 8. Àlex López, 9. Bermejo, 10. Melendo i 11. Rufo.

Atlètic Balears: 1. Aulestia, 2. Marcel, 3. Malik (80’ 12. Tete), 4. Prieto, 5. Guasp (75’ 14. Vich),  6. Esteban ©, 7. Xisco, 8. Delgado, 9. Becchio (66’ 17. Kike), 10. Fullana i 11. Rubén Jurado.

Gols:

-       0-1 Julio Delgado minut 21
-       1-1 Alex López minut 73
-       Rubén Jurado minut 81
-       Rubén Jurado minut 88

Àrbitre: David Moreno Recio (comitè navarrès) va amonestar amb targeta groga als locals: Alex López, Iago. Expulsà Bermejo per vermella en una dura entrada a Marcel.

Va amonestar als visitants: Fullana, Malik, Guasp, Delgado i expulsà per doble groga al minut 92 a Xisco.

Incidències

Partit corresponent a la jornada 33, a la ciutat esportiva Dani Jarque. 2.000 persones.

Josico: “Estam tots molt il.lusionats”

“L’equip està amb confiança. Avui hem fet un partit molt seriós i se sap recuperar bé davant l’adversitat i fins al darrer minut està fort. La classificació no reflecteix el potencial de l’Espanyol B, en el joc te dominen i són bons tècnicament i se saben associar. Sabíem que tocava sofrir. Estam tots il·lusionats. Esper que davant l’Ebro tota l’afició estigui donant suport a Son Malferit”.

Rubén Jurado: “Sumam 4 de 4 i estam en la lluita”

“Un partit molt seriós de tot l’equip i suposa la quarta victòria consecutiva. Era un filial, un camp gros i sabíem que ho tendríem difícil. L’equip es sobreposa a l’empat amb dos gols calcats. És la primera vegada que marc dos gols iguals. Sumar quatre victòries seguides és molt difícil i estam en la lluita. Son Malferit s’ha d’omplir diumenge contra el Ebro perquè mira la setmana passada com marcàrem al 91 amb el seu suport“.

.

COMUNICADO DE PRENSA / CRÓNICA ESPAÑOL B-ATLÉTICO BALEARES

Cuarta victoria consecutiva para seguir soñando

Victoria por 1-3 contra el Espanyol B con doblete de Jurado
Julio Delgado marca por tercer partido consecutivo

CRÓNICA

Josico tenía las bajas en defensa de Vallori y Manu, por lo que ubicó a Esteban de central, haciendo pareja con Prieto y dando la titularidad en el lateral izquierdo a Biel Guasp. El resto, mismos hombres que ganaron al AE Prat la semana pasada en Son Malferit. La primera parte tuvo pocas ocasiones, donde se vio un Atlético Baleares muy bien ordenado en el rectángulo de juego, esperando su oportunidad para jugar con la ansiedad del Español, en promoción de descenso a tercera. En el minuto 2 un centro chut por la derecha de Bermejo se envenena y debe sacar Aulestia de puños en línea de gol, aunque posiblemente el balón había salido, la jugada no se anuló. La primera jugada de peligro del ATB llegaría en el minuto 14, en un centro de Julio Delgado desde la derecha y un buen remate de cabeza de Jurado, que detiene con problemas el portero local, aunque el árbitro consideró que era falta en el bote del delantero andaluz.

En el minuto 21 llegaría el primer gol del partido en una buena combinación entre Malik, Jurado y Delgado. El gallego, en estado de gracia, marcaba su tercer gol desde que llegó en el mercado de invierno, los tres consecutivos en las últimas tres jornadas, convirtiéndose en un hombre clave en los planes de Josico. Además, fue un gol precioso, donde el extremo izquierdo superó a dos defensas y, después de recortar varias veces, golpeó con la izquieda para superar al portero Andrés.

En el minuto 24 entraría en el campo el lateral juvenil perico Víctor por el lesionado Pipa, y sería él, el mejor jugador local, con constantes llegadas por banda y centros peligrosos. Precisamente en el 32 centró él y remató Bermejo, consiguiendo la defensa sacarla debajo de los palos de Aulestia y enviándola a córner. Sería en ese córner siguiente del Espanyol, cuando llegaría una clara ocasión del ATB. Recupera el balón Xisco y asiste magistralmente a Fullana que solo, recorre desde el centro del campo hacia la portería, pero su mano a mano lo rechaza Andrés cuando ya se cantaba el 0-2.

El lateral Víctor, en el minuto 40, pone otra buen centro que la rechaza la defensa y el balón acaba en el palo de Aulestia. El ATB combinaría muy bien en el centro del campo, y sólo la falta de acierto en el último pase evitaría más ocasiones claras de gol. La primera parte vendería marcada por el criterio riguroso en las tarjetas hacia los visitantes, donde el árbitro navarro, David Moreno Recio, amonestó Xisco, Fullana y Malik, sin ninguna tarjeta para los locales en jugadas similares.

La segunda parte comenzaría con un ATB muy intenso, con ganas de sentenciar el partido. En el minuto 46, Jurado cede atrás a Luciano en la frontal del área para que el argentino chute seco bajo al palo derecho y el balón salga fuera por poco. En el minuto 48 es Xisco quien tiene una clara ocasión cuando chuta desde el perfil derecho del área y el balón se estrella en el palo. En el minuto 60 Rufo tendría un mano a mano rompiendo el fuera de juego pero su volea la detiene un providencial Aulestia. Dos minutos más tarde, el delantero Bermejo remata fuera cuando estaba a solas con un buen centro de Víctor. Precisamente Bermejo haría una dura entrada en el 64 sobre Marcel, siendo castigada con roja directa por el colegiado. La expulsión en contra de penalizar al rival local, le dio más fuerza. Fruto de ello, en el minuto 68 empataría de falta Álex López. La pelota pega en la barrera y descoloca a Aulestia. Lejos de bajar los brazos, el ATB, sabiendo que si quiere jugar el playoff no puede fallar, tiró de espíritu y de casta y fue capaz de remontar gracias a dos jugadas idénticas. Xisco bota un córner en el minuto 81 y desde el área pequeña cabecea Jurado a la red. En el 88 se repetiría la jugada calcada, subiendo el 1 uno a 3 al marcador. Jurado ya suma 11 goles esta temporada, quedando sólo a uno de los 12 que hizo la temporada pasada. Como única nota negativa, en el minuto 92, el árbitro expulsaría con doble amarilla Xisco por una falta. El pichichi se perderá el partido del próximo domingo contra el Ebro en Son Malferit.

Espanyol B: 1. Andrés, 2. Pipa (24 '12. Víctor), 3. Yago, 4. Antonio Cristian, 5. Lluís ©, 6. Marco Manchón (70' 18. Cristo), 7. Carlos Soria (60 '15. Jordan), 8. Alex López, 9. Bermejo, 10. Melendo y 11. Rufo.

Atlético Baleares: 1. Aulestia, 2. Marcel, 3. Malik (80 '12. Tete), 4. Prieto, 5. Guasp (75' 14. Vich), 6. Esteban ©, 7. Xisco, 8. Delgado, 9. Becchio (66 '17. Kike), 10. Fullana y 11. Rubén Jurado.

goles:

- 0-1 Julio Delgado minuto 21
- 1-1 Alex López minuto 73
- Rubén Jurado minuto 81
- Rubén Jurado minuto 88

Árbitro: David Moreno Recio (comité navarro) amonestó con tarjeta amarilla a los locales: Alex López, Yago. Expulsó Bermejo por roja en una dura entrada a Marcel.

Amonestó a los visitantes: Fullana, Malik, Guasp, Delgado y expulsó por doble amarilla en el minuto 92 a Xisco.

Incidencias

Partido correspondiente a la jornada 33, en la ciudad deportiva Dani Jarque. 2.000 personas.

Josico: "Estamos todos muy ilusionados"

"El equipo está con confianza. Hoy hemos hecho un partido muy serio y se sabe recuperar bien ante la adversidad y hasta el último minuto está fuerte. La clasificación no refleja el potencial del Espanyol B, en el juego te dominan y son buenos técnicamente y se saben asociar. Sabíamos que tocaba sufrir. Estamos todos muy ilusionados. Espero que ante el Ebro toda la afición esté apoyando en Son Malferit".

Rubén Jurado: "Sumamos 4 de 4 y estamos en la pelea"

«Un partido muy serio de todo el equipo y supone la cuarta victoria consecutiva. Era un filial, un campo grande y sabíamos que lo tendríamos difícil. El equipo se sobrepone al empate con dos goles calcados. Es la primera vez que marco dos goles iguales. Sumar cuatro victorias seguidas es muy difícil y estamos en la pelea. Son Malferit se debe llenar el domingo contra el Ebro porque mira la semana pasada como marcamos al 91 con su apoyo».