Tercera victòria consecutiva i l’equip a un punt de la salvació

L’entrenador Manix Mandiola canvià l’onzè en només dues posicions. Tornava al lateral dret José Ruiz, després del partit de sanció, en detriment de Manu Farrando; i Fullana recuperava la titularitat per Xisco, amb cicle d’amonestacions. La resta, els mateixos que guanyaren a Sagunt la setmana passada. Gran entrada a Son Malferit amb prop de 1.600 aficionats. L’ATB sortí molt fort, enxufat i amb ben conscient que avui la victòria era vital. Dominador clar tot el primer temps, els primers minuts intentava progressar per banda dreta amb pujades de José Ruiz. Al minut 11 un gran contratemps. Marc Rovirola, titular les darreres 3 jornades i peça clau en l’esquema de Manix Mandiola, es retirava per unes molèsties al genoll. Demà es farà proves per conèixer l’abast exacte de la lesió. El seu substitut seria Malik i la seva entrada providencial. Pràcticament en la primera pilota que tocà marcà l’1-0. Bona jugada de Canario en banda esquerre, que supera el seu marcatge i fa una bona passada enrere perquè Malik la controli amb la dreta, se la canviï a la seva cama i faci un xut esquerre sec i baix impossible per al porter de l’Ontinyent. 1-0 i primer gol de Malik aquesta temporada, sent el darrer el del Toledo de l’any passat en playoff d’ascens també de fora de l’àrea. Malik completaria un gran partit de lluita, amb Canario i Kike molt destacats.  Quan la grada encara somreia amb el primer gol, una jugada per l’esquerre fa que el Flaco Alles assisteixi a Kike dins l’àrea petit i fa un gol d’estar molt viu, pujant el 2-0 al marcador al minut 25. La grada embogia. Al minut 29 arriba la primera jugada seriosa de perill de l’Ontinyent. Sascha amb l’esquerra xuta baix fora al costat del pal d’Aulestia. Tres minuts més tard l’equip valencià fa una gran jugada amb un cop de cap molt perillós de Juanan que es topa amb un gran Aulestia. La jugada següent acaba en un xut llunyà desviat de Nemesio. Al minut 42 gran jugada del lateral esquerre de l’Ontinyent Verdú amb dues retallades dins l’àrea i el seu xut se’n va aferrat al pal. La millor jugada de l’ATB la protagonitza Kike López a un minut del descans. El de Salamanca controla dins l’àrea i se’n va de dos defenses i el seu xut amb l’equerre l’atura Álvaro en una gran intervenció quan ja es cantava el 3-0. Amb el 2-0 s’arribaria al descans. Canario i Kike foren punyals tota la primera part, creant perill constant. A la represa l’ATB sortí igual de poderós. Sabia que havia fet la primera millor part de la temporada i que l’afició en gaudia a la grada. I volia més. Al primer minut Migue Marín llença una falta directa al lateral de la xarxa de la porteria visitant i mig camp cantà gol, tant és així que fins i tot l’speaker s’avançà a anunciar-lo. Però no. Al minut 48 passada en profunditat per a Gustavo Alles, que romp el fora de joc, supera al porter en el retall i aquest el toma fent-li penal. La pena màxima l’executa Fullana. El capità és el màxim golejador de l’equip amb 7 dianes. Alles tornà a completar un bon partit i la seva confiança i rendiment va a més. El tècnic rival, Vicente Parra, ficà múscul a la segona part, i sobretot centímetres amb el tanc Leonardo. Al minut 60 l’Ontinyent escursa distància amb un gol de cap dins el punt de penal de Sascha. A partir d’aquí l’ATB es defensaria esperant la seva oportunitat a la contra contra un Ontinyent que no acusà haver jugat dimecres la Copa Federació i no es mostrà cansant en cap moment. L’equip rival no es rendiria i penjà moltes pilotes esperant segones jugades per crear perill. Leandro en tendria una de bona al minut 74 de cap a les mans d’Aulestia. Novament el port basc va fer una gran actuació i al minut 85 fa una gran aturada a Sascha. Al minut 88 l’espartà Kike López fa un gran sprint de potència i lluita amb el lateral i marca gol però l’àrbitre considerà falta. Hauria estat el 4-1. En els darrers minuts l’Ontinyent ho intentaria al minut 88 en un bon remat de Leandro que salva in extremis un gran Aulestia enviant a córner. A la jugada següent novament Aule evita el gol al primer pal amb una altra magnífica intervenció. Al final victòria per 3-1, sis partits darrers invicte, treient 14 punts de 18 possibles i l’equip que es situa a playout i a només un punt de salvar la categoria a falta de 12 punt en joc. Diumenge que ve 100 balearicos acompanyaran l’equip a Llagostera. Fitxa tècnica.  Atlètic Balears: 1. Aulestia, 2. José Ruiz, 3.Vallori, 4. Sergio Sánchez, 5. Migue Marín, 6. Villapalos, 7. Canario (66’ 14. Manu Farrando), 8. Kike López ©,  9. Flaco Alles (79’ 18. Hugo Díaz), 10. Fullana ©  i 11. Rovirola (11’ 16. Malik).  Ontinyent C.F: 1. Álvaro Campos, 2. Bauti, 3. Verdú, 4. Rober, 5. Julen, 6. Carrasco (45’  15. Raúl González), 7. J.A. Soler (71’ 14. Zarzo), 8. Juanan ©, 9. Sascha, 10. Fran Machado (57’ 17. Leandro) i 11. Nemesio.  Gols: 1-0 minut 20 Malik.               2-0 minut 25 Kike López               3-0 minut 48 Fullana (p)               3-1 Sascha minut 60  Àrbitre:  Víctor García Verdura (comitè català). Va amonestar als locals: Sergio Sánchez, Canario, Alles i Hugo Díaz. Va amonestar als visitants: Carrasco i Nemesio. Incidències Partit corresponent a la jornada 34 a Son Malferit. 1.600 espectadors. Manix Mandiola: “Hem fet un bon inici, molt enxufats, creant ocasions i tenint l’encert que fa falta. Primer temps nostre i el segon hem tengut el penal. Un partit normal que hauríem d’haver gaudit, el fet que penjaven tantes pilotes, el seu gol, ens han generat ocasions i al final ens hem adaptat a treure els punts, el botí, que era important. Era important guanyar, si tu fas bé les coses, no has d’esperar a que la resta faci la teva feina, hi ha un equip que no suma i està ficat en perill (Saguntino). Només pensam en gaudir fins dimecres i després pensarem en el Llagostera. He de resoldre la baixa de Rovirola, això és molt important. Estam a un punt de sortir de promoció, diumenge competirem bé i el que vengui, vendrà. No negociam res. Per a noltros Xisco és molt important, és  un jugador diferent, perquè tenim molta gent de feina i ens fa falta un artista com ell. Ha complit cicle i hem guanyat sense ell i és una bona notícia tornar a comptar amb ell. Si Rovirola demana el canvi és que té qualque cosa, no abandona per un mal dia o mal gest. Sempre he comptat amb en Malik, sol ser un dels primers canvis i sé el que transmet i suposa dins l’equip, Rovirola té manco ofici que Malik però té una marxa més. Els actius que tenim són els que són i Malik ha justificat perquè sortia. El temps que duc aquí sempre ha estat extraordinària l’afició. La massa social d’aquí és increïble, no som de donar sabó, animen encara que érem una runa. Fa un mes teníem 24 punts. Estam donant volta a la situació, a dia d’avui estam al 50% d’opcions de baixar però tenim una bona inèrcia i tenc la sensació que jugui qui jugui jugam al mateix i estic amb esperança”.   Kike López: “Guanyant a Sagunt no firmava el playout i ara encara menys. Se’ns ha posat de cara i diumenge tenim una final a Llagostera i si puntuam tendrem el 80% de la salvació a la mà. Som l’únic equip d’abaix que ara està en ratxa. Necessitàvem un poc de sort, també Aulestia ha estat molt bé. L’Ontinyent no es jugava res però ens ho ha posat molt difícil, quan som abaix i després de tant d’esforç, hem arribat justos de forces al final. Hem aconseguit 3 gols que ens ha donat tranquil·litat. Aquest grup sempre ha cregut, hem tengut actitud i ens havia faltat creure una mica més i el míster té gran part de culpa. Ni abans érem tant dolents ni ara tant bons. Setmana que ve és una final contra la Llagostera, és el partit de l’any, si puntuam tendrem moltes opcions de salvar-nos i si guanyam encara més. Si ens han de guanyar hauran de suar sang. Hem de fer els nostres deures, els rivals s’han anat deixant punts, ara la truita ha girat, tothom hi creu i no podem especular, hem de seguir per endavant perquè l’equip té ganes que arribi el partit de diumenge”. 

 

 

 

 

 

Principio del formulario

COMUNICADO DE PRENSA / CRÓNICA ATB-OntinyentTercera victoria consecutiva y el equipo a un punto de la salvación CRÓNICA El entrenador Manix Mandiola cambió el once en sólo dos posiciones. Volvía al lateral derecho José Ruiz, tras el partido de sanción, en detrimento de Manu Farrando; y Fullana recuperaba la titularidad por Xisco, con ciclo de amonestaciones. El resto, los mismos que ganaron en Sagunto la semana pasada. Gran entrada en Son Malferit con cerca de 1.600 aficionados. El ATB salió muy fuerte, enchufado y muy consciente de que hoy la victoria era vital. Dominador claro todo el primer tiempo, los primeros minutos intentaba progresar por banda derecha con subidas de José Ruiz. En el minuto 11 un gran contratiempo. Marc Rovirola, titular las últimas 3 jornadas y pieza clave en el esquema de Manix Mandiola, se retiraba por unas molestias en la rodilla. Mañana se hará pruebas para conocer el alcance exacto de la lesión. Su sustituto sería Malik y su entrada, providencial.  Prácticamente en el primer balón que tocó marcó el 1-0. Buena jugada de Canario en banda izquierda, que supera su marcaje y hace un buen pase atrás para que Malik la controle con la derecha, se la cambie a su pierna buna y haga un disparo con la zurda seco y abajo, imposible para el portero del Ontinyent. 1-0 y primer gol de Malik esta temporada, siendo el último el del Toledo del año pasado en playoff de ascenso también de fuera del área. Malik completaría un gran partido de lucha, con Canario y Kike muy destacados. Cuando la grada todavía sonreía con el primer gol, una jugada por la izquierda hace que el Flaco Alles asista a Kike dentro del área pequeña y éste hace un gol de estar muy pillo, subiendo el 2-0 al marcador en el minuto 25. La grada enloquecía. En el minuto 29 llega la primera jugada seria de peligro del Ontinyent. Sascha con la izquierda chuta bajo fuera, junto al poste de Aulestia. Tres minutos más tarde el equipo valenciano hace una gran jugada con un cabezazo muy peligroso de Juanan, que se topa con un gran Aulestia.    La jugada siguiente termina en un disparo lejano desviado de Nemesio. En el minuto 42 gran jugada del lateral izquierdo del Ontinyent, Verdú, con dos recortes dentro del área y su disparo se fue pegado al palo.

 

La mejor jugada del ATB la protagoniza Kike López a un minuto del descanso. El de Salamanca controla dentro del área y se va de dos defensas y su disparo con la zurda lo detiene Álvaro, en una gran intervención cuando ya se cantaba el 3-0. Con el 2-0 se llegaría al descanso. Canario y Kike fueron puñales toda la primera parte, creando peligro constante. En la reanudación el ATB salió igual de poderoso. Sabía que había hecho la primera mejor parte de la temporada y que la afición disfrutaba en la grada. Y quería más. En el primer minuto Migue Marín tira una falta directa al lateral de la red de la portería visitante y medio campo cantó gol. Tanto es así que incluso el speaker se adelantó al anunciarlo. Pero no. En el minuto 48 pase en profundidad para Gustavo Alles, que rompe el fuera de juego, supera al portero en el recorte y este lo tumba haciéndole penalti. La pena máxima la ejecuta Fullana. El capitán es el máximo goleador del equipo con 7 dianas. Alles volvió a completar un buen partido y su confianza y rendimiento va a más. El técnico rival, Vicente Parra, metió músculo en la segunda parte, y sobre todo centímetros con el tanque Leonardo. En el minuto 60 el Ontinyent acorta distancias con un gol de cabeza dentro del punto de penalti de Sascha. A partir de aquí el ATB se defendería esperando su oportunidad a la contra, ante un Ontinyent que no acusó haber jugado el miércoles la Copa Federación y no se mostró cansando en ningún momento. El equipo rival no se rendiría y colgó muchos balones esperando segundas jugadas para crear peligro. Leandro en tendría una de buena en el minuto 74 de cabeza a las manos de Aulestia. Nuevamente el portero vasco hizo una gran actuación y en el minuto 85 hace una gran parada a Sascha. En el minuto 88 el espartano Kike López hace un gran sprint de potencia y lucha con el lateral y marca gol pero el árbitro consideró falta. Habría sido el 4-1.  En los últimos minutos del Ontinyent lo intentaría. En el 88, en un buen remate de Leandro salva in extremis un gran Aulestia enviando a córner. En la jugada siguiente nuevamente Aule evita el gol en el primer palo con otra magnífica intervención. Al final victoria por 3-1, seis partidos últimos invicto, sacando 14 puntos de 18 posibles y el equipo que se sitúa en zona de playout y a sólo un punto de salvar la categoría a falta de 12 punto en juego.

 

El próximo domingo 100 balearicos acompañarán al equipo en Llagostera.

 

 

Ficha técnica.

 

Atlético Baleares: 1. Aulestia, 2. José Ruiz, 3.Vallori, 4. Sergio Sánchez, 5. Migue Marín, 6. Villapalos, 7. Canario (66 ’14. Manu Farrando), 8. Kike López ©, 9. Flaco Alles (79 ’18. Hugo Díaz), 10. Fullana © y 11. Rovirola (11′ 16. Malik).

 

Ontinyent C.F: 1. Álvaro Campos, 2. Bauti, 3. Verdú, 4. Rober, 5. Julen, 6. Carrasco (45 ’15. Raúl González), 7. J. A. Soler (71 ’14. Zarzo), 8. Juanan ©, 9. Sascha, 10. Fran Machado (57′ 17. Leandro) y 11. Nemesio.

 

 

 

 

Goles:

 

1-0 minuto 20 Malik.

2-0 minuto 25 Kike López.

3-0 minuto 48 Fullana (p).

3-1 Sascha minuto 60.

 

Árbitro: Víctor García Verdura (comité catalán).

 

Amonestó a los locales: Sergio Sánchez, Canario, Alles y Hugo Díaz.

Amonestó a los visitantes: Carrasco y Nemesio.

 

 

Incidencias

 

Partido correspondiente a la jornada 34 en Son Malferit. 1.600 espectadores.

 

Manix Mandiola: “Hemos hecho un buen inicio, muy enchufados, creando ocasiones y teniendo el acierto que hace falta. Primer tiempo nuestro y el segundo hemos tenido el penalti. Un partido normal que deberíamos haber disfrutado, el hecho de que colgaban tantas pelotas, su gol, nos han generado ocasiones y al final nos hemos adaptado a sacar los puntos, el botín, que era lo importante. Era importante ganar, si tú haces bien las cosas, no tienes que esperar a que el resto haga tu trabajo, hay un equipo que no suma y está metido en peligro (Saguntino). Sólo pensamos en disfrutar hasta el miércoles y luego pensaremos en el Llagostera. Tengo que resolver la baja de Rovirola, esto es muy importante. Estamos a un punto de salir de promoción, el domingo competiremos bien y lo que venga, vendrá. No negociamos nada. Para nosotros Xisco es muy importante, es un jugador diferente, porque tenemos mucha gente de trabajo y nos hace falta un artista como él. Ha cumplido ciclo y hemos ganado sin él y es una buena noticia volver a contar con él. Si Rovirola pide el cambio es que tiene algo, no abandona por un mal día o un mal gesto. Siempre he contado con Malik, suele ser uno de los primeros cambios y sé lo que transmite y supone dentro del equipo. Rovirola tiene menos oficio que Malik pero tiene una marcha más. Los activos que tenemos son los que son y Malik ha justificado porque salía.

 

El tiempo que llevo aquí siempre ha sido extraordinaria la afición. La masa social aquí es increíble, no soy de dar jabón, animan aunque éramos una runia. Hace un mes teníamos 24 puntos. Estamos dando vuelta a la situación, a día de hoy estamos al 50% de opciones de bajar pero tenemos una buena inercia y tengo la sensación de que juegue quien juegue jugamos al mismo y estoy con esperanza”.

 

Kike López: “Ganando en Sagunto no firmaba el playout y ahora aún menos. Se nos ha puesto de cara y el domingo tenemos una final en Llagostera y si puntuamos tendremos el 80% de la salvación en la mano. Somos el único equipo de abajo que ahora está en racha. Necesitábamos un poco de suerte, también Aulestia ha estado muy bien. El Ontinyent no se jugaba nada pero nos lo ha puesto muy difícil, cuando estamos abajo y después de tanto esfuerzo, hemos llegado justos de fuerzas al final. Hemos conseguido 3 goles que nos han dado tranquilidad. Este grupo siempre ha creído, hemos tenido actitud y nos había faltado creer un poco más y el míster tiene gran parte de culpa. Ni antes éramos tan malos ni ahora tan buenos. Semana que viene es una final contra la Llagostera, es el partido del año, si puntuamos tendremos muchas opciones de salvarnos y si ganamos aún más.

 

 

Si nos han de ganar tendrán que sudar sangre. Debemos hacer nuestros deberes, los rivales se han ido dejando puntos, ahora la tortilla ha girado, todo el mundo cree y no podemos especular, tenemos que seguir para adelante porque el equipo tiene ganas de que llegue el partido del domingo”.

Calendario de Noticias
abril 2019
L M X J V S D
« Mar    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930