40a Diada Ciclista Sant Sebastia 2020

40a DIADA CICLISTA SANT SEBASTIÀ – 2020

 

L’Institut Municipal de l’Esport (IME) de l’Ajuntament de Palma presenta la DIADA CICLISTA DE SANT SEBASTIÀ 2020, que, com cada any, tindrà lloc dia 20 de gener, amb sortida a la pl. de Cort/pl. de Santa Eulàlia i arribada al Palau Municipal d’Esports Son Moix. Aquest esdeveniment té gran interès social i esportiu i és considerat una de les activitats més importants del programa de les Festes de Sant Sebastià, patró de la nostra ciutat. Enguany celebram una edició molt especial, 40 anys de Diada Ciclista Sant Sebastià! Durant aquests anys són moltes persones que han participat en un dels esdeveniments populars més importants de la nostra cultura popular i esportiva de Palma.

I per a celebrar aquest aniversari, tenim el plaer de comptar amb la col·laboració del pintor Jorge Castillo, que ens ha cedit els drets d’imatge de la seva litografia “Esfuerzo” com imatge del cartell de l’esdeveniment.

Per a aquesta Diada es compta, com sempre, amb la important col·laboració de CaixaBank, a més de la d’altres empreses com Samu 061, Onda Cero, Coca-Cola, Boxi Mobil WC, Font Vella i El Corte Inglés. També s’hi disposarà de la inestimable col·laboració del Consell de Mallorca, la Federació de Ciclisme de les Illes Balears, Ciclos Gomila, Bimont Bike Shops i Voluntariat Esportiu de Palma

SORTIDA

Abans de la sortida des de la pl. de Cort/pl. de Santa Eulàlia a les 12 h, com és habitual, els participants tindran animació musical i rebran recomanacions sobre les característiques del recorregut, la utilització adequada de la bicicleta, les normes bàsiques de circulació, etc., perquè la sortida, el recorregut i l’arribada tinguin lloc sense cap incidència.

No hi està permès l’ús d’altres mitjans de locomoció que no siguin bicicletes o handbikes (queden exclosos patinets, patins, etc…).

RECORREGUT

Se seguirà l’itinerari que s’indica, d’aproximadament 6 km. Com a cada edició, la Policia Local de Palma controlarà el recorregut i hi haurà els serveis mèdics corresponents per a atendre’n qualsevol incidència. Al capdavant de la sortida se situarà el grup de ciclistes federats, que tradicionalment obren la passejada, gràcies a la col·laboració de la Federació de Ciclisme de les Illes Balears.

Pl. de Cort – pl. de Santa Eulàlia – pl. de Sant Francesc – Avingudes per la pl. de la Porta del Camp – autopista de Llevant – av. d’Antoni Maura – pg. del Born – c. de la Unió – la Rambla – c.  del Baró de Pinopar – av. d’Alemanya – gir de 180º a l’alçada de l’encreuament amb el c. del General Riera – av. d’Alemanya – camí de Jesús – c. de Salvador Dalí – ENTRADA a Son Moix per la prolongació del c. de Francesc Martí i Mora – arribada al Palau Municipal d’Esports Son Moix

ARRIBADA

En arribar al Palau Municipal d’Esports Son Moix hi haurà animació musical i entreteniments per a infants. S’hi instal·laran, com cada any, els punts d’avituallament de Coca-Cola i aigua, com també els serveis mèdics pertinents.

 • ENTREGA DE PREMIS ALS GRUPS MÉS NOMBROSOS

En aquesta festa final a Son Moix, a l’escenari principal, s’entregaran els premis als grups més nombrosos, que consisteixen en tres xecs de 200 € cadascun d’El Corte Inglés. Més informació de les condicions de participació en aquest Reglament.

 • SORTEIG DE REGALSÉs imprescindible lliurar el TIQUET PER AL SORTEIG.

En aquesta festa final a Son Moix, a l’escenari principal, se sortejaran regals entre totes les persones que hagin fet el recorregut, que arribin a Son Moix i que lliurin el TIQUET PER AL SORTEIG. Aquest tiquet es recollirà juntament amb el dorsal i tindrà el mateix numero. Els regals són oferts per l’IME i les empreses col·laboradores, com El Corte Inglés, Ciclos Gomila i Bimont Bike Shops.

Com a novetat, les condicions per al sorteig han canviat. Els participants que, després de realitzar el recorregut, estiguin interessats a participar al sorteig, han de dipositar el TIQUET DE SORTEIG, que recolliran juntament amb el dorsal, dins l’urna que estarà al costat de l’escenari de Son Moix abans de les 13.50 h. Per tant, només hi participaran els números dels tiquets de sorteig entregats. El guanyadors hauran de ser presents durant el sorteig, per mostrar al locutor el seu dorsal per poder recollir el regal. Si no hi són, el regal tornarà a sortejar- se.

COM HI PUC PARTICIPAR?

Les inscripcions són totalment gratuïtes. S’hi poden inscriure totes les persones que vulguin, sense límit d’edat i independentment de les seves condiciones físiques, ja que el caràcter de la Diada Ciclista, com sempre, és popular. S’apreciarà especialment la participació de persones amb alguna capacitat limitada, les quals tindran preferència a la zona de sortida. Als infants menors de 12 anys, els han d’acompanyar persones adultes. A tots els participants, se’ls entregarà un dorsal adhesiu a més del tiquet pel sorteig.

Tots els participants a la Diada Ciclista (tant individuals com grups) amb la seva inscripció autoritzen l’IME perquè els enviï informació de les seves activitats esportives (d’acord amb la normativa vigent de protecció de dades personals, el Reglament (UE) 2016/679 de 27 d’abril de 2016 (GDPR) i la llei orgànica de Protecció de Dades Personals (ES) (LOPD) i a fer ús de les fotografies de qualsevol participant durant la realització d’aquesta, l’entrega de premis i el sorteig, als mitjans de comunicació habituals. A més, reconeixen amb la seva participació voluntària en aquest esdeveniment que no presenten cap limitació mèdica o d’altre tipus que els condicioni o limiti a realitzar l’activitat. L’organització queda exempta de qualsevol responsabilitat o incidència que pugui donar-se per aquest motiu o d’altres de no imputables a una organització deficient, i es declaren responsables únics dels possibles danys o perjudicis que puguin patir per la seva participació en aquesta activitat.

Durant el procés d’inscripció hauran d’autoritzar perquè els organitzadors puguin difondre imatges de la seva participació als mitjans de comunicació habituals. En el cas de denegació d’aquesta autorització, no es podrà completar la inscripció en línia i només podran inscriure’ns de forma presencial, dia 20 de gener de 10 a 12 hores, a l’envelat situat al c/de Sant Miquel, cantonada amb el c/ del Oms.

PARTICIPANTS INDIVIDUALS:    hi ha dues formes d’inscripció

1aAmb antelació per Internet per a agilitzar el registre i evitar aglomeracions a la Diada.

 

INSCRIPCIONS EN LÍNIA A WWW.ELITECHIP.NET

Des del 8 de gener al 19 de gener (fins a les 18 h)

 

RECOLLIDA DE DORSAL I TIQUET DE SORTEIG

Presentant el justificant de la inscripció en línia a:

Des del 13 al 19 de gener fins a les 18 h Instal·lacions esportives municipals

 • Palau Municipal d’Esports Son Moix
 • Poliesportiu Municipal Germans Escalas
 • Piscines Municipals Son Hugo

El Corte Inglés

 • Planta d’esports del centre Avingudes
 • Planta d’esports del centre Jaume III
20 de gener de 10 a 12 h Als envelats d’entrega de dorsals

 • C. del Conquistador
 • C. de Sant Miquel/dels Oms
 • Pl. Major
 • Pl. de Cort

2aPresencialment el dia 20 de gener. Aquesta modalitat d’inscripció només serà possible en cas de que quedin dorsals disponibles.

INSCRIPCIONS PRESENCIALS DE DARRERA HORA

20 de gener (de 10 a 12 h)

El mateix dia de la Diada s’habilitaran envelats per a inscripcions de darrera hora. Els participants hauran d’emplenar les dades per escrit als fulls d’inscripció i rebran el dorsal i tiquet pel sorteig corresponent.

  20 de gener de 10 a 12 h Als env elats d’ entrega de dorsals

 • C. del Conquistador
 • C. de Sant Miquel/dels Oms
 • Pl. Major
 • Pl. de Cort

 

PARTICIPANTS PER GRUPS

Es considera grup a partir de 40 persones.

Per a participar com a grup i optar a un dels tres premis als grups més nombrosos s’ha d’enviar un correu electrònic a info@unisportconsulting.com abans de dia 15 de gener, amb les dades següents:

  • Nom del col·lectiu
  • Nom i dades de contacte del coordinador del grup (imprescindible)
  • Total d’inscrits
  • Llista amb dades de cada participant:
   • Llinatges i nom
   • Data de naixement
   • Sexe (M/F)
   • Talla de la camiseta (no es garanteix la talla sol·licitada)

L’organització contactarà amb el coordinador per a l’entrega dels dorsals i tiquet pel sorteig que cada participant rebrà i es confirmaran així les condicions de la cursa.

Les condicions per a participar en la modalitat de grup són les següents:

  • Els integrants del grup han de tenir almenys 4 anys i fer tot el recorregut pels seus propis mitjans.
  • Cada grup s’ha d’identificar de forma visible amb un capell, una camiseta o d’altres elements.
  • Per a ser comptabilitzats com a membres de grup s’hauran de concentrar abans de la sortida a la plaça Major a les 11.15 h
  • Tots els membres del grup han de fer la sortida des de la pl. de Cort/pl. de Santa Eulàlia i completar el recorregut fins a l’arribada al Palau Municipal d’Esports Son Moix, on també se’n verificarà la participació i seran comptabilitzats.
 • Abans de la sortida el coordinador del grup ha de tornar a l’organització els dorsals dels integrants inscrits que no assisteixin a la Diada.

A cadascun dels tres grups més nombrosos, se’ls entregarà un val de 200 € d’El Corte Inglés a l’arribada a Son Moix.

INFORMACIÓ GENERAL SOBRE LA DIADA CICLISTA SANT SEBASTIÀ:

A/e: serveisesportius@ime.palma.es Tel. 971 73 99 41

www.facebook.com/imepalma

INFORMACIÓ SOBRE LA INSCRIPCIÓ PER INTERNET:

A/e: info@unisportconsulting.com Tel. 649 42 44 09

RECOMANACIONS: La bicicleta convida a descobrir la ciutat

 • El manteniment de la bicicleta és molt important. Revisa’n la direcció, les rodes, els frens i els llums.
 • Si et mous amb bici milloraràs la teva salut i, per tant, la teva vida.
 • És el mitjà de transport més respectuós amb el medi ambient. No contamina acústicament ni atmosfèrica.
 • Recordau, per la vostra seguretat, fer ús del casc, sempre complint el Reglament general de circulació.
 • Respectau sempre la preferència dels vianants.
 • Indicau amb antelació les maniobres d’avançament o de canvis de direcció.
 • Recordau que la DIADA CICLISTA no és una competició. No hi ha cap premi per al més ràpid o per al primer a arribar a Son Moix. És una activitat festiva i familiar. Pensau que molts d’infants hi participen.
 • Respectau en tot moment els altres participants i les indicacions de l’organització i de la Policia Local.
 • Recuperau les vostres forces amb una adequada hidratació natural i seguiu sempre una alimentació sana per a tenir una vida saludable.
 • Teniu en compte que una vegada acabada la Diada Ciclista el recorregut de tornada a casa és obert al trànsit normal, ja que ja no es compta amb l’especial protecció de la Policia Local, per la qual cosa heu d’adoptar les prevencions ordinàries de circulació urbana.
Calendario de Noticias
agosto 2020
L M X J V S D
« Jul    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31