WANDERLUST I CHICA TXECA, DELS GERMANS PONS FANER , PROTAGONISTES DE LA PRIMERA REGATA DE LA ‘LLIGA ANUAL 2020’ D’ES NÀUTIC

El Club Marítimo Mahón organitza cada any la Regata Dia del Poble de Menorca, que consisteix en dues proves, una de Maó a Ciutadella i una altra de Ciutadella a Maó. Enguany es van desplaçar a Llevant dos creuers del CNC per a realitzar la Regata Maó-Ciutadella: el Chica Txeca i el Wanderlust, dels germans Toni i Josep Pons Faner, que acabarien essent alguns dels grans protagonistes de la primera trobada de creuers d’aquest 2020.
Regata molt ràpida amb recorregut pel sud de Menorca marcada pel fort vent del nord amb ratxes entre 20-25 nusos, destacant-se a partir de Punta Prima els dos creuers d’Es Nàutic, que van arribar a Ciutadella en primera i segona posició respectivament. Una vegada compensats els temps van ser segon i sisè.
El diumenge estava programada la primera Regata de la Lliga Anual, que en coincidir amb la sortida dels creuers de Maó, es va programar amb sortida en conjunt, realitzant una petita cenyida de desmarcatge juntament amb un petit través per a preparar el recorregut fins a Son Saura a virar una balisa i retorn a l’entrada del port de Ciutadella; i la flota de Maó rumb al seu port. Des de la sortida es destacava el Wanderlust, seguit del ChicaTxeca, virant així la primera i segona balisa. Però en virar el Cap d’Artruix, el segon avançava al primer, virant també la balisa de Son Saura en aquesta posició. Ja en el tram de Son Saura a Cap Artruix, el vent pujava d’intensitat i el Wanderlust es col·locava al capdavant, posició que mantenia fins a l’arribada, en una prova ben emocionant i entretinguda.

1r WANDERLUST de Josep Pons Faner
2n CHICA TXECA de Toni Pons Faner
3r ATRIA de Joan Josep Vilafranca Sora

Calendario de Noticias
enero 2022
L M X J V S D
« Dic    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31