IX Passa-Passa Nordic Palma 2023

IX CURSA NORDIC PALMA

diumenge 19 de novembre

 

Aquesta temporada la IX Cursa Nòrdic Palma es durà a terme el diumenge 19 de novembre. Prova de Nòrdic Walking organitzada pel Comitè Balear de Marxa Nòrdica juntament amb el Club Esportiu Marxa Nòrdica Palma. Estarà inclosa dins el calendari oficial de la temporada 2023, serà Prova de la Copa Balear de MN i Campionat de Balears de Clubs de MN.

Paral·lelament a aquesta cursa farem una prova popular, amb només una volta al circuit, amb l’objectiu de promocionar el nostre esport, la competició y la participació en proves esportives.

Descripció del recorregut:

El recorregut , el mateix de l’any passat, ha estat homologat per els tècnics de la federació, adaptat per a competicions de marxa nòrdica i està absent de perills objectius en tot el seu traçat. Es tracta d’un itinerari circular que discorre per el bosc de la zona Nord de Palma, concretament a la falda de la serra de Son Marill.

El punt de partida serà la plaça del cementiri de Sa Vileta, de on se pujarà per una pista forestal fins a un creuer amb un banc de ciment. En aquest punt, com a novetat, agafaran el camí de la dreta que el faran d’anada i tornada. Tot seguit, tornaran a passar pel cementiri, agafaran el camí paral·lel al camp de golf i es pujarà fins l’antiga cantera. D’aquí, es tornarà a baixar, de nou seguiran pel camí del Golf que ens permetrà arribar finalment al Cementiri de la Vileta.

El recorregut és de 3,9 km i els competidors de la cursa oficial faran tres voltes fent un total de  més un tram de 11,7km.

Dades tècniques:

 •   Lloc: Falda de la Serra de Son Marill – Puig dels Revells
 •   Sortida: Cementiri de Sa Vileta
 •   Data: Diumenge 19-11-2023
 •   Hora Sortida: 10:00h
 •   Hora de Finalització: 13:00h
 •   Cursa oficial de Marxa Nòrdica: 11,7 Km.

Inscripcions:

Segons les competicions anteriors esperam la inscripció d’unes 60-80 persones. El nombre màxim de participants seria de 125 inscrits.

Les inscripcions prèvies es faran a la web www.elitechip.net

Preus:

Inscripcions abans del dia 10 de novembre a les 23:59h

 •        Cursa oficial: 10 euros pels federats i 15 pels no federats
 •        Cursa popular: 5 euros pels federats i 10 pels no federats

Inscripcions després del dia 10 de novembre a les 23:59h

 •        Cursa oficial: 15 euros pels federats i 20 pels no federats
 •        Cursa popular: 10 euros pels federats i 15 pels no federats

CADA RESPONSABLE DEL CLUB HAURÀ DE FER ARRIBAR A L’ORGANITZACIÓ I A L’EQUIP ARBITRAL EL LLISTAT DE COMPETIDORS/ES QUE REPRESENTEN AL SEU CLUB COM A MÁXIM EL DIA 15 DE NOVEMBRE.

Els federats es podran inscriure el mateix dia, abans de la cursa (no podran puntuar pel seu club). Els competidors hauran de mostrar la targeta federativa (si estan federats) i el DNI a l’organització per poder retirar el dorsal.

La cursa serà cronometrada directament per els àrbitres de forma manual.

Reglamentació Campionat de Clubs (Reglament Balear de MN 2023):

6.2 Inscripcions: L’organizador del Campionat de Clubs és el que determinarà la plataforma on es faràn les inscripcions i el termini màxim de les mateixes. En tot moment, en aquesta plataforma es podrà visualitzar el esportistes inscrits.

Les persones inscrites fora de plaç no podràn sumar punts pel seu club.

Els esportistes només podran representar al club amb el qual han tramitat la llicència federativa habilitada de l’any en curs.

*Nota: a l’hora d’inscriure individualment a la plataforma d’inscripció, cal que cada participant especifiqui clarament el club al qual pertany (el mateix de la targeta federativa). Si no ho fa, els seus punts no podran sumar-se al punts del seu club.

6.4 L’edat a tenir en consideració per a tota la temporada serà la que el participant tingui el dia 31 de desembre de l’any de la competició. Si es dona el cas, de la participació d’un competidor menor d’edat, serà requisit obligatori presentar a l’organitzador una autorització signada per un dels pares o pel tutor o representant legal.

6.5 Sistema de puntuació del Campionat de Balears de Clubs: A cadascun dels components se’ls atorgaran punts d’acord a la posició d’entrada a meta aconseguida per cadascun d’ells segons la seva categoria. Només puntuaran els 6 primers de cada categoria.

POSICIÓ PUNTUACIÓ

6.6 El Club que obtingui més puntuació serà proclamat Campió de Balears. En cas d’empat, prevaldrà l’equip que tingui el marxador millor classificat, o els dos millors o els tres millors en cas de successius empats, tant en categoria masculina com a femenina.

6.7 El Campionat de Balears de Clubs es disputarà en una sola prova, en la data i sobre el recorregut que determini al seu moment el Comitè de Marxa Nòrdica. La participació en el Campionat de Balears de Clubs generarà punts per a la Copa Balear i pel rànquing individual i de clubs.

Seguretat:

Es disposarà d’una ambulància per a l’assistència dels participants.

La cursa es du a terme per camins sense transit de cotxes però no estarà tancat a transit de persones. De totes maneres, estarà controlada per el personal voluntari.

L’únic carrer que es demanarà que es tanqui a la circulació per la seguretat dels competidors és el de l’accés al Cementiri de Sa Vileta.

No serà responsabilitat de l’organització les incidències provocades per malalties o patologies prèvies, negligència, comportament imprudent, durant els desplaçaments previs o posteriors de la cursa.

La prova és autoritzada per la Federació Balear de Muntanya i Escalada i per tant, l’assegurança d’accident cobrirà a tots els participants amb fitxa federativa vàlida. Els participants sense fitxa federativa disposaran d’assegurança obligatòria d’accidents amb un increment del preu a la seva inscripció.

Si per qualsevol circumstància el corredor inscrit no pot participar a la cursa, ha d’enviar un correu informant de la incidència a la Federació Balear de muntanya i Escalada, amb còpia al Club organitzador. Només se retornarà el 70 % de la inscripció. Per retornar els doblers de la inscripció serà necessari el corresponent certificat metge o equivalent. Si no és així, no es retornarà.

Informació sobre les característiques orogràfiques. L’organització informa als participants que la cursa transcorre, en part, per terrenys on hi ha buits, obertures, falles i altres accidents orogràfics que poden ser perillosos i que exigeixen als participants tenir atenció i cura, tot això amb total indemnitat per a la propietària dels terrenys que no assumeix cap obligació ni cap responsabilitat ni en el disseny del recorregut ni en la vigilància i informació als participants i sobre la necessitat de mantenir els valors naturals i ambientals de la finca, i sobretot, la necessitat de no llançar escombraries o embolcalls diversos.

Lliurament de dorsals:

 •       Dos dies abans, divendres 17 de les 17h a les 19:30h a la tenda PassaPassa de la Plaça Pare Antoni Ramon Pasqual , al Secar de la Real.
 •       El mateix dia de la cursa, el diumenge dia 20 de novembre a partir de les 09:00 hores i fins les 9:30h al cementiri de la Vileta de Palma.

El breafing o xerrada tècnica:

Tota la informació sobre la cursa estarà ben explicada a la web d’inscripcions.

El dia de la cursa es farà la xerrada tècnica per megafonia 15 minuts abans de donar la sortida.

La zona de sortida i arribada:

La sortida es farà amb tres caixons. El primer amb els 15 primers competidors i competidores del ranquing oficial de la temporada. A continuació la resta de participants de la prova oficial i finalment, al tercer caixó els participants a la prova popular.

A l’arribada, hi haurà avituallament i el “tercer temps” com a moment de germanor i per comentar la cursa entre els companys competidors.

Lliurament de premis:

En acabar la tasca dels àrbitres i en tenir les classificacions oficials es començarà l’entrega de trofeus a la mateixa zona d’arribada.

Desenvolupament:

Lliurament de dorsals: el mateix dia de la cursa, el diumenge dia 19 de novembre a partir de les 09:00 hores i fins les 9:30h al cementiri de la Vileta de Palma.

A les 09:45 hores, control de dorsals, de material, entrada als caixons i Briefing previ a la sortida, que es donarà a les 10:00 hores.

La prova es desenvoluparà sota l’observació dels àrbitres i personal de l’organització de la cursa que farà complir el reglamenta en vigor per l’any 2023.

Lliurament de premis a les 12:30 hores.

Avituallament:

A la zona de sortida, al mateix aparcament del Cementiri de la Vileta. Hi haurà aigua i beguda energètica.  Ho podran fer servir a la finalització de cada volta.

Limitacions:

El participant ha de dur el dorsal ben visible durant tota la cursa i seguir l’itinerari marcat sense sortir-se´n del mateix. Si el personal de la cursa detecta corredors fent dreceres, o sortint del camí marcat serà comunicat als jutges de cursa i sancionats. També serà motiu de sanció el corredor que deixi brutor o envasos al seu pas.

Premis:

Seran premiats els tres clubs primers classificats en el Campionat de Balears de Clubs de MN.

Seran premiats els tres primers de la categoria absoluta masculina i femenina de la cursa oficial i de la cursa popular.

Com es Campionat de Balears de Clubs no es donaran premis als guanyadors de cada categoria.

DADES:

 • EDUARD GAVIÑO CARDONA
 • CLUB ESPORTIU MARXA NÒRDICA PALMA
 • CORREU ELECTRÒNIC: edugavinyo@gmail.com

Observaciones Inscripción

– Categoria Absoluta: Tots els participant.

– Categoria Junior: de 16 a 17 anys, que compleixin els 16 i no compleixin els 18 anys l’any de referència.

– Categoria Promesa: 18 a 23 anys, és a dir que compleixin els 18 i no compleixin els 24 anys l’any de referència.

– Categoria Sènior: 24 a 39 anys que compleixin els 24 i no compleixin els 40 l’any de referència.

– Categoria Veterà/na A: de 40 a 49 anys que compleixin els 40 i no compleixin els 50 l’any de referència.

– Categoria Veterà/na B: de 50 a 59 anys que compleixin els 50 i no compleixin els 60 l’any de referència.

– Categoria Veterà/na C: de 60 a 69 anys que compleixin els 60 i no compleixin els 70 l’any de referència.

– Categoria Veterà/na D: 70 anys complerts l’any de referència en endavant.

Calendario de Noticias
febrero 2024
L M X J V S D
« Ene    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
26272829