La Danone Nations Cup es presenta a Mallorca La competició, considerada la millor mostra de futbol aleví del calendari mundial, es disputarà a Montuïri i Porreres el proper 1 de maig

La Sala d’Audiències del Consell ha acollit aquest matí la presentació de la nova edició a Mallorca de la Danone Nations Cup, la competició més important de futbol per a infants en edat escolar de totes les que es celebren actualment arreu del món, i que es disputarà als municipis de Porreres i Montuïri el proper 1 de maig, amb la participació d’equips de diferents indrets de l’illa.

La presentació ha comptat amb l’assistència del vicepresident de Cultura, Patrimoni i Esports del Consell, Joan Rotger; el director insular d’Esports, Joan Antoni Ramonell; els batles de Montuïri; Jaume Bauzà; i Porreres, Francisca Mora; el coordinador a Espanya d’aquesta competició, Carlos Bosch; el director tècnic de la fase que es disputarà a les Illes Balears, Paco Navarrete; i el jugador del RCD Mallorca Tomás Pina, que enguany ha assumit el padrinatge del torneig.

La Danone Nations Cup tendrà lloc al llarg de l’any a 9 comunitats autònomes, que acolliran els enfrontaments dels diversos equips locals. La competició s’obrirà aquest proper cap de setmana, el 28 d’abril, a les Illes Canàries i finalitzarà amb la final nacional que enfrontarà als guanyadors de cada fase territorial, el 21, 22 i 23 de juny, a l’estadi Cornellà-El Prat, de Barcelona. Del resultat d’aquesta confrontació sortirà l’equip que representarà a Espanya a la final mundial que es disputarà a Londres del 6 al 8 de setembre.

Aquest torneig, considerat el millor exponent actual del futbol aleví, celebrà la seva primera edició l’any 2000 i compta amb l’aval de la FIFA i el suport de Zinédine Zidane, ex jugador del Reial Madrid i de la selecció francesa, honor que, en el cas de la fase balear, ha recaigut en el futbolista del RCD Mallorca Tomás Pina. En l’actualitat, un total de 32 països pertanyents a cinc continents prenen part en la Danone Nations Cup, reunint a gairebé 40.000 jugadors d’entre 10 i 12 anys. A més, 25.000 escoles i 20.000 clubs esportius de tot el món es troben implicats en el torneig.

La final de la passada edició tengué lloc a l’Estadi Nacional de Varsòvia, a Polònia, i registrà la participació del mallorquí Alberto Pereiro, porter del club esportiu La Salle, que aquest matí ha assistit també a l’acte de presentació del torneig.

Calendario de la competicion

Consell Insular

Calendario de Noticias
mayo 2024
L M X J V S D
« Abr    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031