GRAN EXPERIÈNCIA PRÈVIA A LA MINI TRANSAT 2021 PER FELIP MOLL I L’ALLEVÀ D’ES NÀUTIC EN UNA MINI FASTNET MOLT DURA, AMB UNA DE LES CENYIDES «MÉS DURES QUE HE VISCUT MAI»

«Ha estat una regata bastant dura i em començ a recuperar. Diria que mentalment es va dividir en sis petites regates». Així de clar comentava a explicar el regatista mini del Club Nàutic Ciutadella, Felip Moll, amb el seu Allevà, la seva experiència dels passats dies a la Mini Fastnet 2021. Moll, amb un total de 80 barcos, en la categoria serie finalitzava el 48 de 62, havent de fer front a un recorregut alternatiu, ja què no es va poder anar a la Fastnet Rock per la borrasca. Finalment Moll (CNC) cobria el recorregut, Douarnenez-Burdeos-Douarnenez, de 485 milles, entre el diumenge anterio (15h) a dijous passat, a les 22 hores i com a nova preparació per la Mini Transat 2021.

Una regata que va patir Moll amb canvis continus en el programa, bé sigui per encalmades o borrasques, sent complicat mantenir una posició estable. Açò va provocar errors a l’Allevà, que s’ha apuntat Moll. «Tot i açò vam recuperar bastant, fins a 60 milles de la badia de Douarnenez, on entren les corrents. Va entrar una borrasca complerta que va moure molt les posicions de tots els velers», explica Moll. Ja a la nit entrava un front de Nord, el 330, amb vents forts de 25 nusos, mar de fons d’uns quatre metres i mar de vent de gairebé dos metres del costat, molt incòmode i difícil de dur l’Allevà», recorda.
En aquest moment clau, Moll (CNC) va decidir anar cap a terra i no va anar massa bé, sent avançat per alguna embarcació. En resum, 60 milles de cenyida amb el vent de proa «i botant com a cavalls de Sant Joan. Allevà va patir i de rebot no vam dormir, una de les cenyides més dures que he viscut i afegint, a la punta per girar, sumar la corrent en contra», explicava de la seva aventura el regatista del CN Ciutadella.
Per Felip Moll ha estat una «gran experiència, ja què el nivell ha estat molt bo, amb grans professionals i gent que ha fet la volta al món. Un ambient molt competitiu i tothom anava a per totes, es palpava en l’ambient la competitivitat. Una bona prèvia per la Mini Transat 2021, ja què es viurà un nivell de pressió idèntic».
FOTOS: Manon Le Guen
Calendario de Noticias
abril 2024
L M X J V S D
« Mar    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930